1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox360 - kupno

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez borysek01, Luty 6, 2010.

  1. borysek01

    borysek01 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Witam,

    Zamierzam moze kupic konsole Xbox 360. Od razu chce poinformowac ze mieszkam w Irlandii (UK) lub po prostu Wielka Brytania.

    Tak jak mowilem chce kupic xboxa, jestem zielony na ten temat i nic nie wiem. Czy kupno z ebaya to dobry pomysl ?

    Czy w samym xboxu wszystko mi starczy w sensie czy beda jakies potrzeby kupna czegos wiecej. Np. bede potrzebowal kable do telewizora lub monitora, jakies przejsciowki. Oraz jakis kabel do internetu ? Czy bedzie mozna laczyc sie pod trybem wireless ?

    Kod:
    http://cgi.ebay.co.uk/Microsoft-Xbox-360-Arcade_W0QQitemZ160399183931QQcmdZViewItemQQptZUK_VideoGames_VideoGameConsoles_VideoGameConsoles?hash=item255889503b
    Czy to wystarczy ? Gdzie sie kupuje abonament xbox ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. amaru123

    amaru123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kościerzyna
    Jak juz to kabel do monitora bo do tele jest tak można się łączyć przez wireless a abonament kupujesz tez na eBay chyba jako zdrapki bo na allegro są .
     
  4. Nowis

    Nowis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    295
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Można wireless ale musisz mieć adapter wi-fi do xboxa
     
  5. fiedzio

    fiedzio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zajęczniki
    Wireless jest tylko po zakupieniu adaptera wifi dla xboxa specjalnie przeznaczonego...

    @up uprzedziłeś mnie o kilka sekund .
     
  6. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Jesli jest to sklep, to czemu nie ewentualnie mozesz kupic np ze strony www.pixmania.co.uk

    Zalezy jaka wersje bedziesz chcial kupic i do czego bedziesz ja podlaczal (TV czy monitor bez hdmi)
    Jesli do TV to musisz dokupic kabel HDMI tak czy owak bo w ani Arcade ani w Elite nie daja teraz kabla HDMI, w Elite jest kabel Component on moze zastapic kabel HDMI.
    WI-FI adapter Xbox 360 sklep Łódź Game Over (904214300) - Aukcje internetowe Allegro
    Takie cos musisz miec zeby odbierac sygnal.

    Wydaje mi sie ze to jest starsza wersja Falcon, "chorujaca" czesto na blad E74, zadziej na 3 diody.

    Pamietaj zeby kupic konsole mlodzsza niz Pazdziernik 2008, albo po prostu juz z 2009 roku - po prostu dopilnuj tego, bo wtedy bedziesz mial X'a z nowa plyta glowna "Jasper" i wtedy juz nie powinna sie uszkodzic.
     
  7. TheSonyMix

    TheSonyMix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Hove (UK)
    Z Ebay'a Ci nie polecam. Ja kupiłem w sieci sklepu "GAME" za 109funtów arcade i jestem zadowolony.
     
  8. rechot6

    rechot6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja przed wczoraj kupywałem elite w sklepie sieci comet za 259.99 ale do tego dają 3 gry i drugiego pada
     
  9. borysek01

    borysek01 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Wiec tak,

    To bede musial kupic.

    Xbox 360 Arcade
    Wi-fi adapter pod xbox 360.
    Kabel HDMI, (a co jest potrzebne pod monitor) ?
    Zdrapki ?
     
  10. burgerking

    burgerking Banned

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    JG
    zdrapek narazie nie musisz chyba ze masz kase bo przy nowej konsoli bedziesz mogl grac przez miesia za darmo na multiplayer , zdrapki sa tylko po to aby moc grac po siecie dokupowac bajery do gier, motywy graficzne i przedluzac xbox live.
     
  11. borysek01

    borysek01 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Czyli bez zdrapek dalej moge grac caly czas na internecie ?

    A co z tymi "itemami" wyzej ? To mi bedzie potrzebne ?

    Jaki kabel pod monitor ?
     
  12. Rooness

    Rooness Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Borysek, na necie możesz grać miesiąc czasu od założenia konta na Xbox Live. Po upływie miesiąca konto Gold zamienia się na Silver i tracisz wtedy możliwość gry przez intenet. Dopiero wtedy warto sobie dokupić abonament.
     
