1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox360 na ekranie laptopa

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez adameklock, Luty 5, 2009.

  1. adameklock

    adameklock Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom
    Czytałem podobne tematy i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi więc:
    Już wiem że da się podłączyć do laptopa xboxa albo jak to zrobić, żeby:

    -by była rozdzielczość 1366x768
    -podłączenie przez usb/expresscard

    Obraz będzie działał przez uruchomnienie jakiegoś programu?:confused:

    proszę o konkretne linki do allegro bo się w tym gubię strasznie.
    pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc :)

    laptop to Acer Aspire 5735Z-322G250N a xbox360 to falcon z HDMI
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sereczek

    Sereczek V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2008
    Posty:
    204
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Jak laptop ma wejście HDMI to pewnie jest taka możliwość i powinno być oprogramowanie ale zapewne ma wyjście więc nic z tego, inna metoda to karta tv jakaś HD.
     
  4. adameklock

    adameklock Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom
    ten laptop nie ma hdmi, a jak tuner to gdzie taki można dorwać?
     
  5. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  6. adameklock

    adameklock Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom
    aż tak tempy nie jestem, na allegro nie widzę żadnych wersji HD, a nawet zwykłych na expresscard z wejściem na 3 chinche nie widzę ; )
     
  7. grajo

    grajo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A ja mam też pytanie mam laptopa nie jakiegos nowego ale da sie na nim co kolwiek robić ale do rzeczy mam kabel vga którym podlanczam xboxa do monitora od komputera mam również wejscie vga w laptopie i czy jest taka mozliwość by pokazywal się obraz z xboxa na laptopie albo jakas alternatywe czy mozna odłaczyć jakim programem monitor w laptopie od systemu??
     
  8. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    nieda rady bo w tym lapku to WYJSCIE a nie WEJSCIE obrazu
     
  9. grajo

    grajo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ok dzieki za pomoc a sa jakis motywy zeby tak zrobicaby odbieral obraz na laptopie
     
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    tanich nie ma. zapomnijcie. za dobry tuner hd dasz tyle co za dobry monitor.
     
  11. Bandzioch

    Bandzioch Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2007
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Anywhere City
    Widzilem kiedys na jakies urzadzonko na usb w ktorym po prostu byly wejscia na 3 chinche , szukaj na allegro albo w google a znajdziesz . Ja kiedys do ps2 urzywalem tuner WinFast 2000 , ktory mial wejscie na chincze lecz to byl stacjonarny .
     
  12. VaTeD

    VaTeD Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sławków
    Trochę odświeżę temat ;) Owszem w laptopie jest wyjście HDMI, a nie wejście.
    A dałoby się zrobić coś z takimi portami w lapku: eSATA, albo podłączyć normalnie przez usb bądź ethernet (to ostatnie wydaje mi się niemożliwe, ale wolę zapytać :) )
    I jeszcze jedno pytanie, jeśli mam drugiego lapka w którym jest wbudowany tuner TV to będzie dało się podłączyć konsolkę?
     
  13. seba1415

    seba1415 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2008
    Posty:
    479
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Jeśli jest tunerTV to tak.
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ale jakis bedzie kiepska (480p max)
     
  15. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    przez ethernet nie pujdzie(bo tam leca tylko pakiety a X360 nie jest w stanie przekazac obrazu przez kabel ethernet),eSATA sluzy do wymiany danych a nie obrazu
     
  16. czajnik96

    czajnik96 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam laptopa Toshiba satellite a300 i jest możliwość podłączenia do niego xboxa? Jeśli tak to proszę o porade jak to zrobić i co kupić. Mam kabel vga ale nie wiem czy da rade coś z nim zrobić.
     
  17. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f79/notebook-x360-31858.html
     
  18. Abram_2006

    Abram_2006 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2008
    Posty:
    99
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    POLSKA
    nie warto podłączać xbox 360 pod monitor laptopa szkoda zachodu
     
  19. bartle

    bartle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Elbląg
    Lepiej kupic jakis monitor CRT za 50zl niz kombinowac i bawic sie w podlaczanie x'a do lapka. Jedyna rozsadna mozliwosc to tak jak wczesniej pisano poprzez tuner TV, a wtedy rozdzielczosc bedzie fatalna.
     
  20. Radovan

    Radovan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Włoszczowa/Kraków
    Jest taka możliwość i to w całkiem niezłej jakości.

    YouTube - How to Use Your Laptop Screen as a Gaming Display.

    W sumie sprawa sprowadza się tylko do zakupu tego easy capa ( na allegro widziałem cenę ok. 25 zł).

    Sam zastanawiam się nad takim rozwiązaniem, gdyż jestem obecnie na etapie zbierania na xbox'a i mysle, ze przez miesiac czy dwa (dopoki nie dozbieram na porzadny monitor) zmuszony bylbym do korzystania z takiego rozwiazania.
     
  21. czajnik96

    czajnik96 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to bedzie działać?
     
Wczytywanie...

Poleć forum