1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xenon i chlodzenie od jaspera

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez SerwisKonsol, Styczeń 26, 2012.

  1. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Witam
    Mam starego xenona z 2006r
    Nigdy nie mial reflow ani nic z tych rzeczy. Ostatnio sie wieszal i wywalil roda 0102. Wymienilem paste na arctic silver 5 i zmienilem radiatory na te od jaspera i zrobilem wentylatory na 12v

    Efekt? Chodzil 12h bez zawieszki, teraz dalej smiga.

    Co o tym myslicie?

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mjq

    mjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Prędzej czy później i tak zejdzie.
     
  4. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  5. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    No to jest wiadome, tylko czy to w ogole ma sens.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  6. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    no jak chodzi to chyba ma;)
     
  7. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Gdybac to sobie mozemy, pytanie, czy ktos z forumowiczow robil takie cos?

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk
     
  8. skywing

    skywing Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Oczywiście ze ma to sens, sam zakładałem do xenona chlodzenie od falcona i było ok, co to tego ile konsola wytrzyma to cytuje swój post z innego tematu ;)
     
  9. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    No mam dokladnie tak jak ty. Jedna konsola pod tv a 2 pod monitor :)

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  10. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    jak wentyle są na 12V to wymiana radiatora nie ma znaczenia, bo oba procki są mocno schłodzone. Gdyby była włączona automatyka to wymiana radiatora na takiego od falcona powoduje większe nagrzewanie CPU co w przypadku falcona gdzie cpu jest w 65nm nie ma znaczenia natomiast w innych płytach gdzie CPU jest w 90nm może spowodować z czasem przegrzanie CPU i 0022.
     
  11. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    No dziwne bo na starym, miedzianym radiatorze i starej pascie po 5 minutach sie zwieszał
     
  12. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    nie przez zmiane radiatorów przestał sie zawieszać
     
  13. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    To przez co?

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  14. Vister

    Vister Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    165
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Centrum
    Najprawopodobniej przez zmiane pasty ;)

    Ta dawana przez M$ jest badziewiem, nawet w slimach (wkrótce muszę wymienić, brak gwary...) a co dopiero w phatach...

    Jeśli była to porządna pasta, to efekty będziesz miał za kilka miesięcy nawet, jak Ci się znowu zacznie wieszać etc. to znów wymień ;)
    Co do lepszego chłodzenia.

    Jeśli lubisz bawić się w moddera, można zrobić coś takiego :
    Wyciągasz napęd na zewnątrz, tak aby nie zastawiał radiatora GPU. Później wycinasz otwór nad tym radiatorem (albo jakieś miejsce na wentylator) i przypinasz tam najlepiej 80x80 pod 7v. Wtedy da Ci to prawdopodobnie dobre wyniki, ponieważ konsola będzie zasysała powietrze z boków, a wywiewała z tyłu i do góry.

    Coś a`la chłodzenie w Vallhali + te standardowe wentylatory.

    ps. Jak byś chciał wyjąć napęd, to można zrobić też inny tunel powietrzny, tak aby odprowadzał ciepło z obydwu radiatorów (czyli na GPU dostajesz 2x odprowadzane ciepło ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum