1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XboxLive,Windows Media Center,Wejścia USB - PROBLEM!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez chrupek.1909, Luty 28, 2012.

  1. chrupek.1909

    chrupek.1909 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć.Mam duży problem,a w zasadzie trzy.
    Zacznijmy od pierwszego:
    Problem 1:Internet w konsoli.Nie mogę się połączyć z usługą XboxLive.Nie wiem co robić.Mam internet z routhera.
    Problem2:Urządzenia przenośne,np.mam kabel USB od Samsunga Avilli,więc podłączyłem kabel pod telefon i konsole,w telefonie już się wszystko załadowało(tak jak podłączam pod kompa),a na konsoli nic.Nigdzie nie ma.To samo mam z pendrivem,wgl tego na konsoli nie ma.
    Problem 3:Co to jest Windows Media Center,do czego służy,jak zainstalować,czy coś.
    Bardzo proszę o odpowiedzi.Z góry wielkie dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Koczek

    Koczek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kowala
    1. Wifi masz? Masz Phata czy Slima?
    2. Podlaczasz , w fonie wlaczasz pamiec Masowa i wchodzi w konsoli w "Muzyka/Obrazy/Filmy.
    3. WMC słuzy do odtwarzania Muzyki i filmów prosto z PC.
    Jeśli masz windows vista albo 7 uruchamiasz WMC na Xie i na PC
    Dostajesz specialny kod na PC , wpisujesz go na Xie i masz połączenie.
     
  4. chrupek.1909

    chrupek.1909 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam Xboxa 360 Slim 250 gb.
     
  5. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Bardzo fajnie, że masz internet z routera a może byś był tak łaskaw podać jakieś szczegóły. Jak się łączysz kablowo czy radiowo, jak masz ustawiony router, jaki błąd wyskakuje przy próbie połączenia ?
     
  6. chrupek.1909

    chrupek.1909 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A więc tak,nie wiem czy mam internet radiowy czy kablowy,mam w domu router,a na dachu taką skrzynkę;p I właśnie wyczytuje mi Xbox te 2 sieci,tylko niestety jedna ma hasło a tata nie chce mi podać ;D,więc próbuję się połączyć z tym bez hasła (z ruutera).A więc ja robię tak:
    1.Wchodzę w ustawienie sieciowe
    2.TP-LINK(ta sieć bez hasła)
    3.Przetestuj połączenie z XboxLive lub PC
    I na tym i na tym, jak testuje, dochodzi tylko do TP-LINK(od rysunku Xboxa takie kropeczki tylko do TP-LINK),a dalej nie.
    Nie wiem co już robić.Proszę o szybką pomoc.
     
  7. chrupek.1909

    chrupek.1909 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Proszę o jak najszybsze odpowiedzi,bardzo mi to potrzebne .
     
  8. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    1. Ustaw dynamiczne IP lub odblokuj porty
    Rozwiązanie problemu z połączeniem z usługą Xbox LIVE - Xbox.com
     
Wczytywanie...

Poleć forum