1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox360 Wypalanie gier IMGBURN

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez t0tti89, Sierpień 21, 2010.

  1. t0tti89

    t0tti89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam :) mam pytania a mianowicie...
    wypalanie gier w programie imgburn

    pyt.1 czy ten komunikat "Write Speed Miscompare! - Wanted: 3*324 KB/s (2,4x), Got: 5*540 KB/s (4x)" to normalna sprawa i czy coś to zmienia bo mimo że mam ustawione na 2,4x wyskakuje i tak czy siak taki komunikat. :)

    pyt.2 czy taka zmiana prędkości może mieć wpływ na jakość gry ? i czy wogóle jest to możliwe że np. gra może się ścinać ,błędy w grafice itd ? jest taka możliwość ?

    pyt.3 czy potencjalnie gry odtwarzane z dysku mogą chodzić płynniej ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rzezol

    rzezol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1. Oznacza to, że płyta lub nagrywarka nie wspiera prędkości ustawionej (2,4x) i ustawia własną najniższą możliwą (4x) - dokładnie to samo mam u siebie, po pierwszym razie nagrywam już zawsze z 4x i tyle, nie mam problemów.
    2. Ja nie mam z tym problemów i wątpię żeby ktoś inny miał.
    3. Gry z dysku raczej chodzą równie płynnie co z płyty - jedynie czasy ładowania ulegają skróceniu. Mogą jednak pojawić się problemy z wolniej doczytywanymi teksturami, wtedy zalecana jest instalacja.
     
  4. t0tti89

    t0tti89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no to inaczej czy wogóle "coś" może mieć wpływ na grafike w grze plynność gry ogólnie błędy itp ?
     
  5. t0tti89

    t0tti89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  6. rzezol

    rzezol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie, jak się płytka Ci źle wypali to po prostu nie ruszy, ew. zawiesi się w jakimś momencie.
     
  7. t0tti89

    t0tti89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czyli rozumiem że jak wyskoczy ostatni komunikat "success" czy tam finish to płyta jest prawidłowo wypalona i gdy zadziala na konsoli to nie ma opcji zeby tam pojawily sie jakiekolwiek bledy w grze typu techniczne grafika dzwiek itd? po za tym że może sie zawiesić...
     
  8. rzezol

    rzezol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dla pewności możesz przed wypaleniem zaznaczyć opcję "Verify", program sprawdzi Ci płytkę czy nie pojawiły się jakieś błędy w trakcie wypalania. I dla jeszcze większej pewności możesz przeskanować płytę po wypaleniu za pomocą agbx360 - upewnisz się, że z sumami CRC wszystko w porządku.
    Po tym wszystkim masz 99% pewności, że gra zadziała i w trakcie grania nie wystąpi jakaś zwiecha z powodu błędu płytki.

    Pomogłem - podziękuj :)
     
  9. t0tti89

    t0tti89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a jak sie dowiedziec ze sumy crc sa wporzadku ?;p
     
  10. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    jesli nie beda w porzadku. abgx to wykryje i wyswietli na czerwono :)
     
  11. t0tti89

    t0tti89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    All CRCS match ostateczny komunikat verifications was successaful czyli wszystko ok rozumiem ?
     
  12. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    tak
     
  13. t0tti89

    t0tti89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  14. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    jak masz przerobke wyzsza niz 1.4 to nie ma sobie co pupy zawracac. podejrzewam, ze gdybys zmienil SSv na 2. to i owy komunikat zniknalby po ponownym skanie.
     
  15. t0tti89

    t0tti89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam lt 1.1 ogolnie napisalem Tobie msg na prv ;p
     
  16. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    wiec olej. albo dla komfortu psychicznego zmien SSv1 na 2 ;] jak chcesz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum