1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox360+Samsung LE32C450 = Jak najlepszy obraz, Prosba o Pomoc

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dmoroz89, Listopad 7, 2010.

  1. dmoroz89

    dmoroz89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    Witam, otoz chcialbym uzyskac jak najlepszy obraz na w/w telewizorze ( dane techniczne telewizora znajduja sie tutaj ). Czytałem gdzies ze trzeba go odopowiednio ustawic, wiec zapewne konsole tez. Tak wiec moze ktorys z forumowiczow jest mi w stanie pomoc? Poprostu jakby bylo to mozliwe zeby ktos mi wytlumaczyl krok po kroku co jak ustawic. Z gory dziekuje za pomoc.


    PS. Na stronie producenta pisze ze jest to TV FULL HD, to musi byc jakis blad, w rzeczywistosci jest to HD READY.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ATi

    ATi Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2010
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Milanów
    Skoro to HD Ready to na konsoli ustaw 720p. A o jakie ustawienia chodzi w telewizorze? Kontrast, jasność czy co?
     
  4. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    mam nadzieję że masz podłaczone przez HDMI. w konsoli w ustawieniach systemowych zmieniasz wyswitlanie ekranu na 720p. ale podejrzewam że konsola automatycznie zmieniła ustawienia dopasowane do rozdzielczości TV. Jeśli masz podłaczenie przez HDMI to TV sam dobrał optymalne ustawienia. możesz sprawdzić jeszcze przełączenie TV w tryb gry, czyli menu -> plug &play -> tryb gry
     
  5. dmoroz89

    dmoroz89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    tak, mam polaczone przez hdmi, mam ustawione 720p, w telewizorze mam ustawione gra, ale chodzi mi o suwaki kontrast, jasnosc, nasycenie barw cieplych zimnych itp itd... bo LCD'ki sa bardzij nastawione na barwy zimne, ale chodzi o to by kolory byly takie zywe ;p
     
  6. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Na stronie producenta jak wół jest napisane HD Ready...

    Co do kolorów - ustaw po swojemu...

    W konsoli tylko rozdzielczość ustawiasz
     
  7. psycho666

    psycho666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na tym tv nie osiągniesz nie wiadomo jakiego obrazu to jest seria 4 dość stara. Po prostu podłącz go przez hdmi a konsola sama ustawi rozdzielczość.
     
  8. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    A ja sobie bede dalej uparcie twierdzil ze lepsze efekty osiagniesz zapinajac konsole kablem VGA w przypadku telewizora HD Ready.
    Przy krotkim kablu nie zobaczysz zadnej roznicy w jakosci obrazu, a bedziesz wtedy mogl ustawic dokladnie taka rozdzielczosc jak ma Twoj telewizor (bo nie jest to 720p).
    Telewizory HD Ready maja matryce o rozdzielczosci 1366x768, format 720p jaki ustawiasz w konsoli zapietej przez kabel HDMI to 1280x720. W efekcie takich ustawien telewizor musi ci przeskalowywac obraz.
    Po pierwsze przy dynamicznych scenach bedzie ci "smużył", a po drugie obraz moze byc mniej ostry.

    No chyba ze potrzebujesz 10m kabla zeby zapiac konsole do TV, wtedy lacze cyfrowe bedzie lepszym rozwiazaniem.
     
  9. pepe-pa

    pepe-pa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja mam taki sam telewizor i rozdzielczość ustawioną full HD 1920x1080 nie "i" tylko "p" i dziala jak nalezy obraz ladny, lepszy niz 720p
     
  10. dmoroz89

    dmoroz89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    Zrobilem tak jak poradziles, ale obraz okazal sie o wiele gorszy... (poodbny obraz mam po podlaczeniu ps2 do tego tv)
    Szukalem tez opcji zmiany rozdzielczosci, lecz nigdzie tego nie znalalzlem, moze jakies wskazowki ?


    Ja tak tez wlasnie mialem , ale kolory mnie nie zadawalaly... ustawiales moze cos w opcjach menu ? ( w tv ) jesli tak to podaj jak masz poustawiane suwaki, moze Twoje opcje okaza sie lepsze. z gory dzieki


    PS. mam takie pytanie, w konsoli mozna ustawic nasycenie czerni , ktora opcja jest najlepsza? i wogole czym one sie roznia ?
     
  11. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Jesli podlaczysz konsole kablem VGA po wejscia VGA w telewizorze, to tam gdzie teraz masz mozliwosc wyboro rozdzielczosci 720p, 1080p i tak dalej, bedziesz mial normalne rozdzielczosci, nazwijmy to komputerowe. Miedzy innymi 1366x768.
    Zreszta, jesli podlaczasz konsole za pomoca HDMI i nie widzisz efektu smuzenia, to albo telewizor masz na tyle dobry ze radzi sobie ze skalowaniem, albo po prostu tego nie widzisz i nie nalezy sie tym przejmowac.
     
  12. pepe-pa

    pepe-pa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja używałem standardowych opcji telewizora, tryb obrazu "dynamiczne", telewizor podłączony przez HDMI. Tyle, że ja mam na końcu modela telewizora E czyli LE32c450E i zarówno w dekoderze, konsoli, komputerze mogę ustawić rozdzielczość full HD i tak mi odtwarza, zero smużenia. Nasycenie czerni nie robi nic innego jak ustawia Ci kolor czarny tak żeby był czarny :) a nie szary :)
     
  13. dmoroz89

    dmoroz89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    hmmm, przy podlaczeniu x'a do TV za pomoca hdmi jest opcja 1366x768, lecz po wybraniu jej kolory w dashu tak jakby blakna... a i co do wypowiedzi Mavericka pomylilem kabel vga z kablem rca ;p jutro zamowie ten kabel vga i zobacze, bo w sumie to jest jakas roznica czy kupie kabel za 20 zl czy za 50 ? moze udzielilbys mi jakiejs rady odnosnie kupna takiego kabla ? czy moze byc taki?
     

Poleć forum