1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbrebooter

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez jacek1717, Styczeń 27, 2010.

  1. jacek1717

    jacek1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skawa
    witam
    mam pytanko, czy opłaca sie wgrac xbrebooter do x360??? i czy ktos to wogole ma wgrane, moze cos wiecej powiedziec o tym:)
    znalazlem to na allegro:
    Instalacja XBR XBRebooter Xbox 360 Wrocław (895334223) - Aukcje internetowe Allegro
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    XBReboot:
    - podlaczenie dowolnego dysku, rowniez 3,5" do 1TB
    - odpalanie gier z dysku/pendrive bez plyty
    - uruchamianie gier arcade
    - uruchamianie programow hombrew
    - i sporo innych bajerow

    Wady:
    - musisz miec dash nie wyzszy jak 7371
    - odpada granie na live
    - trzeba miec troche wiedzy bo to jedna z trudniejszych modyfikacji

    No i sam musisz ocenic czy sie oplaca ;)
     
  4. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Co za pytanie. DLC za free, gry arcade za free. Resztę napisał ci dexxxterek.
     
  5. mentes

    mentes Banned

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Italy
    fajny bajer ale kernel jednak trzeba odpowiedni mieć.
     
  6. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Jak postawie nowe kule na gpu, to będę mieć konsolke z xbr do sprzedania, Myślę, że cena ok 500 za nią bedę chciał.
     
  7. damiano193

    damiano193 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    skoro masz dobry kernel to warto sobie fundnąć
     
  8. mp_lasso

    mp_lasso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Czy po wgraniu xbr profil można trzymać na pendrivie lub dysku podłączonym pod USB?
     
  9. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  10. neonfx

    neonfx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    szukam osoby ktora by zrobila takie cos ?

    warszawa.
     
  11. mp_lasso

    mp_lasso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
  12. QwerTaj

    QwerTaj V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2009
    Posty:
    2052
    Polubienia:
    235
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Ostróda
    Czy XBR można zainstalować na zbanowanej konsoli ?
     
  13. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Tak. Ban nie wpływa na nic co się robi na konsoli, oprócz grania na live/ podłączania się i korzystania z live.
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jesli to ofiara oststniej fali to nie mozna bo na bank masz dash 8955
     
  15. barteK_zmc

    barteK_zmc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    zamość
    Moglibyscie podać jakiś link do polskiego poradnika instalacji xbrebooter'a. Wcześniej był a teraz nie mogę znaleźć.
     
  16. edgorek

    edgorek Banned

    Dołączył:
    Listopad 21, 2007
    Posty:
    173
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
  17. QwerTaj

    QwerTaj V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2009
    Posty:
    2052
    Polubienia:
    235
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Ostróda
    Ale ban przecież blokuje dostęp do dysku, więc czy jeśli zainstaluje XBR to będę mógł normalnie instalować gry na dysk ?

    Czy dash można jakoś zmienić ? Konsoli swojej jeszcze nie dostałem, ale wiem, że jest z grudnia 2008.
     
  18. Tuminure

    Tuminure Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czy można odpalać DLC i gry arcade z dysku na USB?
     
  19. Milu

    Milu XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ja wiem skąd ;P
    Nie będziesz mógł instalować gier na dysku z poziomu NXE. Za pomocą XBReboot będziesz mógł uruchamiać gry z dysku bez potrzeby wkładania płyty do napędu. Nie można zmienić dasha, chyba, że posiadasz konsolę, z której możesz wyciągnąć CPU Key.

    Tak, ale nie jest to dobrym rozwiązaniem, ponieważ prędkości odczytu dysku USB są znacznie mniejsze niż SATA i gra może przycinać.
     
  20. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Szpenio jesteś :D

    Mając bana pewnie złapał go ostatnio więc xbr nie zrobi.

    Gry z usb działaja normalnie. W x360 jest usb 2.0 predk. odczytu do 60 MB/s. Kolega zatrzymał się chyba na czasach ps2 gdzie gry z dysku po usb cieły niemiłosiernie.
     
  21. Tuminure

    Tuminure Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jesteś tego 100% pewien? Z kilku różnych źródeł mam inne wiadomości... a konkretnie to niby DLC i (pełne wersje) gry arcade działają tylko z dysku na SATA.
     
Wczytywanie...

Poleć forum