1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbr a płyty wielonośnikowe

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez b697184, Maj 11, 2010.

  1. b697184

    b697184 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak radzicie sobie z grami na wielu nośnikach np ff XIII ? Nie wywali mi czasami komunikatu o zmianie płyty ? Używam iso2god w celu wgrania gier .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zeetu

    zeetu Banned

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bydgoszcz
    FFXIII wyświetla info o zmiane plyty o ile pamietam po 10 i 15 h sa pierwsze zmiany.

    Pozdr
     
  4. b697184

    b697184 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jak sobie z tym poradzić ?
     
  5. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    No, ale jak chcesz sobie poradzić. Jak poprosi cię o zmianę płyty to wymieniasz na kolejną i już.
     
  6. b697184

    b697184 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Patrz topic , chodzi o xbr tam masz gry z hdd bez płyt
     
  7. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Wypakuj wszystkie iso do osobnych folderów i pózniej wrzuc do jednego folderu nie nadpisujac plików. xex ma być z płyty nr 1. Gdyby coc nie banglało to po sieci lata plik xex specjalnie przygotowany do tak przygotowanej gry.
     
  8. b697184

    b697184 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak z pozostałymi grami wielonośnikowymi ?
     
  9. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    ME 2 tak samo, reszty nie mam wiec nie wiem.
     
  10. b697184

    b697184 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No dobra czyli obraz rozpakować i wrzucić na dysk w content/0000000000000000/ i co dalej ? W iso2god gra po przerobieniu ma inną strukturę tzn data 1 data 2 itd . Tak wypakowana gra zostanie poprawnie wykryta z poziomy freestyle jak i biblioteki gier ?
     
  11. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Również prosiłbym na odpowiedź z ostatniego posta.
     
  12. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Wypakowany obraz wrzucasz do folderu games na root dysku, jak go nie masz to sobie stworz. Ma to wyglądać np tak

    hdd1/games/final fantasy XIII/pliki z gra

    Taka grę widzi freestyle i xexmenu, aby była widoczna w nxe musisz zrobić skrót quickbootem.
     
  13. b697184

    b697184 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I zostanie poprawny wykryty zarówno w bibliotece gier jak i freestyle dash ?
     
  14. b697184

    b697184 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wypakowany obraz tylko we freestyle.
     
  16. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Tak jak napisałem żeby pojawiła się gra w biblitece musisz zrobić skrót quickbootem.
     
  17. a3018692

    a3018692 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Coś jest nie tak tzn . Wypakowuje ok minuty i pliki mają tylko ~90MB . Obraz zamontowany w wirtualnym dysku na PC także tyle . Po przerobieniu przez iso2god jest ok ale nie tak ma wyglądać gra pod wielonośniki .
     
  18. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    obraz gry wypakowujesz np programem xbox image browser

    http://www.xbox-scene.com/xbox1data/sep/EkVlyZyFluvBpsPeAC.php
     
Wczytywanie...

Poleć forum