1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox360-net

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Marinox, Marzec 8, 2010.

  1. Marinox

    Marinox Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mianowicie kupiłem konsole Xbox 360 Elite i chcę ją połączyć z internetem .
    I mam problem podłączyłem wszystko idealnie.
    -kabel ethernet który był w pudełku z konsolą podłączyłem do PC
    -Skonfigurowałem wszystko w konsoli.
    I gdy chciałem połączyć się z netem to mi wywalał błąd. Sądzę że coś źle zkonfigurowałem ustawienia netu w PC i proszę o pomoc. Szukałem w google i próbowałem zrobić to co tam pisze lecz u mnie jest wszystko inaczej. POMOCY!
    Podłączenie neta jest mi potrzebne by ściągnać updaty do konsoli i parę demek. Mile widziana będzie możliwość pogadania przez gg.

    PS: Chciałbym podłączyć bezpośrednio przez modem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Marinox

    Marinox Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    @odświeżam.
     
  4. venome

    venome Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2008
    Posty:
    76
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wrocław
    kabel dostarczany wraz z konsolą nie jest kablem skrosowanym, podłącz pod ten kabel do modemu, w konsoli ustaw konfigurację automatyczną i powinno działać.
     
  5. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    tak jak wyżej,połączenie bezpośrednio do modemu/routera to najlepsze rozwiązanie i nie powinno być żadnych problemów(przynajmniej tak jest w u mnie)
     
  6. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    Podłącz wszystko w konsoli auto ustaw i zresetuj modem (wyłącz zasilanie) i podłącz i poczekaj chwile modem musi wczytać adres MAG karty sieciowej i zrób w Xboksie test łącza i powinno być dobrze.
     
  7. Marinox

    Marinox Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nic to nie dało
     
  8. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    modem masz z wyjsciem usb czy rj45(skrętka)
     
  9. Marinox

    Marinox Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    z USB
     
  10. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    no to nie powalczysz :) zakup router z ADSL (wnioskuje ze masz internet w technologi ADSL) i wtedy działaj, sprawdz jeszcze jaki masz ANNEX, bo są 2 rodzaje:A i B.
     
  11. Zozozl

    Zozozl Banned

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bajki
    Też miałem taki problem ale tato kopił kabel jakiś tam nie pamiętam 10 m i sobie podłączyłem do xboxa i w 1 sek się skonfigurowało [ oczywiście z routerem ]
     
  12. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    Wymyślacie, skoro modem ma po USB i chce pobrać tylko kodeki to poco mu wywalać kasę na router ?? wystarczy podpiąć następująco: konsola --> PC --> modem i już.
     

Poleć forum