1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XGD3 nagrywanie problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez puchosss, Styczeń 19, 2012.

  1. puchosss

    puchosss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radom
    Witam. Gdy włączam nagrywanie w CloneCD (postępuję wg. poradników w necie) i klikam "Zapisuj aż do osiągnięcia końca tego Medium", to po pojawieniu się okienka nagrywania pokazuje mi się 100%, napęd wysuwa płytkę i wyskakuje komunikat, że zapis nie powiódł się. Używam nagrywarki LG, która wcześniej nagrywałem gry na xgd2 (wszystko śmigało)

    Proszę o pomoc :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kurdak

    kurdak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2012
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Polecam wymianę nagrywarki na ihas.

    70 zł to nie jest duży wydatek, zwłaszcza że nie kupujesz gier :D
     
  4. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
  5. sid333

    sid333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2010
    Posty:
    192
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdzieś
    Miałem to samo. Pobierz ImgBurn
     
  6. puchosss

    puchosss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radom
    Zapomniałem napisać, że ImgBurnem też nagrywałem, to jak dochodziło do 50% to wyskakiwał błąd, niestety screena nie zrobiłem, i oczywiście płytka do wyrzucenia :/
     
  7. puchosss

    puchosss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radom
    harrymason88, tym sposobem próbowałem nagrać
     
  8. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Kup lepiej nagrywarke Liteon iHAS x24B. Nie jest to duży wydatek, a nagrasz wszystkie gry bez najmniejszych problemów.
    Sam zmieniłem swojego Pionnera 112L, który bardzo dobrze mi służył.
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Wszystko ci działało bo XGD2 nie było większe niż 8.5GB nie trzeba było nadpalać płyty.
    Wiele nagrywarek nie radzi sobie z nagrywaniem formatu XGD3, lub robi to nie do końca poprawnie. Dlatego c4eva i jego koledzy zepsuli masakryczną ilość płyt DL żeby wymyślić dla nas wstrętnych piratów system na poprawne nagrywanie.

    Ten system to;
    Nagrywarka Liteon iHAS x24 rev. B z wgranym Burner MAX-em i płyty Verbatim + dobrze ustawiony imgburn. W takiej konfiguracji nie ma problemów z nagrywanie gier i nie wyskakują żadne błędy.

    Jeśli nie załapałeś o co mi chodzi to, powiem w skrócie - nikt ci nie doradzi nic innego na twój problem, jak zakup odpowiedniej nagrywarki i korzystanie z IMGBURN in stead of CloneDVD.
     
Wczytywanie...

Poleć forum