1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xecuter xDrive 360

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez bit4you, Sierpień 19, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. bit4you

    bit4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2007
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nidzica
    Team-Xecuter wypuszcza na rynek nowy produkt zewnętrzną kieszeń napęd do xboxa 360
    Wystarczy odczytać firmware ze swojego napędu i zostawić nie naruszony zakupić kieszeń xDrive 360 w kieszeni można umieścić dowolny napęd
    (Hitachi, Samsung, Benq & Liteon)i podłączyć pod swojego xboxa jako drugi napęd.


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Features:
    2nd 360 Drive for all version of XBOX 360.
    Easy to install, no power adaptor.
    Fully supports Hitachi, Samsung, Benq & Liteon.
    Switch between your internal untouched DVD Drive and your external modified DVD Drive.
    Easy external upgrade of xDrive 360 using the CK3
    Extend the life of your internal DVD Drive

    Źródło:
    Team-Xecuter
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    świetna wiadomość :D
     
  4. Milu

    Milu XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ja wiem skąd ;P
    Pff i na co to komu? :p Ryzyko bana w czasie fali jest takie same, haha już widzę zdziwienie M$ kiedy wyczają, że w jednej konsoli są dwa napędy :D
     
  5. AnarchyMen

    AnarchyMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    509
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grudziądz
    no to microshit się zdziwi :D już widzę całe redmond z wielkim WTF na twarzy .
     
  6. mic1225

    mic1225 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łomża
    heh no by się zdziwili co potrafi ich dziecko .. Ale może ustąpią bo sony wprowadzili konkurenta dla elite
     
  7. hawkes

    hawkes Banned

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łapy
    Hmm, wciąż mam u siebie drugi napęd z czasów gdy Liteon był jeszcze nieprzerabialny.. Tylko jakie ma to zastosowanie praktyczne? Można by było pokombinować z graniem na piratach offline w jednym napędzie i na oryginałach online w drugim, ale w moim przypadku już na to za późno.
     
  8. chomik001

    chomik001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    to napewno pomoże dla tych co nie chcą przerabiać konsolowego napędu i wtedy nie będą sie muszieli martwić o gwarancje (rrod, e74) wysyłaja i bez lipy :D:D
     
  9. Shadowriver

    Shadowriver Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Oni na pewno monitorują to co robi xtreme i już o tym wiedzą :>
     
  10. dziewczyna

    dziewczyna Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Podkarpacie
    super tylko ciekawe ile to będzie kosztować? ;/
     
  11. Milu

    Milu XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ja wiem skąd ;P
    Powiedz mi po kiego grzyba wydawać kasę na jakąś kieszeń, skoro można tylko odczytać klucz z oryginalnego, sflashować drugi i wsadzić go do konsoli? :confused: Oryginał leży spokojnie w szafce i czeka na RROD'a, ja tak zrobiłem :p Pozostaje tylko kwestia otworzenia konsoli bez śladów oraz plomb ;)
     
  12. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    dobre dobre,juz widze jak ktos gra na oryginalach online a piraty offline-.-

    itak itak malo ktory pirat ma oryginalki;p

    zeby w takie cos dalo sie zamontowac ten naped z srodka bez potrzeby drugiego-byloby bosko-mozna by wtedy chlodzonko modyfikowac do woli
     
  13. chomik001

    chomik001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    a choćby po to że np. jak jtoś nie chce otwierać normalnego napędu żeby mieć dalej gwarancje to kupi se nowy ten sflashuje i bez obaw czy mu sie konsola zepsuje czy nie ;p
     
  14. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    I z dyskiem będzie to samo. Skoro dysk jest na SATA, to na pewno da się podłączyć kolejny :)
     
  15. norberdo

    norberdo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    zGora
    sie nie zdziwi, bo uwierzcie mi ze co najmniej jeden z userow tego forum to "szpieg" MS Polska, ktory monitoruje to, co sie dzieje na forach o xboxie.. MS zreszta nawet temu nie zaprzecza, ze jego pracownicy przegladaja fora - zarowno te warezowe jak i nie warezowe ;)

    a w HQ Microsoftu wiedzieli o tym pewnie zanim ten njus sie tutaj pojawil :p
     
  16. chomik001

    chomik001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    ehh a co wy myśleliście że największa korporacja takich rzeczy nie bd monitorowała. oni muszą wiedzieć na jakich podstawach leży np. ixtreme albo np. co omineli żeby podłączyć drugi dvd
     
  17. Shadowriver

    Shadowriver Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dlatego sami sobie kupią tą maszynkę, będą się bawić w inżynierie wsteczną :p załatają lukę w nowym firmware, a jak się nie da programowo to nowsze modele X'a będą odporniejsze. Sony tak robi z PSP i widać rezultaty ;] dziwię się że MS że nie wymyślili z producentami napędów DVD-ROMa z zablokowanym firmwarem
     
  18. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Dziwię się, że nie wprowadzą nietypowych złączy, tylko normalne sata... Mogli by dać szyfrowania itp, ale po co skoro tak jest dobrze :D
     
  19. Shadowriver

    Shadowriver Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Zamiana EEPROMa na zwykłego ROMa już by przerwał proceder niezależnie od załącza :p zamiana kształtu złącza nie pomogła by bo zaraz by się pojawiły przejściówki, a MS nie jest na tyle elektroniczną firmą by tworzyć własne standardy komunikacji z napędami ;] Sony ma właśnie tą przewagę że jest firmą głównie zajmującą się branżą elektroniczną, sama robi napędy i nawet sami z Toshibą (hehe i pomyśleć skończyli jako wrogowie podczas wojny formatów) własny procesor i GPU do PS2, dlatego jej łatwiej załatać luki sprzętowe niż takiemu MS który jest firmą czysto programową i musi wynajmować innych do robienia sprzętu. Może dlatego Sony ma przewagę w dziedzinie anty-piractwa :>
     
  20. Milu

    Milu XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ja wiem skąd ;P
    Buhaahahah, to jestem ciekaw jak będziesz grał na tym nowym napędzie bez odczytania klucza z oryginała? :p Gratuluję pomysłu :) Kieszeń nic nie zmienia, nadal trzeba plomby wygrzewać suszarką oraz otwierać napęd i konsolę - ot taki zbędny bajer... Może to na innej zasadzie działa, choć w to wątpie ;s
     
  21. chomik001

    chomik001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    a widzisz z tej strony nie pomyślałem bo żeby przerobić musi mieć takie sam oryginalny klucz ? ? ?
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum