1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xgd2 i Problem pod LT3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Liteon8888, Czerwiec 23, 2012.

  1. Liteon8888

    Liteon8888 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam , jetem od nie dawna nabywcą xboxa przerobionego do LT 3 z najnowszym dashboardem , mam problem z nagraniem gier a mianowicie xgd 2, nagrywam z zgodnie z poradnikiem pod Lt3 ,na początek nagarałem Geras of war 3 po przepuszczeniu przez abgx i działa , chciałem w ten sam sposób nagrać Dead Island i jak daje uruchom gre to jest czarny obraz przez dłuższy czas i wywala że płyta porysowana itp więc prosze o jkieś wsparcie i pomoc bo już szkoda tylu płyt :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    to wrzuć tą płyte na kompa i w abgx daj zeby skanowało burned dvd czyli twoją płyte....zobaczysz czy moze bład leży w wypaleniu
     
  4. Liteon8888

    Liteon8888 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kurde już nie wiem co jest , nagrałem zgodnie z poradnikiem pod Lt3 The Elder Scrolls V: Skyrim(topologia dograna)=wszystko na zielono i działa aż miło tak samo z Geras of war 3(topologia dograna)=wszystko na zielono a Dead Island czy Gears Ow war 2(wszystko na zielono)brak topologi bo chyba ma nie byc i w ten sam sposób nagrane i nie działa ,już nie wiem co zle robie :( prosze o jaką kolwiek pomoc,mam LT3 i najnowszy dash aktualizowany online
     
  5. kaszana

    kaszana Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    kurcze też mam taki problem z ufc undisputed 3 nagrałem i nic , ale teraz nagrywałem cod mw 3 przez clone cd i działa lecz co jakiś czas w grze wyskakuje błąd , że właśnie jej nie czyta ;/
     
  6. djinsekt

    djinsekt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2012
    Posty:
    158
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Perła City
    Najważniejsze pytanie,które nie zostało tutaj jeszcze zadane. Jakiej firmy są te płyty?!
     
  7. Liteon8888

    Liteon8888 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. djinsekt

    djinsekt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2012
    Posty:
    158
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Perła City
    A jak wygląda sprawa z obrazem płyty? Daj log'a z Abgx360 :)
     
  9. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    LayerBreak w odpowiednim miejscu ?
     
  10. Liteon8888

    Liteon8888 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    LayerBreak ? a jak go ustawić ? log'a z Abgx360 dodam potem
     
  11. djinsekt

    djinsekt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2012
    Posty:
    158
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Perła City
    LayerBreak-przy nagrywaniu kiedy ma przeskoczyć na 2gą stronę.Niby abgx360 powinien samoczynnie poprawić/dorobić go w pliku nazwa.dvd.
    Mam nadzieje,ze wlasnie uzywajac pluk.dvd wypalasz :)
     
    1 osoba to lubi.
  12. Liteon8888

    Liteon8888 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/875de3b7421f63fb.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8b8869c31869f6ab.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/a0877e71930c7ea8.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a0877e71930c7ea8.html
    to jest log z Dead Island
    w drodze Geras of War 2 .
    A co do LayerBreak oto chodzi by zgodność była czy coś dzieś jeszcze ustawiać ?
    A czyli rozumie przepuscić przez abgx360 1.06 a potem nagrywać z pliku tego .dvd a nie z samego obrazu ?

    Otwierasz "Notatnik" i wklejasz to:
    LayerBreak=zzz
    xxx.iso

    "zzz" to numer LayerBreak:
    dla XGD2 - LayerBreak=1913760
    dla XGD3 - LayerBreak=2133520

    i działa:) nagrane metodą przez plik.dvd podziękowania dla djinsekt !
    a jak sie ma sprawa z Dead Island ? sprawdziłem LayerBreak i ok ale jak się ma z tymi wave ? czy trzeba zmieniać ?
     
  13. djinsekt

    djinsekt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2012
    Posty:
    158
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Perła City
    Z tego co wszedlem w linka to dałeś go do przedostatniego obrazka.Ale doszedłem co i jak. Wszystko na zielono :) Także można nagrywac z tego co mowisz majac LT 3.0
     
  14. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    imgburn ci zawsze wyświetli w którym miejcu przeskoczy na drugą warstwe jeszcze zanim zaczniesz nagrywać, więc sprawdzasz wg tego co podałeś
    dla XGD2 - LayerBreak=1913760
    dla XGD3 - LayerBreak=2133520
     
  15. Liteon8888

    Liteon8888 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  16. djinsekt

    djinsekt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2012
    Posty:
    158
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Perła City
  17. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    w sklepach Pro-Line są dostępne nagrywarki Lite-On Ihas 124 B
     
  18. Liteon8888

    Liteon8888 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a tą nagrywarke to potem trzeba przerabiać ? czy domowym sposobem można przerobić ?
     
  19. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Jak wypalasz gry XGD2 to nie musisz nawet przerabiać,a dla XGD3 wystarczy kilka kliknięć myszką aby zmienić firmware.
     
  20. Liteon8888

    Liteon8888 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrywać będe dla XGD2 jak i XGD3,więc jak ją przerobić(zmienić firmware) mając LITE-ON iHAS124-19 B z BURNER MAX ? Pozdrawim
     
  21. TeHaCek

    TeHaCek Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    KRK
    Zamiast ciągle pytać poszukaj na forum bo wszystko jest....
     
Wczytywanie...

Poleć forum