1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox360 - Problem z HDMI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez xplodes, Maj 12, 2015.

  1. xplodes

    xplodes Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2015
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam, mam problem z podłączeniem xboxa360 Slim 4gb, do telewizora Panasonic Viera 32.
    Gdy podłączam kabel, telewizor nie wykrywa xboxa. Próbowałem pod inne porty, nic.
    Sprawdzenie na innym TV nie wchodzi w gre.
    Podłączałem 6 różnymi kablami. Najlepsze jest to, że jeden z nich był niedziałający - aczkolwiek wszystko świeciło na zielono ( juz był taki wcześniej ) - co dziwne, na nim działał. Działał, bo już też nie działa.
    Po podłączeniu przejściówką HDMI>DVI do monitora - dziala. Po podlaczeniu AV do TV - dziala.
    Po podłączeniu czegoś innego pod HDMI do TV, np. cyfrowy polsat - sprawnie. Zmieniałem na mniejszą rozdzielczość na tym zepsutym kablu, zanim sie zepsuł. Resetowałem ustawienia wyśw Y + Prawy spust - w ten sposób zadziałał ten zielony. Potem też padł, nawet resetowanie nie pomogło.
    O co może chodzić? Jeśli spaliłby sie port HDMI w TV, to jeden.
    Dodam, że dawno temu za czasów Xbox Arcade itp, posiadałem X360 Elite, działał bez zarzutów. Tak samo PS3, jeśli to ma znaczenie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28031
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Włączając X360 przytrzymaj na padzie RT+Y przez jakiś czas.
     
    xplodes lubi to.
  4. xplodes

    xplodes Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2015
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Napisałem, że to już przerabiałem. Prosiłbym uważniej czytać. Ale dzięki za zainteresowanie
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Podłącz do monitora i wyłącz auto wykrywanie w opcjach obrazu. Jeśli nie zaskoczy to ta konsola nie polaczy sie z tym tv. Jest zwyczajnie uszkodzona, zmiana tv który nie potrzebuje pakietu połączenia rozwiązuje problem. Samsungi są mało problematyczne
     
    xplodes lubi to.
  6. xplodes

    xplodes Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2015
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Co to jest pakiet połączenia?
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sygnał z urządzenia ze nadaje do tv. Masz to ubite wyjście w konsoli.
     
  8. Conorino

    Conorino Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    U mnie były kiedyś podobne problemy z połączeniem Xboxa do telewizora. Myślałem, że to wina, któregoś ze sprzętów (konsoli lub telewizora). Ostatecznie dla pewności odłączyłem używany kabel od komputera i spróbowałem podłączyć konsolę za jego pomocą. Wszystko było OK. W moim przypadku wadliwy był kabel..
     
Wczytywanie...

Poleć forum