  13. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Pod monitor kup kabel vga lub hdmi-dvi
     
  14. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Nie, chodzi o to ze masz konto abonament trial na 30 dni i narazie nie musisz nic kupowac wiecej. Mozesz na 1 konsoli stworzyc takie 3 profile.
    Adapter WiFi jest potrzebny jesli chcesz laczyc sie z siecia bezprzewodowo.
    Zalezy jaki masz monitor.
    Jesli masz tylko z wjesciem D-Sub (VGA) to kabel Microsoft'u VGAm
    jesli masz zlacze DVI w monitorze to kabel DVI-HDMI,
    a jesli masz zlacze HDMI to kabelek HDMI ;).
    W dwoch ostatnich przypadkach potrzebujesz przejsciowke audio, jesli bedziesz chcial podlaczyc jakis zwykly sprzet audio albo po prostu zrobic ja z kabla composite, ktory bedzisz mial w zestawie. YouTube - DVI/VGA/HDMI for xbox 360 using hdmi port and AV *easiest free method WITH AUDIO*
     
  15. KoDeR

    KoDeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kędzierzyn-K,Bedzin,Bydgoszcz, a teraz Maynooth Ir
    To gdzie ty w końcu mieszkasz? W Irlandii Północnej, czy w Republice Irlandii, mimo wszystko to dość istotne, ceny są zupełnie inne.
    Co do "zdrapek" na xbox live to można kupić nawet w Tesco, adapter Wifi kosztuje dosyć sporo, nie wiem jak w północnej ale w ROI koszt nowego to 80 euro, w północnej pewnie 60-70 funtów.
    Pozdro

    p.s.
    jeśli mieszkasz w NI to nie napalaj się na tego xboxa z ebay'a. W sklepach game można już kupić tą wersję (arcade) za 114 funtów, a w argosie jest promocja i dostajesz xbox arcade plus 2 gry (bodajże pure i batman lego) za 130 funtów, nawet chyba dodatkowy pad jest w zestawie.
     
  16. buruniaPL

    buruniaPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 2, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Puławy
    a nie lepiej kupić zamiast tego adaptera wi fi jakiś tani ruter i ustawić jako klienta można sporo zaoszczędzić
     
  17. KoDeR

    KoDeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kędzierzyn-K,Bedzin,Bydgoszcz, a teraz Maynooth Ir
    hmm nie zastanawiałem się nad tym. Gdzieś mam jakiegoś ruterka, muszę pokombinować
     
  18. borysek01

    borysek01 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Mieszkam w Polnocnej.

    Dowiedzialem sie wiecej na ten temat.

    Wiec tak,

    kabel ethernet ?
    kabel hdmi do telewizorka (stary)
    Xbox 360 Arcade/Elite
    Dysk jezeli arcade ?

    Slyszalem ze w Arcade jest tylko 265mb ? Czy to mi wystarczy ?

    Powiedzcie mi czy cos jeszcze potrzebne bo zakup za tydzien bedzie.
     
  19. KoDeR

    KoDeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kędzierzyn-K,Bedzin,Bydgoszcz, a teraz Maynooth Ir
    Karta 256 MB ci wystarczy do samych zapisów, ale lepiej jest mieć twardy dysk, chociaż te 60 GB, wtedy możesz ściągać dema a gry ładować na dysk - oszczędzasz napęd i płyty a konsola ciszej chodzi.
    Jeśli masz HD ready albo full HD telewizor to obraz jest super, musisz kupić kabel HDMI, nieważne czy kupisz wersję Arcade, czy Elite.
    Kabel ethernet jest w pudełku, przynajmniej tak miałem w wersji Elite, długość około 1,5 metra.
    Może się przydać drugi pad, szczególnie jak kupisz np. Tekken 6 albo inną bijatykę. Ładowarka do padów bo niestety są na baterie paluszki (AA)
    No i chyba tyle. Pozdrawiam Irlandię Północną, kilka dni temu kupiłem w Newry mojego xboxa. Trzym się
     
  20. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Arcade buena

    A, chcialbym dodac ze nowe Jaspery przeciez nie maja karty pamieci w zestawie, maja wbudowana pamiec 512mb w sobie.

    Albo zestaw Play&Charge.


    borysek01 napisz na jakim sprzecie bedziesz gral, czy bedziesz podlaczal do tego zestaw audiio (jak tak to jaki) i ile chcesz na to pieniedzy przeznaczyc.
     
  21. borysek01

    borysek01 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Wiec tak telewizor kiszka totalna.

    Nie HD ani Full HD. Stary telewizor z "tylem" jak to mozna tak nazwac.

    Chetnie bym podlaczyl pod monitor ale nie mam VGA. A nie znam sie na tym i nie wiem jakie przejsciowki itd. Przeznacze MAX. 230-240 funtow.

    Chce kupic arcade pod gry z pamiecia ktora wystarczy na savy. Bo demowek nie bede zgrywac, moge sobie plytki brac.

    Abonament, kabel ethernet ? I cos jeszcze co by sie przydalo.
     
Wczytywanie...

Poleć forum