1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xgd3

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez darwar, Marzec 29, 2013.

  1. darwar

    darwar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Witam
    Mam poważny problem z nagrywaniem gier w formacie xgd3 - mam prawidło ustawionego abx 360 oraz specjalnie zakupiłem ihas 124 b i sflashowałem go poprawnie nagrywa płyty bez zadnego błędu z prędkoscia x 2,4 oraz x 4,po nagraniu płytki wkładam ja do czytnika w x-ie czyta płyty i gdy ja odpalam wyskakuje komunikat zeby przerzec płyty szmatką tak za kazdym razem z kazda gra w formacie xgd3 ( xgd2 działają ) a gdy próbuje zainstalowac gdy na hdd konsoli to instaluja sie w 100 % tylko ze gdy sie zainstaluje na hdd to nie działaja,dalej wyskakuje komunikat ze szmatka... czytałem na róznych forach bo myslałem ze nie potrafie nagrywac ale wychodzi na to ze mam ustawienia dobre cos jest nie tak tylko nie wiem z czym ... eeproma ustawiam tak jak powinienem w img burn tez wszystko mam ustawione w advenced wiec nie wiem o co chodz,doczytałem sie ze to moze byc wina dashboarda gdyż mam najnowszego 16203 ale to tez nie to gdyz rozmawiałem wczoraj z uzytkownikiem forum który powiedział ze tez ma nowego i wszystko mu działa,dalej doczytałem się ze to byc moze wina z uzytego juz laseru i przez to mogą nie działac xgd3 - ale skoro by laser był zły to by w ogoe nie zainstalowało gry na hdd :( wymienił bym laser ale musze miec pewnosc ze to pomoze na 100 % bo jak znów nie bedzie działało a wydam tylko nie potrzebnie kase na cos co znów nie bedzie działac :(
    Czy ktos wie co jest nie tak ?? co sie dzieje?? ktos miał podobny problem ??
    Gry jakie nagrywałem to fifa 13 / Crysis 3 / Gears of war 3 / Gears of war : judgemant
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wyczysc pamięc podręczna nośników jak nie pomoże to kalibracja lasera lub wymiana na nowy.
     
  4. darwar

    darwar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Pamięć podręczna nośnika masz na myśli hdd? jak tak to tak robiłem juz wielekrotnie :) a kalibracja lasera nie pomogła :(
     
  5. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28173
    Polubienia:
    3226
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Albo masz padnięty laser, albo napęd jest podmieniony.
    Data produkcji konsoli?
    Jaki masz napęd w niej?
    Jakie masz LT?
    Jaką topologię maja gry?
    Przepuszczałeś przez ABGX?
     
  6. darwar

    darwar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    2008-09-29
    Lite-on model 16d2s
    LT 3.0
    Topologia jest pod lt.30 tak przepuszczałem przez abx i wszystko jest na zielono
    Jak to napęd podmieniony ? Gry nagrane prze ze mnie xgd2 działają normalnie
     
  7. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Masz coś źle z ustawieniami nagrywania albo zły FW pod płyty z tego wynika. Na jakich płytach nagrywasz?
     
  8. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Napisz dokładnie jaki masz komunikat (sciereczka czy gra nieobslugiwana )
     
  9. darwar

    darwar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Jak zły FW ? Jak wszystko działa i pokazuje odrazu 8,7 gb na płycie ... A nagrywam na płytach odpowednich do FW czyli Verbatimach MK003 z predkoscia x 4 i próbuje również na x 2,4 - Pisałem o tym na samym początku postu...
    Tak komunikat tylko ze sciereczka
     
  10. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Nie wiem co ma FW do pojemności płyty, ale ok. Z tymi ustawieniami, to jest tak, że każdy musi znaleźć swoje ;) Na forum jest masa wątków odnośnie nagrywania i każdy pisze co innego :D
    1.Jak masz możliwość, to sprawdź na innej konsoli czy gra działa prawidłowo.
    2.Nagraj na innej nagrywarce (pożycz, idź do kumpla, cokolwiek)
    Będziesz miał wówczas pewność gdzie tkwi problem.
     
    1 osoba to lubi.
  11. darwar

    darwar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Czytałem ze prawidłowo wgrany FW do odpowiednie płyty okazuje sie tym ze odblokowuje pojemnosc i widnieje 8,7 gb zamiast 8,5 gb
    a fw do iHas 124 b mam wgrany ten do płyty Verbatim iHAS-124B-AL0S-MKM001MKM003-final.bin
    Nagrywarka działa na 100 % dobrze a co do mozliwosci sprawdzenia na innej konsoli nie stety nie mam takiej :/ Ale skoro gra nagrała sie na dysku HDD to znaczy ze jest dobrze nagrana - wiec problem musi lezec gdzie indziej
     
  12. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Przeskanuj jeszcze nagrane gry abgx jak nie będzie błędów to powinno być dobrze i wyczysc pamięć ale wszystkich nośników (dysk , karta pamięci ,pen)sprawdź u kolegi czy działają ,jeśli wszystko będzie w porządku to coś z napędem (laser, może coś z przeróbką) może napęd podmieniony i tutaj będzie problem tylko z grami xgd3 . No i kalibracja może nie była wkonana dobrze (na oko tego nie zrobisz)
     
  13. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Powiem ci tak, też udało mi się zainstalować grę na hdd, ale nie mogłem jej odpalić. Problemem było niedogranie topologii (mój błąd), więc nie pisz mi tu, że wszystko jest ok, bo gra się skopiowała na dysk ;f Udało ci się w ogóle jakąś grę xgd3 wypalić dobrze?
     
  14. darwar

    darwar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Nie którzy chyba nie umieja czytac ze zrozumieniem ... nie mam mozliwosci gdzie tego sprawdzic gdyz zaden znajomy nie ma x boxa przerobionego
    i po co mam wgrywac Topologie gdy mam Lt 3.0 i gra jest na LT 3.0 ??
     
  15. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wydaje mi się że jak by miał nieograne topology to by miał błąd z nieobsługiwaną gra a nie błąd że ściereczką po drogie sprawdzał abgx i pisał że ma wszystko na zielono czyli gra jest pod lt3
     
  16. darwar

    darwar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    mrowa110 - dokładnie jest tak jak napisałes :) nawet teraz ngrana sprawdzilem abx i pokazuje ze jest wszystko ok...
    dla tego sie zastanawiam co jest nie tak :( nawet laser po zlosci kalibrowałem i tak ustawilem ze zadnej nie czyta,by sprawdzic co jet i znów go ustawilem ze czyta ale tylko znow xgd2 ... wiec mysle ze to na 100 % laser - ma lata juz i chyba nie radzi sobie z xgd3 - dla tego pytam czy ktos ma/miał tak jak ja i czy poradził sobie z tym ?
     
  17. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Konsole na lata swoje ale jak instalowałeś gry na dysk to tak szybko laser nie padnie. I jak już pada to nie czyta wszystkich gier a nie tylko xgd3 i zresztą na forum jest już 1 wątek z podobnym problemem (kolega rozkalibrował laser i też mu nie czyta gier xgd3)także trzeba dobrze skalibrowac a jak pisałem wcześniej na oko tego nie zrobisz
     
  18. darwar

    darwar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    mrowa110 a wesz jak to trzeba ustawic?? to znaczy jake powinny byc wartosci przy Lite-On 16d2s?
     
  19. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A ruszaleś wszystkie śrubki ? Jak nie to odmierz ile wystaje śruby (tej nie ruszanej) suwmiarką i taka wartość daj na pozostałych śrubkach(domowe sposoby :) ) każdy laser jest chyba kalibrowany indywidualnie także moje nic ci nie dadzą zanieś najlepiej do serwisu jakiegoś dużo nie zapłacisz a oni sprawdzą czy laser czy kalibracja (bo domowymi sposobami to możesz całkiem rozwalic
     
  20. darwar

    darwar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    własnie byłem u tak zwanego serwisu :p tz u wujka z miernikiem z dokładnoscia do 5 miejsca... ustawilem tak na 3.00 jak było zalecane na jednym forum,xgd2 dziiaładuzo lepiej duzo szybciej sie wczytuje... ale xgd3 dalej nie działa ... wiec niewiem o co chodzi ...
     
  21. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ja miałem na myśli regulacje prowadnicy (może jest zły kont padania lasera na płytę ) na forum już jest temat o tym ale autor wątku sam rozregulowal sobie prowadnice i też xgd2 mu czyta a xgd3 ma błędy że ściereczka
    xboxforum.pl/dla-swiezakow-79/ustawienie-prowadnicy-lasera-164144/index2.html#post1198149
     
Wczytywanie...

Poleć forum