1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox360 z allegro, problem z kopiami, pomóżcie!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ShadowWalker, Luty 13, 2010.

  1. ShadowWalker

    ShadowWalker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, jestem bardzo sfrustrowany :/ Kupiłem na allegro xboxa premium 60GB, 2 pady, jasper. Konsola wedle zapewnien sprzedawcy została przerobiona na iXtreme 1.6. I tutaj zaczynają sie schody, przeczytałem całe forum, próbowałem wszyskich sposobów - zmiany z wave4 na wave3, activate.iso, clone cd zamiast imgBurn itp - za kazdym razem po wlozeniu plyty wyskakuje mi białe logo z Xbox 360 (czyli chociaz nagralem gre to naped traktuje to jak audio) Doszedłem do wniosku ze problemem moze byc moja nagrywarka - postanowilem wiec nagrac na 2gim kompie z inna nagrywarka i jest to samo (zawsze wybieram predkosc 2.4x wszystkie ustawienia w imgburn takie jak w internecie) Drugim moim podejrzen byly płyty DL+ Platinuma, nastepnie kupilem Emteki, TDK, Mediatechy (wiem ze slabe) i Extremy - na kazdych mialem to samo lub zamiast tego loga czasami wyskakiwała informacja ""To play this disc, put it in an Xbox 360 console"

    Probowalem sie skontaktowac ze sprzedawca ,ale poki co nie odpisuje i niestety nie odpowiada na telefony - ale spokojnie wybralem takiego ktory ma ponad 1000pozytywow i zero negatywow, kazalem mu sie upewnic co mi wgrał) Jak myslicie czy problemem moze byc zle wgrany flash lub po prostu nie mam zadnej przeróbki ? Co teraz najlepiej byloby zrobic ? Zmarnowałem juz 11 plyt, probowalem wszystkiego i kazdego sposobu wiec nie sądze, aby to była moja wina. (niestety w chwili obecnej nie mam od kogo pozyczyc jakiejs innej kopii) Prosze doradzcie co najlepiej zrobic ;/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Nagrywałeś tylko jedną grę ? Nie pomyślałeś że sam obraz iso może być uszkodzony ? Tak się czasami dzieje.
     
  4. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Spróbuj na wave2...
     
  5. batman17

    batman17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    186
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    spat**** na wave2 jak to nie pomoże tzn. ze zły obraz. Napewno to nie jest problem nagrywarki ani lasera, bo by wyskoczył komunikat ze szmatką.
     
  6. japon25

    japon25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    kolega wyżej dobrze napisał , jeśli dalej coś będzie nie tak dowiedz się czy konsola jest w ogóle przerobiona a jeśli tak to jaka wersja przeróbki
     
  7. ShadowWalker

    ShadowWalker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tekken 6 z wave 4 na wave 3 = Fail, logo xbox , nawet z pomocą activate.iso (jak jeszcze oddzielnie nagralem samo wave 4)

    Dante's Inferno z wave 4 na wave 3 - wlasnie nagrywa sie...

    Mortal Vs Dc wave 2 - to samo logo xboxa

    Fifa 10 ktora niby ma domyslnie wave 3 ten sam problem lub napis ""To play this disc, put it in an Xbox 360 console"

    Wiec jedyne chyba co pozostaje to to ze konsola nie jest przerobiona :| Ale sprzedawca zapewnia mnie ze ma wgrane iXtreme 1.6 lub 1.61 (ma zadzwonic do serwisu i na dniach dac mi znac) Konsola z 2008roku lipiec, jezeli sie nie myle ma naped Benq, sprobuje jeszcze kilka rzeczy nagrac, ale cienko to widze, wyslanie sprzedawcy i znowu oczekiwanie tydzien czy wiecej, albo pojscie do jakiegos sklepu mi zostanie chyba zeby sprawdzili czy w ogole jest wgrany flash :( (Oryginalny Pes 2008 chodzi bez zajakniecia) Sprobuje jeszcze kilka płytek i zaraz dam znac

    Log z abgx z jakiejs gry (wykluczam w takim przypadku złe konfigurowanie przeze mnie czy cos)

    [​IMG]
     
  8. yondaime332

    yondaime332 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    albo nie jest przerobiona, albo zle płyty najlepiej jak bys miał Verbatimy. bo jak by był zły iXtreme to powinno widzieć grę jako film przynajmniej tak miał mój kumpel
     
  9. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Nie wiem czy się nie myle ale czy konsole z lipca 2008 (sam mam Falcona z 21 sierpnia 2008) to nie falcony z napędami LiteON Po 2 nic mi nie wiadomo o oryginalnie montowanych Benq w Jasperach (wyżej pisałeś że masz jaspera) ? Jeśli tak to cię ładnie w bambuko orżnął.
     
