1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XENON XBR przez LPT nie bootuje

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez esiaczek, Styczeń 10, 2013.

  1. esiaczek

    esiaczek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam Panowie. To mój pierwszy X360 i pierwsza przeróbka. Przestudiowałem forum na temat w/w przeróbki. Postąpiłem następująco:

    - wykonałem JTAG-a zgodnie z moją wersją płyty
    - podłączyłem kable do programowanie przez LPT
    - zrzuciłem dwukrotnie nand na komputer i porównałem z pozytywnym wynikiem
    - wyodrębniłem rawkv.bin oraz rawconfig.bin ze swojego dumpa
    - ściągnąłem XBR dla xenona i wrzuciłem w niego rawkv.bin oraz rawconfig.bin
    - wrzuciłem spreparowany plik XBR.bin do konsoli

    Efekt, jest czarny ekran i RROD z błędem 0020. Załamałem się i działam dalej:
    - wyczyściłem nand i wrzuciłem oryginalny wsad

    Efekt, konsola śmiga aż miło patrzeć. Czytałem info o trochę innej metodzie. No więc:

    - wyczyściłem nand
    - wrzuciłem do konsoli "czystego" XBR-a
    - dopisałem rawkv.bin i rawconfig.bin prosto do nand

    Efekt dokładnie taki sam jak poprzednio.
    Wszystko było by prościej gdyby po LPT 16MB nie leciało 3 godziny.
    O innych problemach na samym początku to nawet nie wspominam.
    Panowie, co źle robię. Co mogę zrobić inaczej ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: XENON XBR przez LPT nie bootuje

    Wrzucić xellousa najpierw, potem zrób że swojego nandu freeboota w Jrunner, plik uodflash.bin wrzuć na pena, podlaczam do konsoli i wgranym się z poziomu Xella w kilkanaście sekund

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: XENON XBR przez LPT nie bootuje

    Ty nawet cpukey nie masz, to nie zrobisz obrazu. Nie wspominajac, ze xbr to takadtaroc, ze nic na tym juz nie odpalisz

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  5. esiaczek

    esiaczek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wyczyściłem NAND, wgrałem mojego dumpa i ponownie uzyskałem obraz. Niestety bardzo trudno było mi znaleźć jakiekolwiek informacje jak urodzić i wgrać xellousa. To czego się dowiedziałem to, że trzeba użyć programu Build_XeLLous v0.1. Wybrałem opcję dla mojego Xenona i program urodził plik, który potem wrzuciłem do konsoli komendą:
    nandpro.exe lpt: -w16 xellous.bin 0 50
    Nie wiem czy o to konkretnie chodziło. Jeśli tak to zdaje się, że konsola po naciśnięciu eject powinna uruchamiać się z niebieskim ekranem i mam wtedy strzelić foto CPU KEY.
    Niestety wciąż czarny ekran i RROD. Czytałem też(nie wiem ile w tym prawdy), że można wrzucić xellousa prosto na czystego nanda, niestety bez efektu.

    J+runner nie chce mi działać na starym laptopie pomimo zainstalowanego NETFrameworka, dlatego jego temat nie ruszony.
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: XENON XBR przez LPT nie bootuje

    Xell wgrywasz +W16 (plus i duże W)

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. esiaczek

    esiaczek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No cóż. Ponownie wgrałem na wszelki wypadek mojego dumpa żeby sprawdzić czy konsola sprawna. Konsola działa.
    Tak jak napisałeś wrzuciłem xellous.bin tym razem wklepując nandpro lpt: +W16 xellous.bin 0 50, efekt konsola w ogóle sie nie załącza.
    Miałem już taki efekt przy wcześniejszych kombinacjach alpejskich. Znowu coś zawaliłem, tylko nie wiem co. Może sypią się jakieś błędy przy zapisie o których nandpro mnie nie informuje ?
     
  8. pestek1771

    pestek1771 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2012
    Posty:
    35
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tuchola
    A może spróbuj do konsoli przy jtagu wlutować po dwie diody równolegle kolega tak robił jak mu nie chciała konsola wstać.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: XENON XBR przez LPT nie bootuje

    Wygeneruj xell w jrinner i nim wgraj.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  10. esiaczek

    esiaczek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odpalilem Jrunner w najnowszej wersji, ale na tym koniec. Po LPT za chiny ludowe nie chce to działać, komunikat o braku urządzenia. Pozostaje mi tylko zakup programatora bo mi życia nie starczy. Laptop chodzi na max obrotach już kilka dni ciągle czyta albo zapisuje nand. Zasilacz aż się spalił ale już naprawiłem :)

    Mała aktualizacja. W Jrunner wreszcie mogłem zobaczyć, że mam CB 1942, a wymagany jest 1921 lub mniejszy.
    Co to dla mnie oznacza ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum