1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox360 Premium dash 2858 a jtag

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez luca242007, Październik 8, 2010.

  1. luca242007

    luca242007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam pytanie do fachowców co jest lepsze do jtag konsola premium czy jasper(oczywiście musi być odpowiedni dashboard).Mam przerobioną Core z jtagiem,ale chodzi bardzo głośno,a dziś przytargałem fabrycznie nową xbox premium z dashboardem 2858 i się zastanawiam czy dać ją przerobić czy szukać jaspera,bo słyszałem,że są bardziej wytrzymałe,ale jestem laikiem,proszę fachowców o doradę...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    wiadomo, że jasper lepszy ^^ tylko niewiem czy dorwiesz jaspera z data produkcji przed 20 czerwiec 2009 ;) takie to mają dash 7336 i exploitowane CB :)
    btw. skąd Tyś wytrzasnął tego "fabrycznie nowego" premiuma z 2858 0.o? Zrób na nim JTAG i sprzedaj ;D
     
  4. luca242007

    luca242007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja dużo grzebię na angielskim e-bay,gościu co handluje rzeczami ,które są zwracane ze sklepów miał taką konsolę,sprawdziłem i wszystko chodzi cacy.
    Ale jak jaspery są lepsze,to zrobię jak mówisz,ale powiedz mi,jakbym wyrwał jaspera ze starym dashem(ale bez tego exploitowane Cb) to nie zrobi jtaga?
     
  5. Demol

    Demol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    165
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zacznijmy od tego, że Premium to nazwa wersji konsoli, tak jak Elite i Arcade, a Jasper to nazwa płyty głównej, tak jak Zephyr, Falcon itp. Oczywiście najlepszym rozwiązaniem jest Jasper, ale Falcon też daje radę.
     
  6. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    jeżeli dorwiesz jaspera z dobrym dashem ale nie exploitowanym CB to niestety lipa.

    Exploitable CBs:
    Xenon: 1921 or lower is Exploitable (exception: 8192 IS EXPLOITABLE)
    Zephyr: 4558 or lower is Exploitable (exception: 4580 IS EXPLOITABLE this needs falcon version of Free60)
    Falcon And Opus: 5770 or lower is Exploitable
    Jasper 16mb: 6712 or lower is Exploitable
    Jasper Arcade (256/512): 6723 or lower is Exploitable
     
  7. luca242007

    luca242007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale jak tu wyczaić to exploitable CBs,jak się kogo spytam na e-bay,to 90 procent na bank nic nie będzie o tym wiedzieć,a np. po dashboardzie i dacie produkcji by wyczaił,czy jest dobry do przeróbki?
     
  8. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    wiem, że jaspery z data maksymalnie 18 czerwiec 2009* są exploitowane, nie wiem jak ze wcześniejszymi modelami płyt głównych ...

    * oczywiście nowe konsole, nieserwisowane.
     
  9. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  10. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    nie jtaga, a przylutowaniu LPT -.- dopiero jak sprawdzi CB i okaże się, że jest exploitowane, to wtedy zacznij lutować JTAG :)
     
  11. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Premium a japser to dwie inne rzeczy.
    Jasper to wersja plyty glownej
    A Premium to wersja konsoli
    TAk,na tym dashu zrobisz JTAGA.
     
  12. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    NIE Nie wiadomo czy na tym dashu zrobi JTAG'a .. dash może i ma dobry ale czy CB jest exploitowane, o to jest pytanie.
    Zacznij czytać od początku temat i nie wprowadzaj ludzi w błąd !!!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum