1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBox360<>nagrywanie gier xdg3<>konwersja z LT 3.0 na LT 2.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bbaarrtteexx, Marzec 19, 2013.

  1. bbaarrtteexx

    bbaarrtteexx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 19, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość.

    Wczoraj stałem się posiadaczem konsoli XBOX 360 Slim 250GB.

    Konsola posiada przeróbkę w wersji LT 2.0.

    Przeczytałem wiele tematów i poradników o nagrywaniu gier lecz mam jeszcze parę niejasności.

    Otóż...Wyczytałem że gry przeznaczone na LT 3.0 mogą działać na LT 2.0 po przepuszczeniu przez program XBOX Backup Creator.
    Próbowałem zmienić właśnie przez ten program z LT 2.0 na LT 3.0 ale okazało się że gdy chcę wskazać ścieżkę programowi nie mogę otworzyć pliku.
    Nie wiem jak to wytłumaczyć ale porostu program nie widzi pliku który chce nim otworzyć.Gry które ściągam składają się z dwóch plików : DVD i .rar .

    Drugie pytanko brzmi: czy mogę samodzielnie jakoś nagrać grę z zabezpieczeniami "xdg3"? Jeżeli tak to jak? Słyszałem że da się tylko niektórymi
    nagrywarkami firmy LiteOn, ale nie jestem pewny.Bardzo chciał bym zagrać w grę "Ultimate Ninja Storm 3" a jest ona właśnie w "xdg3".

    Jeżeli to możliwe, poprosił bym o listę gier "xdg2", szukałem jej ale niestety nie znalazłem.


    Jeżeli jest jakaś wersja Ultimate Ninja Storm którą mogę sobie samodzielnie wypalić proszę pisać!


    To chyba narazie na tyle.Z góry dzięki za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Odp: XBox360<>nagrywanie gier xdg3<>konwersja z LT 3.0 na LT 2.0

    Ja bym polecał, zaktualizowac FW do LT+3.0, będzie mniej problemów...

    Gry xgd3, nagrasz na każdej nagrywarce ale nir w 100 % tylko w 97 %, oczywiście gra będzie działać i nawet ją zainstalujesz na dysk, przy pomocy tricku z mp3, ihas najbardziej się przydaje jak chcesz grać na xbl, bo gierki będą wypalone w 100 % i bez ihasa nie zagrasz w gry z zabezpieczeniem CIV, jest to chyba tylko 5 gierek, jak nagrasz je zwykłą nagrywarką to będzie wywalać w czasie gry.. (forza 4,dragon dogma, dirt showdown, fifa 13)

    Gry xgd2 to wszystkie ktore zajmują 7.29GB, gry xgd3 zajmują 8.07GB, gry xgd2 to ogólnie wszystkie przed wrzesień 2011 od gry Driver:SF zaczęło się xgd3, po tym wyszło może 5-6 gierek w xgd2

    Wysłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk
     
  4. bbaarrtteexx

    bbaarrtteexx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 19, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha, czyli gry w XDG3 mogę nagrywać jak XDG2, ale nie będzie nagrana w 100%, lecz będzie działać?Ja i tak nie będę
    grał na XBL więc mi to obojętne.

    A jak jest z tą konwersją Z LT 3.0 na LT 2.0? Bo prawdopodobnie za niedługo będę miał RGH więc nie chce wywalać kasy na LT3.0.
     
  5. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    To nagraj xgd2 i nie wywalaj kasy na plyty
     
  6. bbaarrtteexx

    bbaarrtteexx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 19, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam..

    Dzisiaj zakupiłem płytki, i zamierzam nagrać sobie grę, i tutaj moje pytanie: Czy grę "Ultimate ninja storm 3" nagram bez nagrywarki IHAS? Ponieważ słyszałem że niektóre gry mają jeszcze dodatkowa sektory zabezpieczające, i takie gry nie działają po nagraniu zwykłą nagrywarką.

    Pozdrawiam i z góry dzięki!
     
  7. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wszystkie nagrałem zwykłą nagrywarką ale tej jeszcze nie nagrywałem dopiero się ściąga :) napisz mi na gg to ci wyjaśnie jak nagrywać
     
    1 osoba to lubi.
  8. Royalonzo1987

    Royalonzo1987 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    LT3.0 na LT 2.0 możesz zmienić programem XBox Backup Creator. Uruchamiasz program klikasz zakładke Image Tools zaznaczasz kropeczke przy inject następnie klikasz przycisk AP25Sector program poprosi o wskazanie lokalizacji obrazu a następnie o plik z topologią pod LT 2.0. Program w raz z plikiem do zmiany topologi bez problemu znajdziesz w necie.
     
  9. chronix1

    chronix1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siemanko jeszcze się tak zapytać żeby było wszystko w 1 miejscu :)

    Mam LT 2.0, chcę nagrać grę XDG3 (MGS Ground Zeros), czyli muszę:

    - zmienić topologię gry na 2.0 za pomocą xbox backup creator
    - ten obraz nagrać zaznaczając turncate

    tyle ? czy mogę to zrobić zwykłą nagrywarką czy trzeba iHASa ?
     
  10. trudneto

    trudneto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    264
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gela
    Tutaj zmienić tylko topologie na lt 2.0 gra jest w xgd2 więc po zmianie tylko nagrywasz i grasz
    I możesz zrobić zwykła nagrywarką
     
  11. chronix1

    chronix1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a na torrencie jest napisane że xdg3 :) ale w sumie czy to ma znaczenie kiedy gra zajmuje nie full dysk tylko ponad 6 gb ?

    edit: aaa racja po rozpakowaniu widze jaka waga i jaki XDG ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum