1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox360+ monitor Samsung 24" LED S24B300HS

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez neo88, Maj 20, 2013.

  1. neo88

    neo88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.
    Xboxa mam podpiętego pod monitor kablem vga, ponieważ monitor nie ma głośników, niestety jakość wyświetlania bardzo kiepska.
    Klocka biorę do dziewczyny tam podpinam pod tv 32' SAMSUNG pod HDMI tam jakość idealna.
    Panowie jak polepszyć jakość w połączeniu monitor + xbox przez kabel vga.
    Po głowie chodzą mi 2 rozwiązania:
    1. Xboxa podpiąć przez hdmi do monitora, a głośniki podpiąć do wtyczki w padzie jako headset.
    2. Przeróbka kabla hdmi, aby wychodziły 2 kable na głośniki jak przy kablu vga.
    Czy ktoś na forum borykał się z takim problemem?
    Pozdro!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kamil90

    kamil90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    213
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawoja
  4. neo88

    neo88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wejście do kabla component jest zbyt szerokie i nie włożę wtyczki hdmi;/
     
  5. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    no takie cuda to pierwszy raz czytam, po pierwsze w headsecie nie slychac dzwiekow z gry wiec pomysl pierwszy odpada, nie wiem jak Ty niby chciales ten kabel HDMI przerobic... podlaczasz przez hdmi i dajesz zwykly kabel composite razem z nim i chinchami sie podlaczasz przez odpowiednie przejsciowki do glosnikow, borykalo sie duzo ludzi z takim problemem wystarczylo poszukac


    a co do sedna tematu to na kablu VGA tez mozna miec dobry obraz tylko trzeba kupic porzadny i drozszy niz 10 zl
     
  6. neo88

    neo88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    barman_2000 przecież piszę że nie nie zmieszczą się u mnie kabel hadmi i cpomponent vga bo component jest za gruby.
     
  7. neo88

    neo88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  8. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    1 osoba to lubi.
  9. neo88

    neo88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Przejściówkę mam już na jacka, chyba rozbiorę ten mój kabel vga.
     
  10. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    jakbys choc troche poszukal to bys znalazl jak to zrobic... wystarczy zdjac polowe obudowy z composita i wszystko pasuje
     
  11. neo88

    neo88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak ale wtedy morza urwać kabelki, ja zrobiłem otwór na kabel hdmi następnie dokładnie zaizolowałem.
     
  12. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Monitor zapewne posiada HDMI i wyjście słuchawkowe audio? Podłączasz obraz przez hdmi, a dźwięk od monitor(jack) do jakieś wieży, wzmacniacza, amplitunera,(2 chinche L,R czerwony i żółty w zależności od kabla), ewentualnie tylko słuchawki podłączasz do minitora jeśli bardzo chcesz i masz dźwięk.
     
  13. kamil90

    kamil90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    213
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawoja
    Jeżeli używasz mojej metody, kliknij PRZYDATNE DZIĘKI :)
     
  14. neo88

    neo88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Temat do zamknięcia, przerobiłem kabel component do tego podłączyłem hdmi jakość jest ja trzeba :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum