1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xgd3 i zwykła nagrywarka to lipa...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DualShockBlack, Sierpień 20, 2012.

  1. DualShockBlack

    DualShockBlack Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, zaufałem opiniom iż można wypalić grę z XGD3 zwykłą nagrywarką i wszystko będzie cacy. Otóż nagrałem Max Payne 3 metodą Overburn i niby działa i nie zacina się, idzie z dysku ale NIE MA MUZYKI w trakcie gry... Jest tylko w czasie cutscenes. A tak poza tym lipa.. Psuje to klimat gry. Więc moje zapytanie jest takie czy w każdej grze z XGD3 nagrywaną zwykłą nagrywarą będą podobne efekty uboczne ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Oskisko

    Oskisko Men of Mayhem Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Nagrywa się metodą Truncate, może dlatego tego dźwięku nie ma.
     
  4. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  5. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Nagrywanie xgd3 zwykła nagrywarka to loteria. U niektórych działa u innych nie. Jedynym pewnym rozwiązaniem jest ihas. Tak jak koledzy wyżej: spróbuj nagrać opcja truncate na płycie verbatim. Być może to coś zmieni.

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  6. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    po pierwsze tak jak koledzy pisza nagrywaj Truncate a nie Overburn, po drugie nikt ci nie kazal w to wierzyc bo to jest wiadome ze aby miec 100% pewnosci trzeba te gry nagrywac liteon ihas
     
  7. djcris

    djcris Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ja nagrałem już dwie gry Prototype 2 i Darksiders 2 zwykła nagrywarką metoda Turncate, i działa normalnie, gram z płytki, oczywiścię płytki Verbatim.
     
  8. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  9. DualShockBlack

    DualShockBlack Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I znów to samo. Nagrałem tym razem Turnrace Mass Effect 3 i identyczny szkopół. Brak muzyki.... Dziwne. A co do przedmówcy to mi też działa normalnie ale bez muzy. A ty masz muzykę w Prototype ? :(
     
  10. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    A jesteś pewien ze to wina nagrywania? W innych grach działa wszystko normalnie?

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  11. DualShockBlack

    DualShockBlack Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Misiek problem występuje tylko przy XGD3 bo np Silent Hill Downpour działa idealnie. Przed chwilą nagrałem Gears of War 3 ale nie Img Burnem jak Mass Effect 3 i Max Payne 3 ( bez muzyki ) :( tylko Clonem Cd. I niby wszystko ok ale przy strzelaniu lub w czasie eksplozji zamaist normalnego dzwięku głośniki hmm skrzeczą... w każdym badź razie nie słychać strzałów ani wubuchów. Ale za to jest muzyka :) Denerwuje mnie to bo szkoda mi kasy na nagryware IHAS a wszędzie czytam że oprócz Forzy 4 gry normalnie działają na zwykłej nagrywarce. :( A u mnie lipa. Dziwne że nikt nie ma takiego problemu... A może po prostu mają ale nie wiedzą że w grze gra muzyka w czasie gameplay'u :) Ehh co za pech
     
  12. 2fat4you

    2fat4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    jedyne wyjscie to ihas i verbatimy wtedy wszystko bedzie dzialac. ja wolal bym wydac te 60zl na nagrywarke i grac z hdd niz slyszec ten buczacy naped i palic kilka plyt zeby wkoncu nagrac gre ale z bledami typu brak muzyki. Poza tym wydaje mi sie ze naped dlugo nie pozyje przy tak nagranych plytach. na sam sluch widac ze naped sie meczy.
     
  13. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Jaka Masz nagrywarkę? I jak długo ja masz? Domyślam się że to jej wina. A tak swoją drogą to nie we wszystkich grach jest muzyka w trakcie rozgrywki

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum