1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbxox arcade vs dysk

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez suprajs, Luty 6, 2009.

  1. suprajs

    suprajs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam,
    oczywistą sprawą jest to, że jeśli nie chcę korzystać z internetu w xbox to kupuję wersję ARCADE bez dysku, bo w sumie karta pamięci do save itp wystarczy.
    teraz moje pytanko:

    czy w arcade bez dysku są możliwe jakieś problemy w odczycie gier?
    np w GTA 4 etc.?
    czy nie wpływa to kompletnie na grę?

    drugą sprawą jest to, iż jeśli zaktualizowałbym mojego xboxa podłączając go do internetu i ściągając aktualizacje firmowe i jakieś kodeki do filmów to ile miejsca zajmie mi to na karcie i czy dalej będzie wszystko płynnie cykać?

    miałem elite i nie miałem takich problemów, teraz arcade mam w drodze i nie wiem czy nie będę zmuszony zakupić dysku chociaż 20GB.
    jeśli będę musiał to interesuje mnie oryginalny z kieszenią, czy jest tam miejsce na nią czy będę coś musiał "kombinować"

    dziękuję za odp.

    pozdrawiam
    suprajs
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mklewy

    mklewy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    61
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    pamietaj ze majcac dysk zawsze moznesz zgrac na niego gierke---> ciszej chodzi mniej sie grzeje ogolnie zawsze ciszej milej i bezpieczniej:)
     
  4. suprajs

    suprajs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tak wiem o tym, jeśli będę zmuszony do zakupu dysku to na pewno skorzystam z tej opcji.
    prosiłbym jednak o skupieniu się bardziej na początku mojego posta. ;)
     
  5. Monstrum

    Monstrum Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na oryginalnych grach będzie wszystko chodzić normalnie.
    Aktualizacja zajmuje dość dużo miejsca na karcie ,128 mb dash + tam jakieś kodeki , w sumie nie wiem ile one będą zajmować , a to już z pół karty będzie zajęte .
    Do ARCADE można normalnie podłączyć dysk , robi się to tak samo jak miałeś w wersji ELITE , w miejscu na dysk jest po prostu plastykowa zaślepka , która zakrywa miejsce na kieszeń dysku , nic nie trzeba kombinować .
     
  6. pawel92g

    pawel92g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2008
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No z GTA 4 są problemy z teksturami. Są różne sposoby na pozbycie się tego problemu. Ja zgrałem gta na dysk i śmigam z niego:) Nie wiem ile zajmują kodeki, ponieważ nie podłączam się pod xbox live.
     
  7. suprajs

    suprajs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no ok, gta 4... jakaś jeszcze gra czy większość działa poprawnie?

    i jak wygląda wtedy to zgrywanie gier na dysk? ile to trwa, czy muszę potem kasować grę z dysku jeśli miałbym te 20gb a 4 gry?
     
  8. Monstrum

    Monstrum Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wgranie gry na dysk to jakieś 10 min , na dysku 20 zmieścisz tylko 2 gry
     
  9. CuxPL

    CuxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    182
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Prochowice
    Ja mam Karte 256 i mam zainstalowanego nxe i mam jeszcze chyba wolne 60mbi jak na savy t wystarczy!
     
  10. Kazner

    Kazner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Zgrywanie w zależności o gry oczywiście trwa około 20min, na 20GB wejdą Ci około 2-3gry ponieważ część z tych 20GB "zabiera" system konsoli na cache.
     
  11. suprajs

    suprajs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wiem że wejdą mi około 2 gry, specjalnie podałem 4 żeby dowiedzieć się czy będę musiał skasować manualnie jedną żeby móc wgrać drugą czy automatycznie po wyjęciu płytki będzie się kasować to, ale wywnioskowałem, że muszę samemu to zrobić, ok.
     
  12. CuxPL

    CuxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    182
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Prochowice
    Jak się 2 gry zmieszczą to będzie dobrze!Coś mi się zdaje że tylko 1 gra na 20GB wchodzi
     
  13. suprajs

    suprajs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok, już zakupiłem 60gb - problem rozwiązany

    proszę o zamknięcie

    pozdrawiam
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    na 20 zawsze wejda 2 gry (chyba ze masz syfu nasciagane) - jeszcze nie widziałem kombinacji2 gier ktore lacznie zajmuja wiecej niz 13 GB. Jak sie uda to i jakies demko sie jeszcze zmiesci
     
Wczytywanie...

Poleć forum