1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBR - problem.

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Aviox, Czerwiec 28, 2010.

  1. Aviox

    Aviox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Mam problem. Program AutoHacker v2.1 nie wykrywa NAND'a.

    "Failed to dump CB! Check your wiring, your setup and make sure you have all required software installed."

    [​IMG]

    Konsole mam podlaczona pod zasilanie (standby), kabel LPT krotki - tylko 30 cm, jtag wykonany.

    [​IMG]

    [​IMG]

    Kabel & jtag wykonane wedlug tego schematu:
    http://i12.photobucket.com/albums/a246/Grim187/SPI__JTAG_diagram_zephyr-falcon--1.jpg

    Probowalem korzystac z programu NandPro ale zaraz po uruchomieniu pliku wykonywalnego .exe okienko sie wylącza (ver 2.0b). Sterowniki (plik port95nt.exe) zainstalowane, komp zresetowany. Zainstalowalem rowniez plik dldotnet-6.1.0-runtime-setup.exe dla AutoHacker'a.

    Macie pomysl od czego zaczac "diagnozowanie" problemu ? Spotkala kogos z was taka sytuacja ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Aviox

    Aviox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Najciemniej pod latarnia ... nie spodziewalem sie, ze zle zrobilem jtag ... :D 1 dziurke obok wpiety kabel :p
     
  4. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Nandpro uruchamiasz przytrzymujac shift i prawym myszy na folderze, wybierasz otworz okno poleceń czy jakoś tak, już nie pamietam dokładnie.
     
  5. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    nandpro poprzez cmd z polecenia uruchom w starcie,
     
  6. Aviox

    Aviox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    A no wlasnie :D Dzieki :>
     
  7. Aviox

    Aviox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Czy podczas zapisu/odczytu poprzez kabel lpt konsola musi byc podlaczona do pradu ?

    "Plug your 360, but don't power it on."

    Teraz mam watpliwosci czy dobrze to zrozumialem, do tej pory mialem xboxa na standby (autorowi poradnika chyba chodzilo o podlaczenie poprostu kablem lpt do PC :S)... Odlaczyc xklocka od zasialania ?
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    konsola musi byc caly czas podlaczona do pradu ale nie wlaczona.
     
  9. Aviox

    Aviox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Mam problem z polaczeniem PC z konsola - Xellous nie wykrywa DHCP, probowalem polaczyc oba urzadzenia kablem crossowanym, wlaczajac konsole poprzez guzik oraz otwieraniem napedu.

    Wyswietla CPU key, DVD key oraz adres IP konsoli.
    Komp ma XP'eka, wylaczylem firewalla.

    Ma ktos pomysl co zrobic ?
     
  10. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    wypróbuj firefox, IE oraz opere. Mi akurat lata na każdej ale innym juz nie szczególnie.
     
  11. Aviox

    Aviox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Sprobuje, dzieki za rade. Dziwi mnie natomiast to iz nie wykrywa DHCP - problem wydaje sie bardziej skomplikowany. Na tym obrazku (tego tutoriala) wszystko jest OK:

    [​IMG]

    Ja mam tak:

    [​IMG]

    Jutro z rana bede sie meczyl, na dzis juz mam dosc :p
     
  12. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Mi też DHCP niekiedy nie wykrywa, ale poprawnie tworzy się serwer, i można poprzez przeglądarke, a nawet okno eksploratora przeglądać.
     
  13. Aviox

    Aviox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Jest wogle potrzeba łączenia z xboxem jak mam DVD key, CPU key, wczesniej zrobiony dump NAND'a ?
    Cos jeszcze warto rzeczywiscie sciagnac z tego co pokazuje obrazek ponizej ?

    [​IMG]

    edit: Chyba zrobilem blad ... zamiast wgrywania sameo XeLLousa powinienem wgrac XBR...
    Robilem to z dziwnego poradnika ... Najpierw sklejali XeLLousa, a potem dopiero update'owali do XBR.
     
  14. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Dlaczego dziwnego? Wgrywajac xbr przez xellousa oszczedzasz czas.
     
  15. Aviox

    Aviox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Przeszukalem inne tutoriale, wszyscy wgywali odrazu XBR, powertowalem po forum i znalazlem tylko 1 wypowiedz Dextera:


    Utwierdzilo mnie to w przekonaniu, ze robie cos źle :p Wyczyscilem wiec pamiec, zlorzylem XBR i zrobilem tak jak wiekszosc ludzi, mam nadzieje ze nie strace kolejnych 4h na dogrywanie czegos przez LPT (gdzies wyczytalem, ze XBR zawiera w sobie XELL'a) :p

    Do tego desperackiego ruchu posunelo mnie to, iz nie moglem polaczyc sie z xboxem, zeby zgrac rzeczy widoczne na tym obrazku wyżej. Pomyslalem, ze moze to pomoze :>
     
  16. Aviox

    Aviox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Wyswietla mi sie RRoD, zarowno po wlaczeniu ejectem jak i wlacznikiem glownym. Swieca sie na zmiane 2 diody (tj. na rysunku).

    /\ /\
    \ / \/

    Wypisze co robilem po kolei podpinajac pod lpt:

    nandpro lpt: -e512
    nandpro free60.bin: -w16 kv1.bin 1 1
    nandpro free60.bin: +W16 xell-1f.bin 40
    nandpro lpt: -w16 free60.bin 0
    nandpro updflash.bin: -w16 kv1.bin 1 1
    nandpro updflash.bin: +W16 xell-2f.bin 30

    Nastepnie update wykonany poprawnie, restart i RRoD :(

    Oczywiscie odpowiednie wersje XELL'a, XeLLous'a i XBR (XBR_Jasper_6723_256_512_8955_1, jasper_6723_hack_for_256mb_512mb.bin, XeLLous 1.0). Co zrobilem nie tak ?
    Prosze o pomoc.
     
  17. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Czyli choinka. Masz zły KV. Dograj go, jak nie pomoże to wymazuj pamięc i od nowa.
     
  18. Aviox

    Aviox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Wkoncu ... Konsola wstała, dash 8955 wiec XBR sie przyjął :)
    Wielkie podziekowania dla mataman, Apacer i -=DEXTER=-. Dzieki Panowie, bardzo mi pomogliscie :)
     
  19. pluskwa

    pluskwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    a ja mam troche inny problem
    po wgraniu freeboot'a wszystko ok dzialalo wiec wziolem sie za dogranie dash launchera 1.0
    po skopiowaniu plikow z dash launchera do freebota i spakowaniu nowego updflash w zasadzie wszystko dziala ale jest jeden problem bo wentylatory w konsoli chodzana pelnych obrotach czy idzie to jakos zmienic
    czy pozostaje tylko wchodzic do freestyle dash i ustawiac za karzdym razem wentylatory na auto?

    i druga sprawa gdzie wklejamy plik launch.ini przy dash launcherze

    i czy taka napisany plik wystarczy?
    Kod:
    [QuickLaunchButtons]
    BUT_X = Hdd1\Freestyle\FreestyleDash.xex
    Default = LHdd:\Content\0000000000000000\C0DE9999\00080000\C0DE99990F586558
    
    bo nie dziala wiec albo ja cos pomieszlemalbo nie wiem
     
  20. Aviox

    Aviox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    I jeszcze ja mam 2 pytanka ...

    1. Mam DVD key, ale w formie zdjęcia - nie moglem sie polaczyc z konsola, zeby go sciagnac. Czy moge samemu z tego ciągu znaków utworzyc plik dummy.bin, bo takiego potrzebuje program flaszujacy, ktorego chce uzyc ?

    2. Wgrac iXtreme LT czy iXtreme 1.6.1 NonStealth (i dlaczego) ?
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    1. Oczywiście możesz
    2. Lt czy 1.61NS(dexter je zrobił, lecz tak samo możesz wgrać scenowe LT 1.1)
     
Wczytywanie...

Poleć forum