1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox360 RGH niestabilne, długie uruchamianie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez scalak4, Październik 2, 2013.

  1. scalak4

    scalak4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chojnice, Poland
    Witam.
    Kupiłem na allegro nową konsole Xbox360 z zrobionym RGH. Sprzedawca na aukcji napisał, ' W KONSOLI JEST ZAINSTALOWANY
    CHIP SQUIRT 360 + POST FIX ADAPTER! Nie jestem w temacie, kupiłem już gotową bo nie mam czasu bawić się w przerabianie, zagłębiać w temat.

    Konsola ma problemy z botowaniem. Nagrałem nawet film podczas uruchamiania YouTube Włącza się topornie, zależy jak jej odbije. Czasem uruchomi się od razu, niekiedy trzeba czekać kilka minut. Ale najgorzej denerwujące jest to, że nie raz nie uruchomi się wcale. Zdarza się to średnio raz na pięć uruchomień. Napisałem kilka mieli. Sprzedawca mi odpisał...,,to jest to raczej normalne, Pan ma najnowsza wersję corony ktora po prostu inaczej nie będzie chodzić ktokolwiek by tego nie robił, jest ta konsola zrobiona jak każda w 100% dobrze, nikt nie zglaszal mi nigdy problemu z bootowaniem'' Pytanie jest takie: Czy to jest normalne, że przerobione konsole tak się zachowują? Też na codzień zajmuje się elektroniką i takie objawy kojarzą mi się raczej z niestabilną pracą któregoś z elementów, problemem z resetem, czy też zakłóceniami w transmisji danych między elemętami. Proszę o odpowiedź
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Corony czy to nowe czy to starsze, występują bardziej wredne czasami. Spróbuj zamiast pionowo położyć ja odsunąć od tv. Rgh tak działa najczęściej konsola powinna włączyć się do powiedzmy 120 sekund. Ktoś inny zaraz napisze mi włącza się 30... Wszystko zależy od konsoli, oraz w miejscu jakim przebywa. Między wyłączeniem i włączeniem odczekać około 15s. Jak będziemy włączać i wyłączać to na pewno będzie miała problem z bootowaniem. Jeśli nie włączy ci się do 2 minut wyłącz konsolę odczekaj te 15s i włącz ja ponownie. Jeśli problem się nasili podeślij ja do sklepu gdzie kupiłeś, zapewne posiedza kilka godzin więcej i poprawi się jej start. Lecz nie ma czym się tu przejmować konsola służy do grania.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Mimo wszystko ta konsola startuje do ****. Jeśli sprzedawca obiecał szybsze starty to jest to podstawa do reklamacji.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. scalak4

    scalak4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chojnice, Poland
    Kolega pisze że ważne jest miejsce w którym stoi konsola, jestem zaskoczony że to urządzenie jest tak wrażliwe na zakłócenia...Tak jak pisałem nie znam się na przeróbkach ale pracuje często z układami analogo-cyfrowymi. Nie da się tego jakoś zaekranować? Przecież taki modchip to na pewno czysta elektronika cyfrowa + jakieś tam zasilanie pewnie rzędu 5V. Domyślam się że ten cały chip jest podłączony na pajączka zwykłymi cieńkimi drucikami w izolacji teflonowej żeby się nie topiły przy lutowaniu. Jak by chociaż te najważniejsze połączenia dać w ekranowanych przewodach? Do tego cały chip można by było umieścić w ektanowanej ,,klatce''
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak da się przewody ekranowe, to przestaje działać. Racja w słowach Dextera chwali się ze jest lepszy niż inni 30s. To nadaje się na reklamację

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Boot stanowczo za długi. 1/10 może się zdażyć jednak do 30-120 sekund to powinna iść prawie że każda jak jest dobrze zrobiona. Ostatnio jeden mój klient miał taki myk że na kablu AV do TV CRT boocik w Coronie 30 sekund, po HDMI w LCDKu bardzo często 2 minuty i więcej, u mnie w serwisie jak ją pamiętam czasy miała znakomite. Często otoczenie ma jak najbardziej znaczenie. Ekran lepiej nie bo w ogóle nie Bootnie ;-p
     
  8. lukaszek_0583

    lukaszek_0583 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 19, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chropaczów
    Czesc wam . Ja tez mam problem z uruchamianiem po hdmi- uruchamia sie zawsze z roznymi czasami,ostatnio bylem zmuszony do podpiecia po kablu av i zonk-uruchamia zawsze do 10s. O co chodzi? Mozecie mi to wytlumaczyc? Pozdrawiam.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Slaby kabel hdmi

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  10. lukaszek_0583

    lukaszek_0583 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 19, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chropaczów
    hmm, a jaki polecacie? mam kupiony kabel 1,5m za 39 zł - z firmy hama.
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie chodzi o jakosc. Tylko widocznie nie laczy dobrze. Jak na av startuje szybciej

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  12. lukaszek_0583

    lukaszek_0583 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 19, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chropaczów
    czyli wyrobione gniazdo hdmi w xboxie, z tego wychodzi- jak nie ma styku.
     
  13. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Kolo któremu przerabiałem konsolkę z miesiąc temu miał taki problem że na TV CRT po AV jakaś Corona pacała boota bardzo szybko, u mnie w serisie po AV i LCD po D-SUB, także był rewelacyjny boot, kiedy podłączył pod inny TV Plazme po HDMI boot nagle pogorszył się do czasu bootu powyżej 2 minut :-(.

    Inna sytuacje 2 dni temu Corona V3 robiłem RGH w Serwisie u mnie po AV na LCD po D-SUB boot lipa straszna, na LCD Monitorze po HDMi boot zupełnie lepszy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum