1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XGD3 Czy są nagrywarki do laptopa w wersji Burner Max ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez incoming, Listopad 13, 2011.

  1. incoming

    incoming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam jestem nowym posiadaczem konsoli i mam problem z nagrywaniem XGD3 nagrywalem juz i CloneCD i Isoburn wszystkie najnowsze i ustawione na LayerBreak=2133520 cloneCD wywaliło błąd w 73% a isoburn raz wywaliło błąd a za drugim razem nagrało. ale płytki i tak nie są odczytywane, problem ten nie wystepuje w graz które nie mają XGD3. duzo pisza o kupnie nagrywarki która niby ma nagrywać gry z XGD3 czy ona wtedy nagrywa bez opcji skracania? i najważniejsze czy są jakieś nagywarki zewnętrzne które podłącze do laptopa które są polecane do nagrywanie z XGD3 ???

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ridic_sv

    Ridic_sv Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    Tak to nagrywarki liton iHas na forum znajdziesz je z wgranym LT-MAX by nagrywać XGD3 w kopi 1:1, koszt 90zł + musisz kupić adapter Sata za 30zł by pod lapka podłączyć. Mam taki zestaw i wszystko jest ok gry działają w 100% ( pełna instalka na dysk bez błędów)
     
  4. F-14 Tomcat

    F-14 Tomcat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  5. incoming

    incoming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    aha dzieki czyli kupić kabel adapter sata na usb hm chyba jakiś z zasilaniem co? . a te nagrywarki mam rozumieć to są do stacjonarnego kompa bez obudowy? zewnętrznej nie znalazłem.

    i tak na konieć jak to jest nie ma opcji nagrania poprawnie gry z XGD3 na nagrywarce co wykrywa tylko 7.9 GB na płytach ? ludzie piszą gdzieś na forach ze nagrali i niby działa. mi nagrywa ale nie odczyta.
     
  6. Ridic_sv

    Ridic_sv Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    Tak to adapter z zasilaniem. Nagrywarka do stacjonarki dlatego adapter. Możesz kupić kieszeń do napędów,ale więcej zapłacisz
     
  7. incoming

    incoming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a co to jest ten LT-MAX ? jak kupie przykładowo taką LITEON iHAS124 (B) za 70zł to co musze jej wgrac biosa, zaktualizować na jakiś z LT-MAX czy co?
     
  8. B-pop

    B-pop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. Kamilmix

    Kamilmix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ossowice
    Lepiej będzie jak ją podłączysz do płyty głównej.

    Tapnięte z Ace
     
  10. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Lepszy będzie pod SATA, na USB bufor lubi nie nadążać za zapisem zwłaszcza przy tańszych adapterach. Sam przez to zmarnowałem dwie płyty.
     
  11. incoming

    incoming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    oki własnie sprawdziłem na nagywarce, troche starszej LITEON iHAS122 z oryginalnym biosem takim jaki był od początku i gra się uruchomiła! przy nagrywaniu isoburn Potwierdzam to. płytka Omega nagrywanie zapomniałem zmienić na 2.4 i nagrało x8 i działą szok !
     
  12. Ridic_sv

    Ridic_sv Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    Tak robi sie flash napędu na LT-MAX te oprogramowanie pozwala nagrywarce odczytać płyty DL jak 8.13gb. A te nagrywarki posiadają chip MEDIATEK i pod nie jest stworzony LT-MAX
     
  13. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Oczywiscie ze dziala, ale na live dlugo nie pograsz. Jak tylko offline, to nie ma potrzeby nagrywac burner maxem.
     
  14. incoming

    incoming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    własnie wgrałem flasha do nagrywarki koliegi i z ihas 122 b na ihas 524 b i juz nagrywa burner max i faktycznie pojemność zwiekszyła sie do 8.13 GB tym samym tak jak pisaliście robi kopię 1:1
     
  15. ferdekkiepski

    ferdekkiepski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Proszę nie zapomnieć o zasilaniu. Potrzebny dobry zasilacz do tej nagrywarki.
    Miałem zasilacz z przejściówki SATA / USB kupionej na aledrogo i niby pisało na nim 12V 2A , 5V 2A a nie wydalał i grzał się mocno i zepsuł mi 10 płyt na 15.
    Później kupiłem dwa porządne zasilacze jeden 12v 3A a drugi 5v 2A w sklepie elektronicznym i już nie psuje żadnej płyty.
    Pozdr
     
  16. Shanga

    Shanga Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Żary
    Witam panowie mam pytanie czy ta nagrywarka LiteON iHAS324-32 DVDRW 24x BOX SATA black da rade wypalic gry pod LT 3.0 z gory dziekuje
     
Wczytywanie...

Poleć forum