1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox360 - przeróbka, gry, co i jak?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lempek005, Lipiec 4, 2014.

  1. lempek005

    lempek005 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sierpc, Poland
    Witam dziś zakupiłem XBOXA 360 jest on przerobiony L.T 2 i jakie gry mam ściągać? czy wszystkie najnowsze gry będę mógł odpalać ? jak przerabiać z lt 3 na lt2 . Szukałem na innych forach ale wszystko tam jest chaotycznie opisane. Jestem ciemny co do xboxa 360 proszę mi wytłumaczyć jak dzieciakowi co i jak jak z tą przeróbką się obchodzić. Zwracam się do doświadczonych posiadaczy to jest XBOX 360 Elite LT2.0 pozdrawiam


    /// Tak ciężko napisać poprawną nazwę tematu?
    Pilnuj tego proszę.
    ~CRP
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Pierwsze co zrobić to zaktualizować do LT3.0
     
  4. lempek005

    lempek005 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sierpc, Poland
    ok ale jak to zrobić? czy to jest proste? z tego co czytałem to gry z lt3 można łatwo przerobić na lt2
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    sprawdzasz jaki masz napęd w konsoli:

    [​IMG]

    Szukasz tutorialu pod dany napęd i możesz zrobić sam, a jak nie czujesz się na siłach to oddaj do serwisu.

    No można, tylko po co się pieprzyć ze zmianą topologi z lt3.0 na lt2.0 i jeszcze ta "cicha aktualizacja"...
    Najlepiej od razu zaktualizować do LT3.0 i spokój :)
     
  6. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Oddaj do serwisu , jak nie ogarniasz.
     
  7. lempek005

    lempek005 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sierpc, Poland
    jeśli da mi ktoś dobre wskazówki to ogarne to nie ogarniam tylko xboxa a z komputerem jestem za pan brat :)
     
  8. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Wątpię że ogarniesz obsługa komputera akurat to najmniejszy problem. Po za tym ogarnięty znajdzie wskazówki - poradnik. Wszystko jest na forum;-)

    Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalka
     
  9. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Sprawdź jaki masz napęd i wtedy można Ci dać jakieś wskazówki ...
    Na forum są tutoriale.
     
  10. lempek005

    lempek005 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sierpc, Poland
    mój napęd to Lite- ON dwa żółte kabelki
     
  11. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  12. lempek005

    lempek005 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sierpc, Poland
    czy mogę zrobić tak jak na tym filmiku?https://www.youtube.com/watch?v=O-3Zwirxg2c z tym że nie mam takiego przełącznika czy mogę użyć obojętnie jaki? chcę spróbować sposobów za które nie zapłacę ponieważ nie chcę kupować probe i innych narzędzi które przydadzą mi sie tylko raz i jeżeli już wyciągnę klucz to jak dalej wgrywać LT 3.0
     
  13. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie lepiej oddać do serwisu ?? I mieć święty spokój.
     
  14. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Probe jest potrzebne żeby zczytać DVD KEY z tego napędu.
    Jeśli nie chcesz kupować, możesz zrobić swoje probe
    Schemat:
    [​IMG]

    I później lecisz według tego tutoriala:
    http://xboxforum.pl/artykuly-206/tutorial-pmt-hack-odczyt-klucza-z-wszystkich-liteonow-89475/#post716139

    Niektórzy wolą sami pokombinować ;)
    Tutaj akurat nie jest nic trudnego i przy odrobinie chęci można samemu to zrobić, a wszystko na forum jest.
    Gorzej jakby miał slima z winbond...
     
    1 osoba to lubi.
  15. lempek005

    lempek005 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sierpc, Poland
    ok zflaschowałem napęd na lt 2.0 tak na próbę bo miałem wypaloną grę na lt 2.0 akurat ale wyskakuje mi ,,Nierozpoznany dysk,1 wyczyść dysk miękką ściereczką 2 ponownie uruchom konsolę , aby uzyskać szczegółową pomoc, przejdź na stronę bla bla bla,, a jeżeli teraz mam wyciągnięty klucz to jak mam dograć LT 3.0?;p Dzięki ROBI772. jako jedyny mi coś pomogłeś bo inni mnie odsyłali i tu i tu itu itu i miałem mętlik w głowie:)
     
  16. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Wgrywasz tak samo jak LT2.0, tylko podajesz plik z LT3.0
    Lub wrzucić wszystkie pliki LT do folderu ''firmwares' w JF, wtedy program sam wybierze odpowiedni plik do napędu :)
     
  17. lempek005

    lempek005 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sierpc, Poland
    ok dzieki jedynie musze płytkę kupic i wypalic a czy moge na próbe nagrac zwykła nagrywarką z dl?
     
  18. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
  19. lempek005

    lempek005 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sierpc, Poland
    a wytłumacz mi czemu mi wyskakiwało przy LT 2 ,,Nierozpoznany dysk,1 wyczyść dysk miękką ściereczką 2 ponownie uruchom konsolę , aby uzyskać szczegółową pomoc, przejdź na stronę bla bla bla,,? może tak na prawde nie wgrałem LT2 ? bo jak teraz wkładałem LT2 na przerobionego LT 3 to wyskakiwało że dysk jest nie obsługiwany... jak mogę sprawdzić czy na 100% zrobiłem wszystko dobrze?
     
  20. trebol91

    trebol91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    451
    Polubienia:
    74
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Po prostu zapewne gra pewnie źle wypalona i dlatego Ci Xbox nie czyta tej gry. Spróbuj jeszcze raz nagrać ta grę

    Wysłane z telefonu
     
  21. lempek005

    lempek005 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sierpc, Poland
    a gry z LT 2 będą chodziło na LT 3?
     
Wczytywanie...

Poleć forum