  10. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    To chyba faktycznie nie jest przerobiona...

    A oryginały działają?
     
  11. batman17

    batman17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    186
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    jak tyle gier Ci nie działa i robisz jak w instrukcji to wątpie abyś miał przerobioną konsolke.
     
  12. ShadowWalker

    ShadowWalker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wlasnie nigdzie nie bylo Verbatimów w moim małym miasteczku, dostawa bedzie w poniedzialek wiec sprobuje, ale czy to nie dziwne ze na 5 róznych firmach było to samo ? Wiadomo ze to nie jakies super płytki, ale o ile mi wiadomo naprzyklad taki Platinum nie jest najgorszy...

    Od samego poczatku mowilem ze chce Jaspera, w sensie spytalem sie na gg czy to jest aby na pewno Jasper, wiec zapewnił mnie ze konsola ma najnowsze chłodzenie.. 6.07.2008 dokladna data produkcji - od razu do niego napisalem ze konsola ma zasilacz 175W, ale on napisał ze starsze Jaspery tez mialy takie zasilacze( nie tylko 150W) Nizej mam gdzies napisane 12V, 14,2A, 5V 1 A ( jezeli sie nie myle Jasper powinien miec 12.1A) W kazdym razie konsola jest bardzo cicha, poki co najbardziej zalezy mi na rozwikłaniu problemu czy konsola aby na pewno ma flasha :D Przy okazji mozecie mnie oswiecic czy to aby na pewno jest Jasper :) Tacke ma benq, patrzylem na zdjeciach w necie :)
     
  13. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Możliwe jest , że flasz napędu został uwalony. Czytałem juz o takich przypadkach. Wymień konsolę u sprzedawcy.
    Co do wersji konsoli , to ja z taką data miałem falcona.
     
  14. ShadowWalker

    ShadowWalker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Tak, PES 2008 bezproblemowo - w poniedziałek podje do kumpla pozycze jakies 2-3 losowe gry i chyba wszystko bedzie wtedy wiadomo, jak u mnie nie beda chodzic to chyba w takim razie nieprzerobiona, bez kitu nie mam zzadnych innych pomyslow...
     
  15. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A jest cichy bo masz może falcona z wentami Delty. Jeszcze jest druga firma i są głośne jak traktory.
     
  16. japon25

    japon25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    w abgx360 pokazuje że jest ok , wychodzi na to że konsola jest nie przerobiona
     
  17. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Koleś sprzedał ci starszy model konsoli nie Jaspera tylko Falcona. Reklamuj i żądaj zwrotu gotówki za niezgodność towaru z umową. I niech ci ciemnoty nie wciska bo Jasper ma amperomierz 12.1 a nie 14.2 ... Już po tych ceregielach z wersją konsoli coś mi się wydaje że napęd nie jest przerobiony.
     
  18. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Może masz IX 1.5 ? Próbowałeś paczować do wave 2 ? Jeśli to nie zadziała to albo przeróbka jest żle zrobiona albo konsola nie jest przerobiona . Kupno i nagranie na płytach Verbatim tu nic nie pomoże . Gdyż na tylu płytach które nagrałeś musiałaby któraś odpalić .
     
  19. Dzozefo

    Dzozefo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Najprawdopodobniej konsola jest nie przerobiona, ja miałem identyczną sytuacje jak twoja, przy kopiach wyskakiwało logo xbox360. Żeby sprawdzić napęd włóż płytę z filmem DVD lub oryginalną grę, jeżeli ci tego nie dopali to znaczy że napęd jest zepsuty. Na wave 2 nie ma sensu przerabiać bo napęd miał być przerobiony iXtreme 1.6 i ty za to zapłaciłeś i to powinieneś otrzymać.

    Jeżeli sprzedawca ma ponad 1000 pozytywów i zero negatywów powinien wszystko wyjaśnić. Mój sprzedawca też miał być pewniakiem - zero negatywów, może to ten sam? nick na allegro tele_media
     
  20. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Reklamuj nie czekaj. Oszukał już cię z tym że konsola to Jasper a wyszło że Falcon i pewnie jeszcze nie wiadomo co było grzebane w środku.
     
  21. ShadowWalker

    ShadowWalker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    O cholera identyczny koles!! Bardzo nieciekawy na gg, ignoruje mnie czesto, nie pomaga, o wszystko musze sie dopytywac, na towar czekalem 13 dni :/ Nie dostałem obiecanego pilota, dużo wkrętów ;/ Wysłałes i dostales z powrotem przerobioną ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum