1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBR czy Freeboot ?

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez MOSZEUSZ, Czerwiec 28, 2010.

  1. MOSZEUSZ

    MOSZEUSZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    259
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam. W okolicach połowy lipca myślę nad wymianą płyty głównej i zrobieniem na niej (w niej ?) Jtaga. No i tu mam dylemat. Co lepiej wybrać ? XBrebooter czy Freebot ? Nie mam za bardzo pojęcia co do różnic pomiędzy nimi ale chce żeby się dało robić te rzeczy:
    1. Bezproblemowe używanie DLC (ściągnietych np. z XBOX-SKY)
    2. Gry arcade w wersji full (też zdarte np. z XS)
    3. Schakowany emulator XBOX`a jedynki
    4. Odpalanie nowych gier (podobno XBR ma tylko dasha 8955 a FB ma 9199)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Teraz lepiej mieć Freeboota 0.32. Wszystko to co wypisałeś mozna, a nawet więcej.
     
  4. MOSZEUSZ

    MOSZEUSZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    259
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A na freeboocie nie będę miał problemów z "corrupted files" w wypadku save`ów i profili ?
    Co więcej oferuje freeboot prócz tego co napisałem ?
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wiekszy dostep do pamieci dla aplikacji.
     
  6. portals

    portals Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  7. virusek

    virusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubin
    Czy posiadając wgranego XBR jest możliwość zmiany na freeBoot`a ? Niestety kupiłem już konsolę z XBR`em ale faceta niestety nie ma w kraju. Nie chce się bawić w kombinowanie tego wszystkiego (wiem, że to nie jest zbyt dużo roboty).
     
  8. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Wgraj na dysk flash360, zrób za jego pomocą backup XBR swojego. Potem w kompie zrób własnego freeboota z tego backupu, i wgraj za pomocą free360 :). Wszystko na forum jest opisane.
     
  9. pluskwa

    pluskwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    a skad wziasc CPU key?
    tylko za pomoca przycisku wysuwania tacki czy jest jakis inny sposob ? (mam konsole podlaczona za posrednictwem HDMI i nie mam obrazu)
     
  10. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    to podłacz kablem chinch z zestawu.

    Freeboota najlepiej zrobic na podstawie backupu oryginalnego nanda. Jeżeli go nie masz to dopiero wtedy zrób tak jak pisze apacer.
     
  11. MOSZEUSZ

    MOSZEUSZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    259
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To powie ktoś jak to jest z "corrupted files" ? :p
     
  12. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    ale o co pytasz? Czy freeboot psuje profil? W wersji 0.032 juz nie
     
  13. virusek

    virusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubin
  14. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  15. MOSZEUSZ

    MOSZEUSZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    259
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    I jeszcze jedna rzecz. Jak wyślę konsole aby zrobiono mi tego Jtaga to wystarczy sama konsola (bez dysku) żeby mieć już jtaga z freebootem i tym emulowanym dashem 9199 ? (Xexmenu i inne programiki sam sobie poinstaluje)
     
  16. Aviox

    Aviox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Tak.
     
  17. Ojciec

    Ojciec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dołączam się do tematu. Mam XBR i chce sobie zrobić Freeboota. Może ktoś po polsku napsiać jak się to krok po kroku robi? Niechce nic zwalić.
    Mam kosnole z XBR i na płycie mam NAND


    Ważne pytanko: Jak odczytać ten CPU Key??
     
  18. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Z cpu masz strone wcześniej... na pozostałe pytania tak samo. Nie myśl, że będziemy powtarzali 100 razy to samo w jednym topiku.
     
  19. MOSZEUSZ

    MOSZEUSZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    259
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  20. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Dla 3,5" Trzeba do tej taśmy dodać przewód z napięciem 12V. Dysk 2,5" działa na samym 5V.
     
  21. MOSZEUSZ

    MOSZEUSZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    259
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A mógłbyś mi podesłać link na allegro do takiego przewodu ? Bo nie za bardzo wiem jak tego szukać :p
    EDIT: Poczytałem o tym i przeczytałem, że potrzebny jest jakiś mod związany z lutowaniem, czyli w moim wypadku odpada ta opcja. A dysk 3.5" dałoby podłączyć czymś takim jak (jeżeli istnieje) adapter SATA--->USB ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum