1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xecuter 2

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Shandtil, Lipiec 21, 2014.

  1. Shandtil

    Shandtil Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, zakupiłam okazyjnie pierwszego Xboxa. Okazało się, że ma wgranego chipa Xecuter 2. Która wersja, nie mam pojęcia, bo w konsoli nie uruchamia się menu. Sama konsola odtwarza tylko nagrane obrazy po jej zresetowaniu, oryginały już nie chodzą, próbowałam wejść do menu, wyjmując płytę z grą w trakcie rozgrywki, nie zadziałało.
    Znacie jakiś dobry poradnik, najlepiej po polsku, odnośnie tego chipa? Nie mam pojęcia, czy to tak powinno działać, czy poprzedni użytkownik ma coś namieszane. Samej konsoli jeszcze nie rozkręcałam, więc nie wiem czy na chipie jest przełącznik, by go wyłączyć. A nie ukrywam mocno mnie irytuje, ciągłe włączanie i wyłączanie konsoli i brak możliwości odtwarzanie oryginalnych gier. Jeżeli na forum jest już podobny temat a mi go nie wygooglowało, to przepraszam :biggrin:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie posiadasz przełącznika żadnego gdzieś w tym xboxie? co do pierwszego xboxa to doświadczenia aż tak dużego nie mam ale po wygooglowaniu wygląda to tak ( nie wiem czy to ten sam model ) [​IMG]
     
  4. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Co to znaczy, że nie chodzą oryginały. Może czytnik jest padnięty. Nagrane kopie chodzą ?
    Jak to nie ma menu w konsoli. Musi być jakiś dash. Czy to Evolution czy Unleash czy też oryginalny. To jak ta konsola się uruchamia. Bez interfejsu. Masz chip Executer. Przytrzymaj kilka sekund ten mały klawisz pod klawiszem otwierania czytnika i napewno się wgra menu z EvoX.
     
  5. Shandtil

    Shandtil Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1) Nagrane kopie normalnie się włączają, oryginały nie, sprawdzałam na kilku kopiach i 3 oryginałach.
    2) Pojawia się tylko logo Xbox z podpisem Xecuter 2 pod spodem, potem czarny ekran. By uruchomić grę trzeba ją włożyć do czytnika i włączyć ponownie konsolę. Tyle udało mi się do tej pory rozgryźć.
    3) Spróbuję wieczorem z kilkusekundowym przytrzymaniem włącznika :)

    Nie ukrywam, że nie miałam do tej pory do czynienia z chipami, zarówno na Wii jak i PS2 mam softmody, więc to dla mnie zupełna nowość.

    I może ktoś się orientuje w jaki sposób nagrywać gry pod tego chipa ? ImgBurn wystarczy? No i czy będzie czytać zarówno NTSC, jak i PAL ?
     
  6. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    To że pojawia się napis xecuter2 to nie znaczy że masz chip X2 (przereklamowany to swoją drogą, jak wszystkie produkty TX :) ). Masz sam bios xecutera który można wgrać do wszystkich chipów. Jeżeli po włączeniu nie pojawia się napis "loading configuration" tylko odrazu leci animacja to masz bios 256k.

    Co do problemu, stawiam, że masz unleashx. Odpal jakiegoś installera, uruchom z niego dash microsoftu i ustaw godzinę. Jeżeli nie pomoże to zrób format c i skopiuj dashe na nowo.
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Albo czytnik zmieniony na taki z PC, wtedy oryginalne gry nie działają
     
  8. Shandtil

    Shandtil Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmmmm... zobaczymy, co z tego wyjdzie, bo próby dostania się do menu, bądź czegokolwiek nadal nieudane ;/ Przysiądę nad nim w weekend. Cytując 'ten mały klawisz pod klawiszem otwierania czytnika' też nie zaskutkował ;) Rozkręcę go i zobaczę jak ten chip wygląda.
     
  9. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    ściągnij sobie installera jakiegoś (puchaty, slayers - polecam ten drugi ale puchatka łatwiej znajdziesz), nagraj i spróbuj uruchomić.
    jeśli płyta zbootuje to format: C a potem instalka dasha
     
  10. Shandtil

    Shandtil Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Format partycji slayerem i wgranie na nowo dashy pomogło jest menu, chodzą zarówno org jak i kopie, dzięki ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum