1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox360 - wersja Arcade, wrzesień 2009, MediaMarkt - przeróbka

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wi3z, Wrzesień 1, 2010.

  1. wi3z

    wi3z Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,
    na wstępie proszę o niekomentowanie tego, że chcę /czy nie chcę/ przerobić konsolę.
    Przeczytałem zawarty na forum temat o przeróbce i o banach i go akceptuję.
    A więc do rzeczy. Chcę kupić Xboxa w wersji arcede, który dostępny jest za 599zł
    w mediamarkcie. Dowiedziałem się, że konsola jest z września 2009 roku.
    Powiedzcie mi coś na temat przerobienia tej konsoli.
    Jaki szacujecie koszt przerobienia? Czytając wcześniej forum, wydaje mi się, że przeróbka LT jest najlepsza. Czy wymaga ona lutowania?
    Proszę o jakieś wskazówki.
    Pozdrawiam..

    P.S. Zapomniałem zapytać w sklepie. Czy ktoś się może orientuje,
    czy ta konsola za 599zł posiada wbudowana pamięć lub kartę pamięci?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bartoszKSSG

    bartoszKSSG Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    253
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    66-400
    Te konsole w MM to wersja arcade, a wiec jeśli się nie myle powinna być kość pamięci 512 mega
     
  4. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    kup sobie Elite (z dyskiem 120GB) na allegro
     
  5. kmg.al

    kmg.al Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2010
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Konsola posiada pamięć wbudowaną, sam go posiadam od 3 dni i jestem bardzo zadowolony. Jedyny minus że nie ma dysku i gry w zestawie :/
     
  6. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Z tego co mi wiadomo, to wszystkie nowe konsole, w celu kompatybilności z NXE muszą mieć zapewnioną pamięć. Skoro jest to arcade i jest on z 2009 roku to na 99% ma wbudowaną pamięć wewnętrzną - zapewne 256mb.
     
  7. wi3z

    wi3z Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W porządku. Dopłać mi tą brakującą kasę (~200-300zł) i kupię.
    Podać Ci już numer konta?

    Możesz napisać mi więcej szczegółów? Jest to na 100% Jasper, tak?
    Nie ma żadnej gry w zestawie?

    Liczę się z tym, że wersja arcade jest okrojona.
    Dysk planuję dokupić po nowym roku, tak samo jak dodatkowego pada.
     
  8. Utakata

    Utakata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja kupiłem arcade przerobionego na allegro Lt 1.1 za 699zł
    Za przeróbke zapłacisz od 70-100 zł.
     
  9. Tr1SH

    Tr1SH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    265
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    ***owo
    Najlepsza jest przerobka LT 1.1. Odpala wszystkie wavy i podobno jest niewykrywalna po necie.Koszt to ok.70zl.Jednak musisz uwazac na kupno w mm bo nie masz pewnosci jaki w konsoli masz naped a z tego co wiem to LT jes bodaj do liteonow(i benq?).
     
  10. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Arcade ma w zestawie:
    Xbox 360 Arcade z wbudowaną pamięcią 512mb
    Kabel composite z przejściówką na euro
    jeden biały pad
    Zasilacz(jeśli jasper) 150W
    Ew. może być też zestaw gier.
     
  11. darmon

    darmon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    628
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja mam przerobiony Flash LT1.1 w napedzie benq i nie zaluje, koszt przerobki 50 zl.Tylko ze mam xboxa z 07.08.2008 roku, sprawuje swietnie i gry swietnie chodza, sprawdzam kazda gre w abgx z baza i nie zaluje przerobki. mam z czego cieszyc w singlu, nie gram w live bo nie wykupilem jeszcze golda i nie podlaczam do netu.
     
  12. wi3z

    wi3z Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie rozumiem tej kwestii napędów i przeróbki LT 1.1 - 1.6.

    Jaki napęd jest najlepszy? Czy rodzaj przeróbki zależy od napędu?
     
  13. Tr1SH

    Tr1SH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    265
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    ***owo
    Z tego co sie naczytalem najlepsze sa liteony v2-v3.A flash jest ograniczony wersja napedu.Tzn nie nagrasz lt.1.1 na hitachi badz samsunga...Na te napedy pozostaje Ci przykladowo nagranie ie1.6 oraz korzystanie z activate.iso.Dlatego po czesci kupno xboxa w mm bez sprawdzenia napedu to jak kupno kota w worku.Najlepiej przerobic na lt bo lapie wszystkie kopie bez potrzeby activate.iso i mozna pobrykac w necie.
     
  14. wi3z

    wi3z Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jak można sprawdzić napęd? Da radę "przez pudełko"?

    Z tego co się też naczytałem, od września montowane były liteony v3...
     
  15. Tr1SH

    Tr1SH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    265
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    ***owo
    Nie otworzysz napedu nie wyjmujac konsoli z pudla :D z zewnatrz pudla jedynie mozesz zobaczyc wersję plyty glownej konsoli tj. plyta glowna jasper po pradazernosci czyli 12.1A o ile pamietam
     
  16. wi3z

    wi3z Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak, jak się sprawdza płytę główną to już wiem.
    Ale ciekawi mnie ta informacja, czy rzeczywiście od września są liteony v3...
    Nie mogę teraz jakoś tego znaleźć... Jeżeli byłaby to informacja prawdziwa, to :
    1. jaka przeróbka będzie najlepsza dla tego napędu?
    2. czy będzie można go przerobić bez zrywania plomb?
     
  17. Tr1SH

    Tr1SH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    265
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    ***owo
    Jak przerabiac to tylko lt 1.1. Jezeli chodzi o napedy to niestety ms w nowych modelach montuje papierowe plomby rowniez i na napedzie.Z tego co wiem to w nowych modelach przy przeobce zostaje przerwana jedynie plomba na napedzie.Generalnie polecalbym kupno odrazu przerobionej konsoli w jakims specjalistycznym sklepie/allegro.W tym przypadku jezeli cos Ci padnie mozesz bez przeszkod im to oddac a m$ moze olac sprawe po przerobce...
     
  18. wi3z

    wi3z Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  19. Croxite

    Croxite Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Tej drugiej oferty bym nie polecał bo rok produkcji 2007, czyli łatwo o RROD. Natomiast ta 2 Jasper naturalnie .
     
  20. wi3z

    wi3z Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  21. Tr1SH

    Tr1SH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    265
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    ***owo
    Piszą o możliwosci instalacji lt ale nie o tym ze Ci sflas***a :D chwyt marketingowy :D X-BOX360 ARCADE GW 36 M JASPERLT (1212176183) - Aukcje internetowe Allegro to bylo dobre na moj gust
     
Wczytywanie...

Poleć forum