1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox3600 Slim RGH - zawiesza sie podczas grania

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Lysy1, Maj 5, 2014.

  1. Lysy1

    Lysy1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.
    Mam pewnie problem mianowicie posiadam x360 slim przerobionego mam LT i RGH i mój problem jest taki że gdy gram w jakąs gre przerobioną pod rgh np fifa 14 to zdarza się ale nie często ze gra sie przytnie ale jeśli już się przytnie to na amen że pomaga tylko reset konsoli. Ale nie zdarza się to tylko z grami przerobionymi pod rgh grałem tez w mass effect 3 z płyty bez instalacji i także mi się coś takiego zdarzyło. Bardzo prosiłbym o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Joma97

    Joma97 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jakie temp masz w stresie?
     
  4. Lysy1

    Lysy1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie rozumiem. Można dokładniej?
     
  5. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Stres czyli podczas obciążenia konsoli, włącz np. GTA V i obserwuj temp. CPU i GPU.
     
  6. Lysy1

    Lysy1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jaka powinna być prawidłowa temperatura?
     
  7. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Podaj jakie masz to Ci tutaj powiedzą czy jest okej
     
  8. Lysy1

    Lysy1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Włączyłem fife 14 i grałem w nią jakieś 30 min tylko żeby sprawdzić to po tych 30 minutach tepmeratura wyglądała następująco:
    CPU:70
    GPU:65
     
  9. Qidin

    Qidin XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zatem nie jest to problem przegrzewania się układu. Możliwe, że to wina samej przeróbki lub co bardziej jest możliwe wina źle zripowanej gry. Przepuść obraz iso przez abgx360 i sprawdź czy nie ma żadnych błędów.
     
  10. Lysy1

    Lysy1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale gry nie przycinają się często. I nie w tych samych momentach.

    Więc jak najbardziej to może być i przeróbka i gra bo zacięcia zdarzają sie z gier przerobionych na rgh jak i tych z płyty.
     
  11. Qidin

    Qidin XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Czy zacięcia występują w przypadku sklepowych gier na płytach? W profilu masz napisane, że posiadasz Xbox 360 Core. Jeśli to faktycznie Core to jestem PEŁEN podziwu, że tak długo Ci służyła. Poza tym sprawdź proszę obraz Abgx360. Jeśli są błędy CRC to gra może tak działać.
     
  12. Lysy1

    Lysy1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Posiadam Xbox360 Slim tak jest napisane w temacie i pierwszym poście. Płyty nie są ze sklepu (jeśli chodzi ci o to czy są orginalne) to mowie że nie bo tak jak jest też napisane w piewszym poście posiadam przeróbke LT.
     
  13. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    To kup jedną grę używaną lub pożycz i sprawdź, bo możesz mieć źle wypalone płyty i nie są to kopie 1:1. Najlepiej potestować na oryginale.
     
  14. Lysy1

    Lysy1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    te gry co mam na płytach to są kopie ale ja ich nie nagrywałem bo nie mam nagrywarki odpowiedzniej tylko je kupiłem i one raczej są nagrane sposobem truncated ponieważ jak zainstalowałem je na dysku to wyskakiwał mi komunikat "brak autoryzacji dysku".
     
  15. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Popierz fife z neta jeszcze raz ale z innego źródła. Ewentualnie aktualny obraz przepusc przez ABGX czy obraz nie ma błędów i przerób jeszcze raz ISO na drugi format (GOD czy tam XEX). Gry z płyty też mogą być dobrze nie nagrane to kolejna sprawa. Gry na dysku jakim masz? Wewnętrznym czy Zewnętrznym pod USB? Można by też przeskanować HDD w komputerze PC czy ma bad sectory.
     
  16. Lysy1

    Lysy1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam dysk wewnętrzny.
     
  17. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Wyjmij dysk i graj z płyty bez dysku. Zobaczymy czy też będzie się zawieszać.
     
  18. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jak dalej będzie się wieszać to wydaj te 20 - 30 zł na używaną grę i nie rób sobie jaj, grę potem sprzedasz.
     
  19. Lysy1

    Lysy1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jeśli wyciągne dysk i nie będzie sie wieszać to będzie znaczyć że dysk siada?
     
  20. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Właśnie sobie odpowiedziałeś na pytanie. I jest to wysoce prawdopodobne.

    Ewentualnie Mostek SB na konsoli też może być winny
     
  21. Lysy1

    Lysy1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Troche dziwne bo mam dysk 320gb orginalny od Microsoftu. konsole mam okolo 2.5 roku a dysk jeszcze mniej i już by siadał...
     
Wczytywanie...

Poleć forum