1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX360 + monitor LCD z głośnikami

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez collman, Listopad 13, 2009.

  1. collman

    collman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    G.....e
    Witam
    Posiadam monitor belinea z wbudowanymi głośnikami ktory ma wejscia VGA, DVI, jeden jack zielony na słuchawki oraz jeden jack niebieski od głośników. Połączyłem Xboxa z tym monitorem za pomocą kabla HDMI=>DVI, lecz nie ma dzwięku. Zdążyłem się już zorientować, że ten kabel przesyła tylko obraz i mam pytanie jak(za pomocą jakiego kabla) mam zapewnić przesył dzwięku między konsolą a monitorem?
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. cubone666

    cubone666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    do xboxa oprocz kabla hdmi muszisz podpiac ten drugi co masz wyjscia na chinche i aby te 2 kable podpiac do xa tz hdmi i ten z chinche to od tego chinche musisz oderwac obudowe z jednej strony i wtedy wejda oba i potem tylko kupujesz przejsciowke z chinche na jack i wpinasz do monitora ;) a w elicie masz taka przejsciowke bez zadnego przerabiania ;)
     
  4. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  5. cubone666

    cubone666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    stereo przez przejsciowke z chinche na jack a 5.1 kablem optycznym przez amplituder
     
  6. collman

    collman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    G.....e
  7. collman

    collman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    G.....e
  8. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Możesz podłączyć też ten kabel do monitora o ile masz w nim wejście VGA i dokupić odpowiednie przejściówki na minijack, żeby podłączyć głośniki. Ja osobiście posiadam samo-róbkę.

    edit: tak, o taką
     
  9. collman

    collman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    G.....e
    Nie, kupiłem kabel który z jednej strony ma wtyczkę hdmi która wchodzi do X'a a z drugiej dvi która wchodzi do monitora i ten kabel przesyła obraz. Lecz brak jest dźwięku. Dodatkowo mam taki kabel:
    KX1A KABEL XBOX 360 VGA HD AV OBRAZ CRV LCD PLAZMA (804575855) - Aukcje internetowe Allegro
    tylko zamiast tej końcówki VGA jest eurozłącze a poza tym wszystko tak samo.
    Czy można dodatkowo ten kabel podłączyć do xboxa i wpiąć do monitora za pomocą tej przejściówki z chinche na jack?
    http://www.alejahandlowa.pl/tr/prod...ka---jack-cinch-rotronic-jozefow_2122463.html
     
  10. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    To lepiej by było jakbyś kupił taki kabel jak na tej aukcji, aby móc podłączyć obraz przez VGA. No i dźwięk przez tą przejściówkę.
     
  11. collman

    collman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    G.....e
    Na jakiej podstawie uważasz, że lepiej było kupić VGA?
    DVI daje cyfrową jakość obrazu czyli lepszą od VGA który daje analogową.
     
  12. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Ano jakość lepsza, ale niestety, aby uzyskać dźwięk musiałbyś rozdupcyć kabelek tak jak na tutku, który podałem wyżej. Wybór należy do Ciebie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum