1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox360 Slim RGH czyżby Artefakty ?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Sebolk, Luty 16, 2013.

  1. Sebolk

    Sebolk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zielona Góra
    Witam
    Zacznę może od tego iż Posiadam Xbox360 Slim 250GB kupionego jakoś półtora roku temu nówkę.
    Na początku nic nie było grzebane a konsola troszkę się grzała...

    jakieś 8 miesięcy temu oddałem konsole do serwisu aby zrobili mi przeróbkę RGH
    Xbox zaczął się troszkę miej grzać nie zwracałem na to uwagi.
    Jakieś 2 miesiące temu zacząłem testować obroty Coolera.Przez kilka dni miałem ustawione na 65%
    Uznałem ,że to troszkę za dużo i zjechałem do 55%
    Temperatury w spoczynku to było mniej więcej.
    31* Procesor
    i 34 * GPU

    Podczas grania to było mniej więcej
    59 * Procesor
    56 * GPU

    Więc tak zostawiłem gdyż na Automatycznych ustawieniach temperatury sięgały 80* nawet lekko powyżej.

    Dodam ,że od niedawna mam Monitor bez wejścia na MiniJack.
    Więc konsola jest podłączona do monitora przez HDMI
    A głośniki przez starą chińską przejściówkę z Xbox na VGA i Chincha.
    VGA Jest nieużywane Tylko chincha by umożliwić dźwięk.

    [​IMG]

    Niby wszystko w porządku ale jeżeli wyłączę monitor i włączę to Xbox się resetuje i muszę długo czekać na ponowne uruchomienie.
    Nie ma tego problemu gdy odłączę ten kabel z VGA i Chinch.
    Tak samo gdy podłącze go przy uruchomionej konsoli to nagle się resetuje.
    Ale jakoś dałem się przyzwyczaić.

    Natomiast dzisiaj podczas Grania w Skyrim po jakoś 40 minutach doznałem taki o to przypadek.
    Konsola się zawiesza a na Ekranie pojawia się coś takiego.

    [​IMG]

    [​IMG]
    Wyłączyłem konsole na 5 minut odpoczęła zagrałem jeszcze raz i znów to samo po mniej więcej takim samym czasie.
    Boje się czy to nie są artefakty co sądzicie ?
    Proszę o Pomoc.
    Pozdrawiam Sebastian
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    No to są raczej problemy z GPU. Reball postawi ją na nogi.
     
    1 osoba to lubi.
  4. Sebolk

    Sebolk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zielona Góra
    Okej dziękuje :D
    Ale mam nowe wieści Generalnie ustawiłem Wiatrak na 55% i ustawiłem Temperature docelową na 65*Konsole ustawiłem w pionie (czyli chyba jeszcze gorzej)
    Grałem Teraz 3 Godziny.Troche w Need For Speeda Mostwanted 2 i w Skyrim
    I wszystko w porządku.Temperatury po wyłączeniu gry to było
    49* Procesor
    46* GPU
    Wszystko super chodziło jeszcze na chwile odpaliłem GTA 4 i też ok no i spokojnie wyłączyłem konsolę :D

    Czyżby to był jakiś dziwny jednorazowy błąd ?
    Czy artefakty powrócą z czasem ?
    Lepiej teraz od razu zastosować naprawę Reball czy skoro nic się teraz nie dzieje to zostawić ?

    Dziękuje i Pozdrawiam.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Xbox360 Slim RGH czyżby Artefakty ?

    Wrócą

    wysłano z xbox 360 RGH LINUX.
     
  6. Sebolk

    Sebolk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zielona Góra
    Ehh To troszke lipnie :p
    Jak myślicie czym może to być spowodowane ?
    Maks grałem 4 Godziny dziennie :D A po slimie spodziewałem się niezawodności :p
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Granie nie ma nic do rzeczy, trafiłeś na wadliwą sztukę i tyle. Jak widać masz starego dziadka slima więc miało prawo zgasnąć już ;)
     
    1 osoba to lubi.
  8. Sebolk

    Sebolk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zielona Góra
    Eh...No cóż w takim razie pogram jeszcze a w drugim miesiącu ją oddam do naprawy...
    Ale dziękuje wam bardzo naprawdę były to dla mnie cenne informacje.
    A po naprawię będzie latać i śmigać ? czy w szybkim tempie znów powróci problem z GPU ?
    PS: Oraz aby nie zakładać drugiego tematu czy Takowe zachowanie Xboxa jest normalne ? i czy to właśnie ono nie sprawia tutaj problemu ?

     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Xbox360 Slim RGH czyżby Artefakty ?

    Normalne

    wysłano z xbox 360 RGH LINUX.
     
    1 osoba to lubi.
  10. Sebolk

    Sebolk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zielona Góra
    Nagrałem filmik gdyż po zmianie rozdzielczości na 1080i lub 720p występują artefakty w bardzo gęstej skali.
    I to zaczeło się od razu po RGH ale se to olałem gdyż przy 1080p działa jak należy.


    Po wybraniu opcji nic nie robie sam wraca do ustawienia wcześniejszego trochę szybko no nie ?
    A więc może to być spowodowane przeróbką ?
    Przepraszam ,że tak męcze ten temat ale jest to dla mnie ważne.
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Xbox360 Slim RGH czyżby Artefakty ?

    Artefakty nie są powodem przeróbki.

    wysłano z xbox 360 RGH LINUX.
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum