1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBox360 przerobka czy nie?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Andrus92, Marzec 20, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Andrus92

    Andrus92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam ,mam mentlik w głowie , mam konsole Xbox 360 elite data produkcji 2009.09.01. Nie gram live(bo niemam routera a koszt jest wysoki) i mam pytanie przerabiać czy nie? strasznie sie boje ze jak przerobie będę miał RRoda i juz będę miał pogranie(takie moje szczecie) i strace gwarancje jakieś rady? a od grudnia mam tylko jedna gre bo na inne gry są strasznie drogie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. QwerTaj

    QwerTaj V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2009
    Posty:
    2052
    Polubienia:
    235
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Ostróda
    Patrz tak:
    5 nowych gier ~ 750 zł
    5 nowych gier na Verbatimkach ~ 25 zł

    Także nawet jak dostaniesz RODa, to i tak naprawa wyjdzie Ci taniej niż kupno gier. Naprawa RODa dzisiaj to koszt 100-150 zł. Poza tym Ten twój Xbox to chyba już Jasper, one się praktycznie nie psują.
     
  4. Andrus92

    Andrus92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    napisałem : ja mam xbox elite
     
  5. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
    Popieram - opłaca się przerobić :)


    Profesjonalny reballing (wymiana kulek pod GPU i CPU ) - 75-150zł
    Po za tym przy konsoli z 2009 masz dużo mniejsze szanse na RROD, ja mam model z 2006 i się nie martwię :p

    Co ma być to będzie :)

    Pozdrawiam AHC
     
  6. 5HOOGUN

    5HOOGUN Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krakowiaczek
    Najzwyklejsze routery / access pointy do 100zł kosztują więc bez przesady. Chyba że nie chcesz grać live to przerabiaj, rroda od przeróbki nie dostaniesz, gwarancji też nie stracisz (chyba że plomby zostaną zerwane).
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sprzedaj konsolę kup sobie pegasusa na rynku gry za 2zł. Przerabianie to okradanie
     
  8. Andrus92

    Andrus92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    gdy te plomby zostana zerwane i wysle np do MS moga zbanowac?
     
  9. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Niee, poprostu ci odesla konsole bez naprawy, a i zdarzały się sytuacje ze naprawiali takie konsole :)

    Co do tematu przerabiania - nie zależy ci na LIVE więc jedyna odpowiedzia jest - przerabiaj.Poza tym przeróbka /= granie na piratach.
     
  10. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Takie błyskotliwe wypowiedzi lubię ;)

    Co do autora tematu. Jeżeli nie będziesz grał na live to się nie zastanawiaj i przerabiaj. Jeżeli ktoś kto będzie Ci to robił będzie ostrożny i dokładny to plomby się zachowają :DD
     
  11. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ale płytą główną jest Jasper...

    Dla mnie głupie pytanie - nie masz na router, nie masz na gry => przerabiasz...

    Ciekawe skąd miałeś 1000zł na konsolę...
     
  12. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Mógł dostać od św. Mikołaja:D
     
  13. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A czy to wazne
    Nie gra na LIVE niech przerabia tylko u kogos kto sie zna zeby plomby pozostaly na miejscu.
     
  14. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    No wiem, że nieważne... Ale po prostu konsola to jest dodatek i na konsolę jest a potem nie ma pomysłu na gry...

    W przypadku autora - oczywiście, że przerabiać i się nie zastanawiać. Plomby można ładnie nakleić + przywrócić oryginalny FW napędu w razie awarii i gwarancja jest
     
  15. dawgrodoburca

    dawgrodoburca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pułtusk
    ja chciałem się podczepić : Czyli M$ patrzy tylko na plomby i nigdzie więcej nie zagląda?
     
  16. Maives

    Maives Banned

    Dołączył:
    Marzec 19, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dam ci rade wydaj na jakies gierki 200zł pograj a potem sie wymieniaj duzo ludzi tak robi i mozesz grac bez obawy na XBL.


    Pozdrawiam
     
  17. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    W znaczącej większości tak - nie mają czasu sprawdzać każdego napędu
     
  18. Piechur

    Piechur Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lębork
    przerabiaj bez zastanowienia...do grania na oryginałach jest ps3
     
  19. Andrus92

    Andrus92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6


    Rodzice kupili na gwiazdkę;D , dzięki za wszystkie odpowiedzi.
    Będę szukał serwisu.
     
  20. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    No jeszcze pewno napęd sprawdzają czy przerobiony.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum