1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XGD3 - sykcesy i porażki, diabeł tkwi w szczególe

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez millena, Październik 22, 2011.

  1. millena

    millena Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Stalowa
    wydaje mi się ze przydał by się taki temat w którym wszyscy co nagrywali jakie kolwiek gry z XGD3 podzielą się swoimi doświadczeniami , ilością spalonych płyt i działających gier etc. aby temat miał jakiś sens wypadało by dopisać parę szczegółów i może dojdziemy do jakiś wniosków (na napedach X działa gra wypalona programem Y na płycie firmy Z przy xxxxxx layer break'u ? )

    1. gra : batman arkham city COMPLEX
    2. program: imgburn 2.5.6
    3. płyta: Verbatim
    4. LayerBreak: 2133520
    5. proces wypalenia: bezbłędny, 100%
    6. napęd konsoli : BENQ
    7. instalacja na dysk: błąd przy 47% ''wytrzeć ściereczka"
    8. granie z płyty: tak, mozna grać z płyty
    9. nagrywarka: laptopowa, Slimtype DVD A DS8A1H ATA z hp pavilion

    piszcie swoje doświadczenia, moze jakas statystyka z tego wyjdzie

    i przeniósł by to ktos do działu ISO zeby wiecej ludzi to widziało i uzupełniło
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Sprobuj wypalic za pomoca CloneCD. Mam wersje Complex i instaluje sie bez problemu. Tyle tylko, ze posiadam Lite-on'a. Warto odzalowac te pare zl i sprobowac. O dziwo ImgBurn w ogole sobie u mnie nie radzi z nagrywaniem gier z XGD3, natomiast na CloneCD nie ma problemu. Moze tutaj tkwi problem.
     
  4. Krzysiekx27

    Krzysiekx27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    157
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    1. gra : Gears Of War 3 RRod
    2. program: imgburn 2.5.6
    3. płyta: Verbatim
    4. LayerBreak: 2133520
    5. proces wypalenia: bezbłędny, 100%
    6. napęd konsoli : Liteon
    7. instalacja na dysk: bezbłędna
    8. granie z płyty: tak, mozna grać z płyty
    9. nagrywarka: jakaś najtańsza Samsung miałem ją już w kompie od nowości
     
  5. Krzysiekx27

    Krzysiekx27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    157
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    1. gra : Forza 4 Promo
    2. program: imgburn 2.5.6
    3. płyta: Verbatim
    4. LayerBreak: 2133520
    5. proces wypalenia: bezbłędny, 100%
    6. napęd konsoli : Liteon
    7. instalacja na dysk: nie instalowałem więc nie wiem :p
    8. granie z płyty: tak, mozna grać z płyty ale gra caly czas zawiesza się i niby można chodzić po menu ale wyścig ładuje się w nieskończoność i trzeba resetować grę (zacięcie zwiastuje przycięcie się dźwięku w tle)
    9. nagrywarka: jakaś najtańsza Samsung miałem ją już w kompie od nowości
     
  6. AjnSztajn

    AjnSztajn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    225
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Panowie , to o czym tu piszecie naprawdę to to czy wypaliliście płytę bez błędów lub z błędami. Nie ma tu żadnej innej filozofii, kolegom którzy mieli problem polecam zmienię nagrywarki - pomoże w 100%. Nie róbcie ludziom wody z mózgów, obrazy który wypalacie się w 100% dobre. Uszkodzone płyty to rezultat pracy waszych nagrywarek. Uważam że temat jest do zamknięcia.
     
  7. millena

    millena Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Stalowa
    uważasz ze wszystkim nagle sie zepsuły nagrywarki wraz z debiutem XGD3 ? w innym wątku jeden z użytkowników napisał ze kopia która u niego na benq wiesza się na instalacji na innej konsoli z litonem instaluje się bezbłędnie. wypadało by się temu przyjrzeć bliżej
     
  8. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Trudno stwierdzic w czym jest problem, ale faktem jest (przynajmniej u mnie), ze gry bez XGD3 nagrywaja sie bez zadnych problemow w ImgBurn, natomiast z XGD3 plyta wywala sie przy 50% i nie moze rozpoczac wypalania drugiej warstwy. O dziwo problem nie istnieje w przypadku CloneCD, natomiast w tym drugim programie sa lepsze jaja. Nie zapelnia mi sie w ogole bufor danych, a mimo wszystko gra i tak sie dobrze nagrywa. Jesli u kogos wystapi podobny problem z CloneCD to niech nie zatrzymuje nagrywania. Plyta wypali sie normalnie, nawet jesli program tego nie pokazuje.

    PS. Dodam jeszcze, ze na ebayu zakupilem sobie kod na DLC Catwoman, pobralem DLC z live i nie ma zadnych problemow.
    PS2. WAZNE: Nagrywajac gre CloneCD na pytanie zadane przed wypalaniem wybieramy dolna opcje (nagrywanie plyty do konca, cos w ten desen).
     
  9. MuNNek

    MuNNek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
    Gra: Batman 0800.RF.XBOX360-XPG
    Program: Imgburn 2.5.6.0
    Płyta : Verbatim
    LayerBreak=2133520
    Proces Wypalenia:Invalid Field CDB? Coś w tym stylu... Po wybraniu Kontynuacji idzie dalej
    Napęd Konsoli: Liteon
    Instalacja na Dysk: nie robiłem jeszcze
    Granie z płyty: Działa ;)
    Nagrywarka: LG
     
  10. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
    1. gra : batman arkham city, gears of war 3
    2. program: imgburn 2.5.6
    3. płyta: Verbatim
    4. LayerBreak: 2133520(lub tez opcja calculate optimal jak kto woli)
    5. proces wypalenia: bezbłędny, 100%
    6. napęd konsoli : LIteon
    7. instalacja na dysk: 100%
    8. granie z płyty: tak, mozna grać z płyty
    9. nagrywarka: bluray hp w laptopie
     
  11. AjnSztajn

    AjnSztajn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    225
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Może wypadało by się lepiej przyjrzeć stanom laserów wy/wy napędów, oraz ogólnie ich sprawności (np. stopień zużycia ) ? Jestem pewien za to jednego , za czym walnie się jakiś głupi post na forum warto by się zastanowić. Sprawa druga - do wypalania płytek w xgd3 jest już specjalne fw do określonych nagrywarek.
     
  12. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    żaden z was nie nagrywa gry w 100% tylko w 97, do poprawnego zrobienia kopii gry xdg3 potrzebny jest LiteOn i odpowiednie oprogramowanie co wczoraj wyszlo wiec nie dziwie sie ze co niektorym nie dziala itp
     
  13. Sh1noPL

    Sh1noPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Drezdenko
    1. gra : batman arkham city COMPLEX
    2. program: imgburn 2.5.6
    3. płyta: platinium
    4. LayerBreak: optimal
    5. proces wypalenia: bezbłędny, 100%
    6. napęd konsoli : l-o
    7. instalacja na dysk: bez problemu
    8. granie z płyty: tak, mozna grać z płyty
    9. nagrywarka: lg gh22ns50


    wypalila sie bez problemow, z przepalaniem plyty do konca, zaraz zabieram sie za gowa

    rozumiem, ze niby gra sie nagrala w 97% tylko wydaje mi sie, ze przy niedokonczonym obrazie plyty gra nie powinna w ogole wystartowac, z powodow brakujacych plikow, lub crashowac gre w danym momencie i nic nie da sie wtedy zrobic, nie widze sensu kupowac nagrywarki.
     
  14. suchy62

    suchy62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. gra : dark souls, gears of war 3
    2. program: imgburn 2.5.6
    3. płyta: PLATINUM
    4. LayerBreak: 2086912 GOW ,DS nawet nie wiem, już skasowałem z dysku
    5. proces wypalenia: bezbłędny, 100%
    6. napęd konsoli : Liteon
    7. instalacja na dysk: brak dysku
    8. granie z płyty: tak, mozna grać z płyty
    9. nagrywarka: LG
     
  15. Natirus

    Natirus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bełchatów
    Tak na logike - myslisz ze te brakujace 3% to jest kompletnie zbedne? Moze zaczniemy wypalac 95% albo 80%?

    Myslisz ze jak gra startuje to sprawdza wszystkie pliki i obszary danych na plycie?

    Dopiero w trakcie gry jesli odwola sie do danych z tych brakujacy 3% to sie wywali.
    Sa gry w ktorych w tym miejscu byly tylko puste sektory np. gow3, ale to byly pierwsze gry czyli tak jakby xgd2 nagrane w standardzie xgd3.
    Z forza4 juz nie ma tak dobrze - potrzeba pelny obraz nagrany w napedzie z nowym fw od c4eva, zeby nie bylo problemow w czasie gry.
     
Wczytywanie...

Poleć forum