1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox360 orginalny i gry na dysk

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Ari911, Styczeń 7, 2010.

  1. Ari911

    Ari911 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Słyszałem że na oryginalnym Xboxsie360 (Nie przerabianym) można nagrywać oryginalne gry na płyty dysk żeby oszczędzać laser.Tylko płytka musi być w napędzie.

    Mój kolega ma nieprzer. i niby nagrywa.

    I w google też mi tak mówiło

    Ale mi się rozchodzi jak nagrać gre z płytki na dysk :whistle: po przeleciałem cały Xbox i nigdzie jakieś takiej funkcji nie znalazłem
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    wkladasz plytke --> biblioteka gier --> klikasz na nazwe gry w napedzie --> zainstaluj gre na dysku twardym
    nie mam aktualnie konsoli przy sobie ale z tego co pamietam to jest tak jak napisalem.
     
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  5. livingfear

    livingfear Guest

    Na przerobionej konsoli da sie gry zgrywać na dysk,nie tylko oryginały ale i kopie zapasowe.
     
  6. Ari911

    Ari911 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wkładam płyte -> Zakładka Gry -> Biblioteka Gier
    i
    Mam tylko:
    --------------
    Moje Gry
    Ostatnia Gra
    Liczba przyjaciół online
    Sklep z Grami
    Auto pobieranie wł.
    --------------------
    Z czego pierwsze 3 opcje są niedostępne
     
  7. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Wkładasz grę do napędu , czekasz aż się załaduje i pod ikonką gry pojawi się informacja Y - info o grze , wduszasz Y i wybierasz "zainstaluj na dysku twardym" . No i musisz mieć w miarę nowy dashboard w konsoli bo na wcześniejszych wersjach nie było opcji instalacji gier na HDD .
     
  8. Ari911

    Ari911 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam Arcade z HDMI z 07/08 to myślałem że powinno już być, będę musiał podpiąć do Xbox live i zrobić update
     
  9. kret1993

    kret1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sztum
    tak musisz sie podpaic albo zrobic update ofline
     
  10. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    A w tym Arcade masz w ogóle dysk twardy bo oryginalnie jest to wersja bez HDD a tylko z wbudowaną kartą pamięci ?
     
  11. Bansuj

    Bansuj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    506
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tczew
    Karta pamięci jest bodajże gratis i wkłada się ją do jednego z dwóch slotów z przodu.
     
  12. Mikas

    Mikas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrobiłem tak jak kazaliście nacisnąłem to "Y" i zainstalowałem i weszłem na biblioteke gier i ta gra tam była co ja instalowałem, ale gdy ją włączyłem wyświetlił mi się komunikat że mam włożyc płytę z tą grą, co mam robić ?
     
  13. Rafi2468

    Rafi2468 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Toruń
    Nie umiesz czytać ze zrozumieniem?? Włóż płytę z grą.
     
  14. Mikas

    Mikas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale chyba jak zapisuję na dysk twardy to już nie powinienem wkładać płyty ?
     
  15. Rafi2468

    Rafi2468 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Toruń
    Po instalacji też trzeba wkładać płytę, żeby Xbox skojarzył nośnik. Potem konsola nie korzysta już z płyty. To tak jak z niektórymi grami na PC.
     
  16. Mikas

    Mikas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No już to zrobiłem i nadal się pojawia ten komunikat ...
     
  17. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    Człowieku włóż płytke z gra i jej nie wyjmuj !- obojetnie czy gre masz zainastalowana na dysku czy nie płyta musi być zawsze w napedzie !!
     
  18. Mikas

    Mikas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W takim razie po co jest dysk twardy ?
     
  19. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    1. Gry zainstalowane na dysku:

    - napęd się nie zużywa
    - konsoli praktycznie nie słychać
    - nie rysują się płyty
    - tekstury się szybciej wczytują

    2. Instalowanie dem itp

    SZUKAJ BO BYŁO!
     
Wczytywanie...

Poleć forum