1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox360 SLIM - LT+3.0 i częste "ODTWÓRZ DVD" zamiast "URUCHOM"

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez Koniokrad, Sierpień 20, 2012.

  1. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    X360 SLIM - LT+3.0 i częste "ODTWÓRZ DVD" zamiast "URUCHOM"

    Witam!
    Panowie, mam Xbox360 SLIM 4GB, mam obecnie wgraną przeróbkę LT+3.0
    Niestety często po włożeniu płyty mam informację "ODTWÓRZ DVD" zamiast "URUCHOM".
    W takim przypadku pomaga restart konsoli i gra śmiga - wyświetla się "URUCHOM".
    Problem podobno powstał przy przerabianiu na LT3.0.
    Sa szanse na "zrobienie normalności", żeby każdorazowo po włożeniu płyty napęd odczytywał grę, bez koniecznosci restartowania konsoli ?
    Pozdrawiam i proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
  4. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Yyyy - ale ja tego nie zrobię, co nie :) ?
    A możesz mi powiedzieć w czym dokladnie tkwi problem ?
    Bo widzialem kilka tematów na forum ale nigdzie nie znalazlem rozwiażania.
     
  5. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Problem tkwi w złym odczytaniu (lub jego brak) key area.
    Występuje przeważnie przy snapshocie (SlimKey) po to włąśnie robi się full dumpa po odblokowaniu napędu.
    Rozwiązanie w linku jest trochę problematyczne, ponieważ JF nie puści tego softu, także usbpro odpada, lizard zapewne też, więc potrzebny jest w pełni kompatybilny kontroler sata do tego zabiegu.
    Raz to komuś robiłem, ale było to wieki temu i myślę, że znajdzie się ktoś bardziej obeznany w tym temacie i będzie miał wygodniejsze rozwiązanie.
     
    1 osoba to lubi.
  6. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dziękuję za zainteresowanie i pomoc w temacie.
    To czekam na info kogoś kto "dziubał" w tym temacie stosunkowo niedawno.
    Można z tym żyć ale wolałbym jednak żyć bez tego problemu... ehh
    ale z tego co mówisz ja tego problemu sam nie dam rady rozwiązać :(
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    To nie to. Trzeba wgrać fw pod dosflash, jeśli dalej to samo to najpewniej uszkodzony chip. Miałem 2 takie przypadki.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    czyli uderzać do osoby, która przerabiałą X-a ?
    FW modyfikowany czy oryg. wgrać pod dosflash ?
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Teraz już wszystko jedno wiec najlepiej LT

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  10. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A dlaczego wszystko jedno :) ?
    Jeśli będzie oryg FW to nie bede mogl grac na przerobkach co nie.. jak sie wgra oryg to mozna potem spowrotem wgrać LT ?
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    No tak ale jeśli ma działać to będzie działać na każdym, jeśli nie to nie. Więc najwygodniej wgrać LT i potestowac żeby potem znowu sobie roboty nie robic.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  12. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tylko tak kurde się zastanawiam - on ma wgrany LT+3.0.
    Wgrywać go jeszcze raz i zobaczyć czy jest poprawa ? Czy to na niewiele sie zda i trzeba dziubać w DOS-ie ?
    BTW. bo to nie jest normalny objaw jaki mam na konsoli ? Konsola powinna OD RAZU odczytać płytę bez koniecznosci restartu, co nie ??
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Powinna czytać od razu. Od razu w DOS wgrać LT, miałem takie przypadki że dosflash tylko pomagał i potem konsola ściągala jak powinna.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  14. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    A no widzisz ja jakiś czas temu miałem konsole po slimkey'u i w ogóle nie czytała, nie miałem już kompa i przez usbpro wrzuciłem mu soft 0225 (napęd 9504 z naklejką 0225) na 0225u nic nie łapał, po zabiegu było podobnie jak u kolegi, z ta różnicą, że łapał 8/10, nie miałem ochoty zabawiać się z tym dłużej.
    No, ale jajka pod zastaw nie dam możliwe, że masz rację ;]
     
  15. msFormat

    msFormat XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2012
    Posty:
    474
    Polubienia:
    49
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Poznań
    Napęd kolegi @Koniokrad to 0225 z naklejką 9504 z wymienionym chipem na TX Pro Kit.
    Napęd był robiony jako jeden z pierwszych od razu jak tylko pojawił się soft do 0225.

    Problem pojawił się jeszcze u poprzedniego właściciela tej konsoli przy okazji aktualizacji - wcześniej wszystko było ok.
    Oczywiście full Dumpa nie ma, wgrany pod wszystkimi możliwymi sposobami - Lizard, USBPro, JF na kontrolerze SATA, DosFlash - efekt za każdym razem ten sam.
     
  16. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    O! może łatwiej będzie jak kolega @msFormat się wypowie w temacie bo wie co i jak :)
    To teraz czekam na informacje czy w takim razie sa jakiekolwiek szanse na "naprawę" problemu ? BOŻE OBY!
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tylko rgh i konsika bedzie czytac plyty jak nowa. W innym wypadku tak juz zostanie

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  18. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak bede miał RGH to nie bede mogl grać online co nie ?
    A czy wymiana CHIPA coś pomoże ?
    Bo z tego co sie dowiedzialem wymiana napędu NIC nie da..
     
  19. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Nie będziesz mógł. Najlepiej nic nie zmieniaj. To nie jest warte 200 zł

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  20. msFormat

    msFormat XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2012
    Posty:
    474
    Polubienia:
    49
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Poznań
    Pokombinuje jeszcze z linkiem od @Shibby z drugiego postu - możne coś z tego będzie.

    O tyle dziwne, że tylko ta konsola ma taki problem, na xx (a może nawet xxx) konsol zrobionych w tym pierwszym rzucie na chipach TX (pamiętam tą panikę - o Boże - wszędzie Out of Stock - mam xxx chipów, a nadal nie ma softu:D )

    Problemem tutaj jest JF, który (na tamtą chwilę) nie do końca poprawnie zrzucił soft z napędu.
    Nie wiadomo tez było, którą wersją robić - pamiętam, że chyba najlepsza była dwa numerki w tył - miło wspominam te czasy ;)
     
  21. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    msFormat - normalnie bede zobowiazany!
    Ja niestety nie pamiętam czasów przeróbek pierwszych SLIM'ów - X-a mam chyba od 1,5tygodnia..
    Stary - żeby kombinować, musisz mieć konsolę, bo na "sucho" nic nie zrobisz, co nie ? :)
    PS. Tak sobie wczoraj pomyślałem - faktycznie RGH mija sie z celem w moim przypadku - kupiłem iHAS'a, adapter SATA-USB, plyty - ogolnie zaopatrzylem się pod LT+3.0..
    Czuję ,że mój SLIM jest jak niepełnosprawne dziecko, o którego szczególnie trzeba dbać :D ...i leczyć! :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum