1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBSlink problem

Temat na forum 'XBSlink' rozpoczęty przez beatamycha, Luty 19, 2012.

  1. beatamycha

    beatamycha Banned

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    w domu
    witam.
    Mam taki problem do wczoraj bylo wszystko ok, a potem sie cos stalo, gdy uruchamiam XBSlinka -- start engine wyskakuje taki komunikat; "your XBSlink is not reachable from the internet (port closed). Please configure your router and firewall to forward a port to your computer or use UPnP where availabe. Other XBSlink will not beable to connect you directy ! "

    dodam ze port w modemie jest otworzony i nie ma aktywnej zapory na windowsie.
    co moge w tej sytuacji zrobić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    też tak miałem i niestety u mnie granie na XBS jest niemożliwe z niewiadomego dla mnie powodu. port otwarty, ustawienia wg. różnych tutoriali a error wyskakuje i granie jest niemożliwe.
    jeśli ktoś umie pomóc to również podpinam się do pytania:
    Jak wyliminować ten felerny error ?
     
  4. bartula

    bartula Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    odhaczyć w zakładce settings\network opcje

    odhaczyć w zakładce settings\network opcje use UPnP Nat a potem zamknac i otworzyc ponownie XBSlink
     
  5. beatamycha

    beatamycha Banned

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    w domu
    tak zrobiłam ale nadal wyskakuje error
     
  6. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    zresetować router, otworzyć ponownie porty, zrobić re-install programu, wyłączyć firewall
     
  7. beatamycha

    beatamycha Banned

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    w domu
    nie działa, port otwarty, zapora wyłączona .. nie mam juz na to sposobu

    mam ustawienia takie jak w zalaczniku
    [​IMG]
     
  8. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    próbowałem wiele sposobów w tym również te które wymieniłeś i nic nie pomaga, naprawdę już nie mam siły do tego programu.

    @UP
    też tak zrobiiłem, wyskakuje error ale wszedłem w chmurkę, później uruchomiłem MW3 > multiplayer > system link i widziałem serwery ALE nie połączyło mnie. zastanawia mnie teraz, czy to wina tego, że jednak na XBS wyskakuje ERROR czy tego, że chwilowo mam internet 512mb/s :D
     
  9. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Może na innym porcie spróbujcie np: na 30000 taki jaki jest w XlinkKai oraz moim zdaniem UPnP NAT powinno być zaznaczone

    PS
    Właśnie zainstalowałem program, w ustawieniach routera nic nie robiłem wystarczyło że wyłączyłem firewall oraz miałem zaznaczone UPnP NAT

    [​IMG]


    [​IMG]


    Jak widać port 30000 jest otwarty i program połączył się bez żadnych błędów, więc u was ciągle coś blokuje
     
  10. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    a sprobuj na porcie 31415 i zobacz czy wyskoczy Ci error. bo jeśli nie to znaczy że nie masz tego problemu co my :p
    no i jak będę mieć odblokowany 30000 zamiast 31415 to będzie mnie łączyło normalnie czy użytkownicy z którymi chcę grać też będą musieli mieć odblokowany ten port?

    //EDIT

    zmieniłem port na 30000 i nadal wyskakuje error że jest zamknięty co jest totalną bzdurą bo gram poprzez Xlink kai a tam jest wymagane otwarcie portu 30000 więc port jest otwarty na 101%
     
  11. beatamycha

    beatamycha Banned

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    w domu
    sprawdzcie czy nie zmienił Wam się adres IP w XBSlink, otworzyłam port dla adresu 192.168.1.2 a teraz patrze, że zmienil mi się na 192.168.1.3 a w routerze był otwart port dla pierwszego adresu. Otworzyłam port dla adresu 192.168.1.3 i teraz działa, port otwarty.
     
    1 osoba to lubi.
  12. marzzz73

    marzzz73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    antywira NOD smart security przypadkiem nie masz ? Swego czasu on mi blokował porty
     
  13. wzdryngiwacz

    wzdryngiwacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wczoraj pierwszy raz zainstalowałem xbslinka. Miałem takie same problemy z portem. Próbowałem wpisywać port 30000 na którym działał KAI jaki port z torrenta, który napewno jest otwarty. Program zgłaszał ciągle błąd. Pomogło kiedy prawidłowo przeforwardowałem port 31415 w moim ruterze + wyjątek w zaporze windowsa. Program działa i to znakomicie. Bez problemu łączyłem się z dostępnymi serwerami jak i sam hostowałem grę.
    Prawidłowy forwarding portu w ruterze to podstawa.
     
  14. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Sprawdźcie czy port 31415 otwieracie na dobrym IP, bo możliwe że w XBSLink macie 192.168.0.103, a w routerze otwieracie na 192.168.0.101 lub innym dlatego ciągle są zamknięte, oraz tak jak wyżej kolega napisał jeżeli macie włączone zapory to również dodajcie wyjątki
     
  15. wzdryngiwacz

    wzdryngiwacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    I co wnajważniejsze... forwardujemy port (IP!) pc a nie konsoli. Ja przez pól godziny otwierałem port i IP konsoli :stupid:
     
  16. beatamycha

    beatamycha Banned

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    w domu
    Teraz wszystko ładnie działa:)
     
  17. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    ja i tak wolę xlink kai bo na XBS mniej osób gra a pokoje są najczęściej z hasłem :)
    tym bardziej że skoro ping limit na XBS też jest to już wolę się z tym nie szarpać :p

    //A tak szczerze to po prostu nie umiem tego zrobić i tyle :D
     
  18. ham187

    ham187 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    61
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrzesnia, Poland
    witam udało mi się skonfigurować xlink kai ale jak grać wchodzę w graj online znajduje pokój bez hasła uruchamiam grę dołącz do gry i nic jakieś porady jak zagrać lub jak dołączyć do gry
     
  19. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    ping do hosta poniżej 30ms? czy masz jtag/rgh i pingpatch? czy wersja gry zgodna z tą do której chcesz się połączyć?
     
  20. ham187

    ham187 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    61
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrzesnia, Poland
    mam rgh i skonfigurowany xlink kai wersja gry MW3
     
  21. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Mi chodzilo o wersje gry czy masz title update bo host moze miec nowsza wersje MW3 dlatego nie mozesz sie polaczyc

    Sent from my X8 using Tapatalk
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. bialy104
    Odpowiedzi:
    6
    Wyświetleń:
    1115
  2. Fsatrets
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    1206
  3. Kret
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    456
  4. rafalik222
    Odpowiedzi:
    7
    Wyświetleń:
    892
  5. lukitt
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    362

Poleć forum