1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XGD3 vs lt 3.0 - problem z grami

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Xentix, Luty 26, 2012.

  1. Xentix

    Xentix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema,

    Mam Xbox'a 360 z ixtreme lt 3.0 i mam problem z nagrywaniem gier XGD3.
    Otóż czytałem że do tego potrzebna jest "specjalna nagrywarka" która nagrywa 1:1, ale trochę się pogubiłem, bo nagrana przeze mnie "FIFA12" (ImgBurn'em na Verbatimach), która ma przecież XGD3, działa bezproblemowo, a nowsze gry jak "Soul Calibur V" i "Kingdoms of Amalur" instalują się normalnie, lecz wykrzacza je przy próbie odpalenia.

    Moje pytanie brzmi: czy potrzebna jest do wypalenia nowych gier "specjalna nagrywarka" czy problem tkwi w czymś innym?

    z góry dzięki, Xentix :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. madluxx

    madluxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    169
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KATO
    Specjalna nagrywarka, jak ty to nazywasz i sam o tym piszesz wypala kopie 1:1 a taka kopia + LT 3 = "maksymalna ochrona" przed banem.
     
  4. Xentix

    Xentix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Piszę "specjalna nagrywarka", ale ogarniam dość ten temat. :D
    I tak nie zamierzam się podłączać do neta, tylko nie chce miec problemu z wypalaniem, a ta nagrywarka to wydatek ok. 70zł, więc chcę wiedzieć czy nie ma innej opcji?
     
  5. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jakbyś pośmigał troszkę po forum to odpowiedz na twoje pytanie znalazł byś kilkadziesiąt razy.
    A co do pytania jak nie będziesz grał na Live to zwykła nagrywarką Ci zupełnie wystarczy. Z tym tylko, że najnowsze tytuły nie można instalować na dysku bo po takim wypalaniu obraz gry to ok. 97% zgodności. (Chyba że masz " specjalną nagrywarke") Ale granie z płyty bedzie działać.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  6. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    po za tym fifa12 to xgd2
     
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Liteon iHAS x24B jest tylko tworzenia kopii gier 1:1, co umożliwia instalację gry XGD3 na dysku przy nowszych Dash'ach (wyższych od 13604) i zapewnia duże bezpieczeństwo na Live'ie.
    Fifa 12 to gra XGD2.
     
  8. Vardas

    Vardas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    292
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wałbrzych
    W skrócie:
    "Specjalna nagrywarka" jest potrzebna tylko wtedy, gdy chcesz grać z dysku twardego.
    Zwykłą nagrywarką nagrane będą działać ale tylko z płyty.
     
  9. Borus

    Borus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łowicz
    Ja nagrywam gry "specjalna" nagrywarka i niechce mi konsola odpalic zadnej gry z XGD3. Podczas nagrywania zaden blad nie wyskakuje. Gry na XGD2 wypalaja sie ladnie i chodza bez problemow. Czemu to tak jest? :)
     
  10. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Lt jakie i czy obraz przepuszczony w abgx ?
     
  11. Borus

    Borus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łowicz
    LT 3.0, nieprzepuszczalem przez abgxa bo do tej pory nie bylo to potrzebne. Konsola pokazuje jaka to jest gra ale po odpaleniu wywala komunikat niepoprawny format plyty czy jakos tak. Gry ktore nie ruszyly to: Batmana: Arkham City, Forza 4 i Lollipop.
     
  12. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    W abgx i w tedy zobacz heh

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  13. Borus

    Borus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łowicz
    Skorzystalem z:

    http://xboxforum.pl/artykuly-31/tut...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/

    I jak narazie Lego Batman mi ruszylo. Zaraz popatrze inne gry.
     
Wczytywanie...

Poleć forum