1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBS Link "No games found" - podobnie z Xlink Kai

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez TheSlist, Październik 12, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. TheSlist

    TheSlist Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na wstępie chciałbym powitać wszystkich użytkowników forum więc... Cześć! ;)

    Od jakiegoś czasu zainteresowałem się alternatywnymi do Xbox Live usługami online.
    Mam Xbox360 250GB na RGH, najnowszy dash MS, najnowszy dashlaunch i Freestyle dash 3.0 lub jak kto woli F3.
    W samym programie wszystko wygląda si, łączy się, większość użytkowników pokazuje się na zielono.
    Porty są sforwardowane (manualnie + uPnP). PC i konsola podłączyłem kablami do routera. Dodałem MAC konsoli do programu.
    Gra na której testuję to Borderlands 2 (odpowiednie TU i DLC) i tu klops. Uruchamiam grę, chcę znaleźć hosta i... nic. Szuka i nic nie znajduje, XBS wykrywa konsolę i kiedy gra szuka hostów Packet/s sniffed zmienia się na chwilkę z 0 na 1. Próbowałem już mnóstwo konfiguracji, kombinowałem i trochę się już zmęczyłem :<.

    Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc, z góry dzięki =]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
  4. TheSlist

    TheSlist Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odpowiedź.
    Próbowałem i tak i tak. Na uPnp działało ok. manualnie też. Nadal nic nie widziałem w samej grze.
     
  5. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    wyskakuje Ci błąd w XBS że "coś tam coś tam PORT IS CLOSED ? "

    bo może musisz zmienić wersję gry poprzez dodanie/usunięcie TitleUpdate'a
    jak możesz to sprawdź na COD:Mw 3 - tam bardzo szybko to sprawdzisz.
    sprawdź jaką będziesz mieć wersję gry w prawym górnym rogu
     
  6. TheSlist

    TheSlist Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Błąd nie wyskakuje, program pokazuje, że wszystko jest na tip top. Rozmawiałem z kilkoma użytkownikami którzy akurat byli online, mają te same TU. Testowałem też na RE 6 - to samo. Próbowałem też z Xlink Kai, konfiguracja była ok, konsola była widoczna, byłem "reachable", podpinałem się pod arenę czy to przez FSD czy przez PC i dalej nie mogłem znaleźć żadnych hostów... Nic...
    Pozostaje mi próbować z MW3, choziać wątpie czy to coś da, około 20 użytkowników na "zielono" z czego czterech specjalnie stawiało hosta i nic. Podejrzewam, że problem może siedzieć gdzieś "głębiej" w kompie. Firewall'e powyłączane i na kompie i na routerze... co jeszcze...
     
  7. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    łączysz przez WIFI ?
    bo jeśli tak to nie pograsz, przez WIFI nie działa ten system gry.
     
  8. TheSlist

    TheSlist Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsola i komputer podłączone są do routera kablami.
     
  9. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    wyjątki dodane do zapory windows ?
    powoli zaczyna mi brakować pomysłów :D
     
  10. TheSlist

    TheSlist Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dodane. No właśnie, ja już się skończyłem :p Trudno, dzięki za podpowiedzi =]
     
  11. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    wrzuć screeny z XBS, jak masz ustawionego i co Ci się wyświetla po odpaleniu ENGINE'a
     
  12. TheSlist

    TheSlist Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [​IMG]

    Próbowałem wszystkich opcji przy MAC
     
  13. madluxx

    madluxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    169
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KATO
    według obrazka powinieneś przede wszystkim zaznaczyć opcje "only forward these devices" i odznaczyć opcje "forward all udp broadcast on high ports" no i o ile masz dobrze ustawione opcje "Capture Device" oraz "Bind to IP" a router ma włączoną opcje DHCP - Musi działać.

    Przypuszczam że wystarczy włączyć opcje "only forward these devices" i powinno działać
     
  14. TheSlist

    TheSlist Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nadal nic, próbowałem dziś z innego kompa, nic to jednak nie dało.
     
  15. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    słuchaj:
    z tego co widzę w ustawieniach jest wszystko dobrze więc nie wiem gdzie może leżeć problem.
    sprawdź czy IP Twojej konsoli jest takie samo jak w ustawieniach xbs, potem sprawdź czy wybrałeś dobrą kartę sieciową.
    Nic innego nie przychodzi mi do głowy.
    sprawdziłeś czy TITLE UPDATE nie jest wgrane ? Może masz inną wersję gry i dlatego Ci nie wyświetla hostów
     
  16. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odp: XBS Link "No games found" - podobnie z Xlink Kai

    może nie wyszukuje hostów bo masz do nich za wielki ping, ja tak miałem że nie widziałem wszystkich serverów, i wątpię żeby to była wina TU, gdy masz inny update niż host to przy próbie połączenia wyskoczy error ale server znajdzie.

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  17. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    na rgh problem z pingiem jest w 90% wyeliminowany.
    trzeba by chyba mieć internet 512 żeby nie wykrywało serwerów, poza tym kilka hostujących osób jest z polski bo jak grałem w borderlands 2 to gadałem z ludźmi normalnie po polsku
     
  18. TheSlist

    TheSlist Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odpowiedzi,

    Pingi są stosunkowo niskie, przy 60 powinno już coś znaleźć, pingpatch włączony. W ustawieniach routera wszystko jest ok, przydziela odpowiednie IP, porty są zforwardowane. W kliencie XBS wszystko na zielono, nie wykrywa żadnych problemów, większość użytkowników jest "na zielono". Spróbóję dziś pokombinować z samym MAC konsoli bo to jedyne co w tym momencie pozostało nie zmienione.

    Witam ponownie.

    Po kilku próbach mam mały progress. Zmiana Mac konsoli przyniosła rezultat w Xlink Kai, jednak nie mogę nic tam sprawdzić, bo nikogo nie ma... ;)
    W każdym bądź razie testuje na Halo 4 w XBSlink, jakiemuś użytkownikowi udało się podłączyć jeden jedyny raz, ale ja nie widzę innych, a jest ich blisko 100.
    Wszelkie dalsze sugestie wiążą się z darmowym browarem :p

    Info Proszę edytować posty. Nie pisać jednego po drugim//Laki88

     
  19. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odp: XBS Link "No games found" - podobnie z Xlink Kai

    proponuję zainstalować xbs link, z kai też miałem problemy, nie mogłem polaczyc sie z zadnym serverem a na xbs wszystko działało bez najmniejszego problemu.

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum