1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XClassic Jak zacząć?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Crackeeer, Październik 25, 2014.

  1. Crackeeer

    Crackeeer Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Kupię niedługo xboxa poraz drugi (jak byłem młodszy to 1 rozkręciłem :D) za grosze (50-60zł+przesyłka) i pytań mam kilka: Jeżeli chcę zmienić dysk to jak? Wiem, że na ide itp ale to blokowanie itp. Kiedy blokowanie dysku już nie jest potrzebne? Czy zamiast napędu będę mógł wsadzić drugi dysk i z niego wczytywać gry? jakiego dashboarda i softmoda polecacie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    z blokowaniem dysku nie pamiętam.
    dysk wsadź sobie 80 gb i w zupełności starczy. dashboard to tylko Xbox media center
     
  4. Traffic

    Traffic ɹoʇɐɹǝpoW Członek Załogi Moderator XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    242
    Polubienia:
    62
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ja tam evoxa jako dash miałem zawsze. Z blokowaniem to było tak, że jak chcesz wymienić to musisz przełączyć blokadę, wyłączyć konsole, wymienić i znowu przełączyć
     
  5. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Tylko XBMC tworzy z tej konsoli kombajn
     
  6. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A zeby bez blokowania i odblokowywania hdd mozna bylo inny wiekszy wlozyc to nie wystarczy czasem sam TSOP z wgranym odpowiednim biosem? Oczywiscie do zrobienia TSOP jest potrzebny Softmod, mozna zrobic metoda Hot Swap :)

    Na pewno TSOP jest potrzebny z biosem co nie sprawdza hdd i napedu :) Ja mam Xecuter2 4983.6 ? Dobrze napisalem ? Najnowsza wersja Xecuter'a2 256kb.

    Jak dla mnie dysk 80gb to bylo by za malo, w PS2 Slim mam 120gb i brakuje miejsca :p

    Jak juz kupisz klocka to moze pogramy przez Linka ? :)

    Zaopatrz sie tez w kabel component o ile jeszcze jakies zostaly na allegro :)
    Nie dawno bylo na sell 6-7 sztuk componentow :)
     
    1 osoba to lubi.
  7. Crackeeer

    Crackeeer Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję ;) Componenty... Ok zobacze je :p Czyli musze zrobić softmoda, wgrać biosa (256kb na nowsze konsole, 512kb na te 1.3-1.4 i 1024kb na 1.1 1.2?) z odblokowanym dyskiem i dvd (to też zmieniam. Zależy mi na predkosci odczytu) i... Jak skopiować zawartość dysku na drugi!? Spoko możemy pograć :D A pytanie: bez IDE da się wgrać softmoda? Bo konsola będzie stała w 1 domu i będę ją widzieć co 2 tygodnie jakieś ;p A do tego czasu chciałbym już ją przerobić :) (mam pc z ide w tym 1 domu). Ide sprawdzić dyski.
    Mam 2 dyski 40GB i tasme na 2 dyski + płyta główna. Uda mi się je połączyćtak, że 1 dysk będzie partycją 5 a drugi pozozostałymi? Czy pozostaje mi zgrywanie większości gier na płytki :(
     
  8. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    1.0 i 1.1 maja po 1mb, 1.2-1.5 maja 256kb, a na 1.6 nie zrobisz TSOP'a.

    Musisz miec IDE w PC i HDD z Xbox'a musisz podlaczyc na innej tasmie np. odlacz naped dvd z pc i tam podlacz hdd z xbox'a metoda hot swap, inaczej jak podlaczysz hdd z pc i hdd z xbox'a na jednej tasmie to PC sie zrestartuje i nie bedzie chcial sie uruchomic. Ja sie z tym bawilem dlugo, bo mialem problem z rozruchem PC i instalacja hdd z xbox'a na PC.

    Ja zrobilem tak odlaczylem wszystko z PC co jest podlaczone do plyty tasma IDE i tylko zostawilem na 1 tasmie hdd 160gb z Windowsem, a na drugiej tasmiee hdd 8gb z Xbox'a metoda hot swap, PC mi sie uruchamial ok. 10min :D ale jak sie uruchomil to w ciagu 5min udalo sie zainstalowac oprogramowanie tego HDD na PC i program Xplorer360 czy jakos tak w koncu mi wykryl ten hdd i pokazal partycje. Pozniej juz tylko bawisz sie w kasowanie zawartosci z partycji C i wgrywanie na nia softmoda metoda kopiuj-wklej. Jak nie skopiujesz all to nie odlaczaj hdd, bo Xbox'a juz nie uruchomisz :p

    Moze byc tez tak ze bd musial tworzyc na partycji sam folder i po jednym pliczku wgrywac, u mnie inaczej sie nie dalo :/

    Jak widzisz ja na Win7 mialem same problemy z tym ale jest to do zrobienia .
     
    1 osoba to lubi.
  9. Crackeeer

    Crackeeer Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napisałem do gościa żaby dał mi numer seryjny konsoli (tylko bez od 2 do 7 liczby :p) i zobacze jaka to wersja. Dlaczengo na 1.6 nie zrobię TSOPa? Podobno są biosy na 256kb
    Edit: Ma ktoś jakiegoś pada na usb i usb w konsoli żeby sprawdzić czy pad od pc który nie potrzebuje sterowników będzie działał z xklockiem?
     
  10. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Bo wersja 1.6 ma bios zapisany na innej kosci tej ktorej sie nie da flashowac. Wiec tam tylko zakup chipa wchodzi i jego zflashowanie lub Softmod, a o TSOPie zapomnij :D

    Szczerze to dopiero po softmodzie sie okaze jaka masz wersje konsoli, ja mam nr. seryjny od 1.4-1.5, a w srodku mam plyte glowna od 1.2 :D

    Dam Ci linka za ok 15min. do stronki gdzie wszystkiego sie dowiesz i poczytasz o classicu :)

    Edit:

    1. Informacje dot. Xbox Classic :)

    http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/XBXfaq/index.php

    2. Tutaj sprawdzisz jaki masz model płyty głównej o ile obudowa nie była zmieniana :)

    http://home.comcast.net/~admiral_powerslave/versions.html
     
  11. Crackeeer

    Crackeeer Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję :) Wyedytuję post jak coś jeszcze będę potrzebował ;p
     
Wczytywanie...

Poleć forum