1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XGD3 pod LT+2.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Adix7, Marzec 18, 2012.

  1. Adix7

    Adix7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy do wszystkich gier z zabezpieczeniami XGD3 trzeba wgrywać patch czy tylko do niektórych ? Ponadto interesuje mnie opinia kogoś kto zna się Xboxie i może powiedzieć coś na temat uruchamiania nowszych gier metodą,którą znalazłem na forum xbox360iso.com Polega to na tagowaniu gier XGD3 pod LT+2.0 tzw-0800 cokolwiek to znaczy. Jeden z użytkowników pisze,że gry z tym tagiem są w pełni kompatybilne z LT+2.0.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mis.uszatek

    mis.uszatek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    podeslij link do metody 0800
     
  4. Adix7

    Adix7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    w dziale iso, artykuły masz tutorial.
     
  6. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  7. miczu71

    miczu71 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  8. Adix7

    Adix7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W końcu trzeba zmieniać topologię w grach z tagiem 0800 czy nie ? Bo widzę, że zdania są podzielone.
     
  9. maciuso

    maciuso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gdynia
    Panowie, a czy te wszystkie topologie i dodatki sam abgx360 nie dogrywa?

    Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Do każdej gry XGD3 trzeba wgrać "Topologię" pod LT 2.0, jak w poradniku wyżej.

    Abgx dogrywa "Topologię" pod LT 3.0 oraz do gier ap 2.5.

    Kto tu kogo w błąd wprowadza?
     
  11. miczu71

    miczu71 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Topology data zostało wprowadzone w LT+ 3.0 i dopiero od tej wersji jest obsługiwane.

    W LT+ 2.0 przy grach XGD3 i XGD2 z ap2.5 (również po każdej zmianie DAE.bin) dogrywaliśmy PATCHE AP2.5 a nie topologię.

    Po Twoim wytłumaczeniu rozumiem, że używasz tu i w swoim poradniku słowa "topologia pod lt 2.0" mając na myśli patche ap2.5 - niemniej jednak nie możesz mi zarzucić że to ja wprowadzam kogoś w błąd.



    ABGX 1.0.6 dogra automatycznie topologię pod LT 3.0, a więc płyta pod LT 2.0 jest bezużyteczna.
    Nie jest to sama topologia o czym sam piszesz w swoim poradniku, więc się zdecyduj, albo pisz precyzyjnie.

    Pozdro.
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    W grach XGD2 z ap 2.5 "Topologia" jest inna pod LT 2.0 niż pod LT 3.0
     
  13. Qter

    Qter Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 15, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zgadzam się z miczu71.
    Topology pack jest tylko dla gier XGD3.
    Abgx 1.6 przerabia obraz gry by działała na konsolach z LT3.0
    Gra z XGD3 z Topology pack-iem nie będzie śmigać na LT 2.0.
     
  14. miczu71

    miczu71 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    AC:B - ABGX 1.0.5 - przygotowane pod LT 2.0 - patche ap2.5 bo lt 2.0 NIE OBSŁUGUJE TOPOLOGY DATA
    [​IMG]

    AC:B - ABGX 1.0.6 - przygotowane pod LT 3.0 - wgrane topology data
    [​IMG]

    Jeżeli nadal uważasz inaczej, to miłego marnowania płyt...
     
  15. marioo83

    marioo83 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jak mam Lt 2.0 i XGD3 z topologiem nie zagram ? Bo już z tego nic nie rozumiem...
     
  16. miczu71

    miczu71 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  17. Qter

    Qter Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 15, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie chciałbym Cię w błąd wprowadzać, ale mniej więcej... Tak.
    Mając wypaloną kopię gry XGD3 z topology na konsoli z LT+v2.0 nie pograsz.
    Istnieje co prawda sposób by obraz gry XGD3 z wgranym topology przerobić tak by wypalona kopia gry chodziła pod LT2.0 ale...
    Z ponownym wgrywaniem sektorów ap 2.5 jest trochę zamieszania a i sama metoda nie daje w 100% gwarancji działania tak przerobionej kopii.
    Zdecydowanie doradzam Ci zmianę przeróbki na LTv3.0 jeśli w przyszłości chcesz pograć w nowe gry.
     
  18. Adix7

    Adix7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W takim razie żadna gierka XGD3 z dograną topologią czy bez, nie pójdzie na lt 2.0, tak. Więc jakim cudem artykuł adama34689 jest najlepszym artykułem ?
     
  19. Qter

    Qter Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 15, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wcale nie twierdzę że się nie da.
    Przeczytaj proszę jeszcze raz to co napisałem wyżej...
    Istnieje sposób ale....po prostu szkoda płytek.
    Wcześniej czy później chcąc pograć wq. nowe tytuły i tak trzeba będzie przesiąść się na LTv3.0
    Nie zamierzam nikogo wprowadzać w błąd ani nikogo na siłę do tego przekonywać.
    Pozdrawiam.
     
  20. Matthiew

    Matthiew Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Link nie działa, na forum próbowałem znaleźć jakiś temat wyjaśniający jak nagrać grę XGD3 pod LT 2.0, ale bez powodzenia.
    może ktoś ma gdzieś na kompie kopię tego tutoriala, do którego link nie działa?
     
  21. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ale k.u.r...a śmietnik. Do wszystkich gier xgd3 pod lt 2 musisz usunąć topolology programem xbox backup creator wszystkie działają i chyba będą działać bo microsoft już raczej nic nie będzie kabinował jak zaraz next gen będzie. I woli ścisłości gry z zabezpieczeniem ap 2.5 to gry xgd2 a nie xgd3, a autor wątku pisał o xgd3 więc zanim zaczniecie komuś doradzać .... Nie lepiej nikomu nie doradzajcie
     
Wczytywanie...

Poleć forum