1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX360 Stingray- rozdzielenie wizji i fonii

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez grzejnik, Styczeń 20, 2014.

  1. grzejnik

    grzejnik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć!

    Z tego co mi wiadomo w nowej wersji XBOXA360 - Stingray zrezygnowano z dotychczasowego kabla A/V Component.
    We wcześniejszych wersjach mogłem podłączyć obraz do TV (3 kable), a fonię do wzmacniacza (2 kable).

    Czy w nowej wersji konsoli jest możliwość takiego rozdzielenie, jednocześnie ciesząc się obrazem wysokiej jakości (czyli composite odpada) ?

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. flow91

    flow91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2014
    Posty:
    25
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Jest AV tylko w "nowszej" wersji.

    Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. grzejnik

    grzejnik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chyba powinienem doprecyzować o co mi chodzi.

    W "nowszej" wersji widzę możliwość podłączenia przez HDMI, jednak wówczas nie mam możliwości rozdzielenia fonii.

    Jest też kabel AV, o którym pisze Flow91 - kabel ma 3 żyły - 2x Audio i 1x Video. Jednak korzystając z tego kabla nie uzyskam takiego obrazu, jak w przypadku kabla Component w "starszych" wersjach (5 żyłowy - 2x Audio i 3x Video).

    I tu leży mój problem, jak oddzielić dźwięk prostym sposobem (nie korzystając z jakichś cyfrowych konwerterów) bez utraty jakości wizji.
     
  5. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    A masz hdmi w tv? Ja to zrobiłem w falconie tak że zdjąłem obudowę z wtyczki ta szara i włożyłem i ja i hdmi bo się zmieściło i miałem obraz full hd i dźwięk do wyboru z optyka lub czincz!

    Jeżeli układ gniazd jest taki sam jak w slimie to też możesz tak zrobić!
     
  6. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    obraz po kablu hdmi dzwiek kablem av
    o ile mi wiadomo jedno drugiego nie wyklucza przynajmniej w phat i S nie wiem jak w E (Stingray) ale powinno być podobnie
     
    1 osoba to lubi.
  7. grzejnik

    grzejnik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli podłączenie cyfrowego HDMI nie wyklucza używania jednocześnie analogowego A/V?
     
  8. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    Nie nie wyklucza! Przynajmniej tak było we wcześniejszych wersjach! Nie sprawdzisz to się nie dowiesz!
     
  9. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    wersja E takze ma wyjscie AV wiec nie widze problemu, powinno dzialac tak samo jak na starszych wersjach
     
  10. flow91

    flow91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2014
    Posty:
    25
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Na HDMI pusc obraz a z AV dzwiek.

    Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. MegatonPL

    MegatonPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2013
    Posty:
    171
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Co da puszczenie obrazu przez HDMI a dźwięku przez wyjście AUX? Po co to kombinowanie?
     
  12. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    wszystko zalezy od sprzetu jaki sie posiada :p poco to sie nogi...
     
  13. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    A to że jak ma sprzęt audio bez hdmi i optyka oraz tv które nie puszcza dźwięku dalej to choć stereo sobie puści na wzmacniacz i pogra!
     
    1 osoba to lubi.
  14. grzejnik

    grzejnik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Już wszystko jasne. Nie miałem pewności czy AV będzie nadawać mimo podłączenia HDMI.

    Dzięki za odpowiedzi!
     
  15. Kwasek

    Kwasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    73
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Giżycko
    Słyszałem opinię, że w Slimkach takie podłączanie powoduje czasami reset obrazu (czarny ekran na parę sekund), spowodowane właśnie rozdzielaniem obrazu na HDMI i dźwięku na AV. Możesz ktoś powiedzieć coś na ten temat, kto już to stosuje dłuższy czas?
     
  16. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    @ up bzdura
     
  17. flow91

    flow91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2014
    Posty:
    25
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ja tak gram ze mam dzwiek z AV puszczony a obraz przez HDMI i nie doswiadczylem zadnych problemow.

    Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
     
  18. MegatonPL

    MegatonPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2013
    Posty:
    171
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    A ten kabel na dźwięk z konsoli to jaki to musi być by podłączyć to np. do wieży?
     
  19. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    w wiezy przewaznie sa chinche wiec oryginalny kabel AV bedzie dzialac
     
  20. flow91

    flow91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2014
    Posty:
    25
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Te kable AV podepnij pod wejscie AUX w wiezy.

    Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum