1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xenon - jak zabezpieczyć przed rrodem?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez szaraczek, Kwiecień 24, 2010.

  1. szaraczek

    szaraczek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak zabezpieczyć konsolę xenon przed rrodem? Konsola ma rok - przyszła nówka z naprawy microsoftu z nowym chłodzeniem, niestety płyta główna to nadal xenon. Uszczelniłem tunel powietrzny, wymieniłem paste. Na dodatkowy radiator(ten do którego idzie heatpipe) założełm maly wentylatorek podpiety pod kable wentylatora od CPU. Co jeszcze można zrobić? Chciałbym za wszelką cene uniknąć rroda bez ponoszenia większych kosztów.


    Prosze nie pisać postów w stylu "Kup jaspera/falcona" gdyż w zaden sposób nie odpowiadają one na moje pytanie.

    Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. IloveTattoo

    IloveTattoo Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wsadz do lodówki.... albo kup ciekły azot i polewaj co 1 min , a w zimę możesz wystawiać za okno (oszczędność na azocie)... człowieku tyle sadziłeś w nią wentylatorów i tyle rzeczy wymieniłeś w niej że nie wiem co byś mógł jeszcze w nią wsadzić .

    To chyba jedyna densowna odpowiedz na twoje pytanie .
     
  4. IamDJfromHell

    IamDJfromHell Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2010
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Słupsk
    Kup Jaspera...albo Falcona :)...

    Co ty tak przeżywasz tego RRODA ? .... Przepali ci się, wyślesz i naprawią tobie . niestety to jest wada produkcyjna ,że zbyt szybko się nagrzewa itp ;/....
    weź najlepiej wrzuć do zamrażarki tego Xboxa...poczekaj tak z 50 - 60 min , pograj 2 godzinki i z powrotem do zamrażarki ....
     
  5. xirtam

    xirtam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    ja jestem przekonany do jednej rzeczy, RROD przy xenonie jest mniejszym bólem niż awaria RAM'u przy falcon/jasper. RROD można wyleczyć reballingiem którego koszt jak dobrze znajdziesz nie przekracza 100zł, natomiast naprawa pamięci RAM może osiągnąć nawet 200zł za same kości+ robocizna. co możesz zrobic? przede wszystkim unikaj stawiania jej na ziemi (kurz zamorduje każde urządzenie elektryczne) i chyba tyle można.
    Nie będę pisał że należy uskuteczniać krótsze sesje z konsolą... bo przecież nie po to się ją ma.
     
  6. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    rebailling za mniej niz 100 zl? chyba w warsztacie samochodowym...
     
  7. xirtam

    xirtam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    ma się dojścia. osoba sprawdzona robiła to dziesiątki jak nie setki razy. też dobra cena na reballing ps3 ma!

    przecież to jest usługa głównie, a nie czynność wymagająca użycia części zapasowych! więc nie rozumiem po co taki krzyk?
     
  8. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Po to że profesjonalny rebailling kosztuje więcej niż 100zł.
     
  9. xirtam

    xirtam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    hmm... nie wiem gdzie ale w Krakowie kosztuje mniej...
     
  10. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    A jesteś pewien że do xenon. Bo mi się wydaje że M$ teraz w zamian za xenony daje opusy.
     
  11. Dragsiu

    Dragsiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Touch! - co to za różnica? Właściwie tylko w nazwie, bo reszta jest prawie ta sama...
     
  12. szaraczek

    szaraczek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na pewno Xenon - wtyczka gniazda zasilacza to potwierdza(chyba ze wtyczka w xenonie i opusie ejst taka sama).

    Opus ma CPU w 65nm.
     
  13. elvisopl

    elvisopl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zadbaj o odprowadzanie ciepła z pamięci i układu ANA/HANA. Załóż radiatorki. Najgorzej będziesz miał z tymi pod płytą główną ale da się :) Pozbądź się xclamp'ów. Resztę już zrobiłeś. Xenon jest mniej awaryjny niż Falcon więc obstawiam, że jak dołożysz to co napisałem wyżej będziesz miał RROD'a generalnie z głowy.
     
  14. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Xenon jest mniej awaryjny, niż falcon ? no nie wiem
     
  15. Piachu007

    Piachu007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    Nie całkiem. Ja wysyłałem Xenona (napęd padl) i dostałem Xenona z ulepszonym chłodzeniem.
     
  16. IamDJfromHell

    IamDJfromHell Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2010
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Słupsk
    A np Elite 120 GB z 2009 roku to ma już wbudowane te lepsze chłodzenie ?
     
  17. Rurek

    Rurek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Steki durnot typu xsenon mniej awaryjny od falcona albo wymiana kulek za mniej niż 100zł. Jak by pograć 30min słodzić konsole i znowu pograć ROD wystąpił by automatycznie po kilku-kilkunastu takich zabiegach. Rozprężenia i naprężenia były by ogromne. UP@ jaja sobie robisz?? Jak nie macie zielonego pojęcia o tym co piszecie to trzeba być cicho. Rada do 1wszego postu. Zostaw wszystko tak jak jest. Graj do zajechania konsoli. Kup usługę zmiany płyty głównej na jaspera 200zł to kosztuje.
     
  18. MOSZEUSZ

    MOSZEUSZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    259
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Zmiana na jaspera za 200zł ? Gdzie ?
     
  19. elvisopl

    elvisopl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    @Rurek - kolega chyba nie przeczytał tytułu wątku, to raz a dwa nie udzielił sensownej odpowiedzi. Co to za rada graj tak jak jest, poczekaj na RROD'a i wymień płytę? Najlepiej było by powiedzieć w tym przypadku - sprzedaj i kup Jaspera. Szkoda kasy, którą będziesz musiał zainwestować w przyszłości w ponowną naprawę. Sam posiadam Xenon'a, który jest podniesiony przez raballing + modyfikacja chłodzenia. Działa już ponad rok i nie wymieniłbym go, bo wiem, że to pewniak. Jakoś dziwnie się składa, że tylko Falcony przewijają mi się przez łapy z RROD'em gdzie Xenon jak się trafi to 1 na 20. Możliwe, że to wynika tylko z faktu iż Falcony rozeszły się w zdecydowanie większej ilości i stąd taka średnia a awaryjność obu modeli jest porównywalna. Jeżeli tak to sorry, mój błąd i pochopnie wyciągnąłem wnioski.
     
Wczytywanie...

Poleć forum