1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XGD3 gdzie leży problem?

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez czeski24, Październik 30, 2011.

  1. czeski24

    czeski24 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam.Czytając wątki na forum dotyczące nagrywania XGD3 i późniejszymi problemami z grami (gearsy 3 i rozra 4 ) nasuwa mi się pytanie:Czy te problemy z czarnymi ekranami,zwieszkami itp są spowodowane brakiem wsparcia abgx?. Pytam bo czytając problemy opisywane sam juz nie wiem czy to wina:eek:brazu gry,nagrywarki,lasera w konsoli,przypadkiem(jednemu działa drugiemu nie działa),programu....
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. darmon

    darmon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    628
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Problem lezy (civ) losowy problem zawieszki , z winy z niezgodnosc XGD3 z kopiami z błędem 97% (truncate) oraz niezgodnosc z markami media disc id.
     
  4. czeski24

    czeski24 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a jak jest z tym LayerBreakiem?bo nagle wyczytałem na forum ze ma być LayerBreak=2133520....a wczesniej przekonywano mnie abym ustawił na 2086912.Ma to także związek z black screenem?
     
  5. darmon

    darmon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    628
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    to nie ma znaczenia nie ma zwiazku z czarnym ekranem.

    wszystko zależy od pliku dvd.

    dla XGD2 - LayerBreak=1913760

    dla XGD3 - LayerBreak=2133520
     
  6. truskolodz

    truskolodz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dublin/Łódź
    Nie, możesz ustawić nawet Calculate Optimal, ale ten najczęściej stosowany jest właśnie 2133520 (w scenowych ripach). Tylko kopia 1:1 gwarantuje ci normalne granie bez wysypywania do Dasha. Gra nagrana w 97% będzie działać, ALE nie będzie to kopia 1:1, więc zabezpieczenia CIV mogą się włączać.
     
  7. czeski24

    czeski24 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ciekaw jestem skąd ludzie podawali wartość 2086912 do xgd3...jak nagrywalem gearsy to mialem ustawione na calculate optimal a w pliku dvd podałem właśnie opisywaną wartość...gra chodzi ale od czasu do czasu wywala black screen....to sie okazuje że cieżko w tym przypadku nagrać 1:1 ponieważ wiele przeszkód na tym stoi...tzn przeszkadzajek
     
  8. czeski24

    czeski24 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak to jest z tymi gearsami 3 ???trzeba tez tez nagrac 1:1? nagrywalem 2 razy imgburnem na verbatimach i od czasu do czasu black screen.miałem ustawiony layer na 2086912 a później sie okazało że ma być na 2133520.....czy jak dam optimal calculate w imgburn to on na jaką wartość ustawia?.Nie wiem czy już urok tej gry czy coś źle robię....
     
  9. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Ten cały CIV to jakaś ściema, mnie nie wywaliło z żadnej gry, czy była nagrana do 97% czy do 100%. Poza jedynym razem w FM4 ale to nawet na orginałach wywala. Swoją drogą GoW3 przeszedłem całe gram na sieci na płytce wypalonej normalnie starym sposobem i wszystko jest dobrze. A może to nie kwestia gry tylko samej konsoli w ogóle ?

    Generalnie zajrzyj sobie tutaj: How to Fix Gears of War 3 Freezing Randomly Issue on Xbox 360 | PC Game Walkthrough

    A jak Ci to nie pomoże, to na ixtreme.net ktoś pisał że to może być wina napędu i pewnie jest.
     
  10. lubieplacki

    lubieplacki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    207
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak wyżej też mi się wydaje że jest to poniekąd uwarunkowane napędem jaki posiadamy w konsoli. Co prawda miałem dwa dziwne przypadki gdzie przy BF3 pod koniec gry zaczęło niemiłosiernie ciąć i przy ostatnim loadingu czarny ekran i nic nie szło zrobić i tylko reset pomógł czy przy arkham city gdzie po włożeniu płytki pojawił się czarny obraz a płyta muliła w napędzie jak gra z ap25. Przy czym wszystkie gry działają włącznie z forzą i poza tymi dwoma przypadkami innych błędów nie uświadczyłem :)
     
  11. Wajsxy

    Wajsxy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ano stąd, że na zwykłych nagrywarkach bez softu c4e lb 2086912 to jest max jaki nagrywarka jest wstanie zaakceptować,
    po wyżej tej wartości możesz wpisywać lb jakie chcesz, 2133520 czy nawet 9999999, to bez znaczenia, druga warstwa i tak będzie zapisana od 2086912.
     
  12. czeski24

    czeski24 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jescze jedno: czy teraz każdą gre z xgd3 trzeba nagrywać 1:1 i z sflashowaną nagrywarką czy tylko w przypadku forzy 4?Pytam się ponieważ nie wiem czy inwestować w kupno nagrywarki
     
  13. BabyBoy

    BabyBoy V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2008
    Posty:
    505
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cleveland
    ja nagrywam na zwykłej nagrywarce i grane było około 10-15 godzin i nic nie wywaliło. Cały czas podpięty do sieci xbox, nagrane najnowszym imgburn
     
  14. RasQba

    RasQba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Sam jestes 1:1. Gdyby to była kopia 1:1 to niepotrzebny bylby żaden CFW w napedzie...
    Nie da sie zrobic kopii 1:1 nagrywarką laserową - z powodu Security Sector. Tylko w tłoczni.
     
  15. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    XGD3 to żaden problem już. Zresztą ja to już wiedziałem od dawna :)

    [2011-11-08 08:07PM UTC] #c4e <markusthe> c4 do you think its worth waiting for a new abgx to play these xdg3 rips or are they ok?
    [2011-11-08 08:09PM UTC] #c4e <c4eva> xgd3 backups made with 0800 v3 and xbc are fine
     
Wczytywanie...

Poleć forum