1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xgd3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kuba275, Marzec 26, 2014.

  1. kuba275

    kuba275 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam problem z nagraniem gier XDA3 tylko i wyłącznie, gry XDA2 wypalają się bez problemów. Stosowałem multum poradników dotyczących nagrywania na LT 3.0 i żaden nie pomógł, a płytki do kosza. Problem polega na tym, że gry z XDA3 nie wypalają się na imgburnie z paytoolsem(truncate działa, ale to nie jest 1:1 jaką chce), a XDA2 działają bez problemu wypalone paytoolsem+imgburn. Truncate XDA3 wypalony cd clone śmiga, ale tego to chyba nawet nie można zainstalować na dysku w żaden sposób i jest to ucięty obraz co idzie nie jest kopią 1:1. Poradnik z tego forum pomógł z XDA2, ale XDA3 nie idzie, nagrywa się bez problemu, ale albo weryfikacja staje na 49% albo wyłączam ją to w xboxie nie pokazuję nazwy gry i obrazka, a jak odpalam to błąd ze ściereczką i restartem. Stawiam, że to wina albo paytools'a,ustawień lub jak w jakimś temacie ktoś napisał, że system może być tu problemem i spróbować na czysto po formacie. Dodam, że korzystałem z dużej ilości poradników,pomocy i dalej nie idzie. Nawet nagrywałem na trybie awaryjnym(sam nie wiem po co). Proszę o pomoc jakiegoś fachowca, który zna się na tym i jest w stanie mi pomóc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odpowiedz jest prosta - wina nagrywarki. Trzeba zmienić na ihasa

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  4. kuba275

    kuba275 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie mi to napisano, że nagrywarka może mieć problem z tym całym nadpalaniem do 8,7gb chodzi o te ostatnie 200mb. IHAS to dość duży wydatek, mam listę nagrywarek w pełni współpracujących z paytoolsem, a niektóre nawet do flashowania jak ihas. A pytanie drugie, BF4,GTA5,Ghosts czy inne hity tego typu na xda3 nagrane truncate mogą powodować jakieś problemy typu: wyrzucenie do dasha czy też większy procent wykrywalności, że to pirat?
     
  5. SZYMONZ25

    SZYMONZ25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2013
    Posty:
    139
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poland
    *Nie XDA tylko XGD
    Polecam ihasa raz zapłacisz jak za oryginalną grę (cena nowych 90-120) i problem z głowy. ;-)

    Tapnięte z mojej Z1
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Nie xdg tylko xgd.....heh

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. BlackFallenAngels

    BlackFallenAngels Banned

    Dołączył:
    Marzec 27, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Hell
    Albo nie doczytałem ,albo nie napisałeś jaką masz nagrywarkę.
    Kiedy była kupowana?
    Czy jest na 100% kompatybilna z BurnerMax-em ?
    I czy ustawienia w ImgBurn masz prawidłowe.
     
  8. kuba275

    kuba275 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Trochu późno było a ja cały dzień siedziałem z nagrywaniem to sie poplątało :D. Gdzie ihasa mogę dorwać za taką sumę? Na allegro niby tanio zawsze a te do nagrywania po 150 conajmniej chodzą. Nagrywarka to Pioneer dvrtd10rs jest to nagrywarka laptopowa i nie mogę nią nagrać. Współpracuję z burnermaxem, ale jest na liście nagrywarek kompatybilnych aczkolwiek mogą wystąpić błedy. Znalazłem taką samą na allegro i w opisie i nazwie aukcji napisane jest, że DA SIĘ nią nagrywać PIONEER DVR-TD10RS XBOX360 XDG3 BURNER MAX PAYLOAD (4071624648) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. Co do ustawień to trochę kombinowałem, bo na początku według poradnika z tego forum, a później już z forum zagranicznego a wynik taki sam "ściereczka". Jedyne co mi sie udało w xdg3 to truncate na cd clonie, ale to nie jest żadne osiągnięcie, a nie chcę się bawić w żadne triki z mp3 czy inne badziewia.
     
  9. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Najlepszy jest ihas rev b, niż te udające ihas programem paytools.
     
  10. kuba275

    kuba275 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A macie może jakieś źródło gdzie dostane tą nagrywarke tanio? Ponoć już dawno temu wycofano ją z produkcji i została zastąpiona rev.C, którą można dostać za 50-60 złotych. Mogę też kupić pewne nagrywarki do burnermaxa, ale też się cenią w sumie to prędzej wolę kupić coś nowego z burnermaxem za ~90zł niż ihasa rev.b używanego i pewnie dobrze zużytego z allegro za 150-200złotych. Dziwne, że nie wykombinowali żadnego sposobu na sflashowanie innej nagrywarki :p
     
  11. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    iHAS124 EU. Kupisz ją za jakieś +- 60 zł. Przy użyciu Payload działa tak samo jak rev B i wypala 1:1, kilku userów forum ci to potwierdzi.
     
  12. kuba275

    kuba275 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    60zł?!? Czyli chodzi ci pewnie o te najtańsze jakie są na allegro i sklepach ihas124-14 tak? Wszedłem w jedną taką aukcje i było ihas 124 rev.e to jest to?
     
  13. TalareK

    TalareK Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2013
    Posty:
    142
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lębork
    Tak, to jest to. Rev. E lub EU jak wolisz. Najtańsze.

    Pomogłem? Kliknij przydatne!
     
  14. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1 osoba to lubi.
  15. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Rev eu kupisz bezproblemu w sklepie proline itd.
     
  16. kuba275

    kuba275 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jak rozumiem każdy napęd 124-14 na allegro czy też w sklepie to będzie rev.E(EU) tak? Pytam bo jest 124-14 w moim mieście w dobrej cenie
     
  17. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Raczej tak, gdyż nie widziałem innych rev 124-14 ale w razie czego sprawdź na miejscu.
     
  18. BlackFallenAngels

    BlackFallenAngels Banned

    Dołączył:
    Marzec 27, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Hell
    kuba275

    "Dziwne, że nie wykombinowali żadnego sposobu na sflashowanie innej nagrywarki"

    Wpisz w Google:
    Crossflash ASUS DRW-24B3ST @ LITE-ON iHAS524b
     
  19. kuba275

    kuba275 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A rzeczywiście widziałem, ale zapomniałem o nich kompletnie i też tak łatwo dostępne to one nie są. Jest ich 5 czy 6. Dobra zajade do któregoś ze sklepów niedługo i dam znać tutaj
     
  20. fikolaj

    fikolaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kielce
    Ja aktualnie wypalam gry wypalarka z laptopa i tez wszystko dziala.

    Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e
     
  21. kuba275

    kuba275 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
Wczytywanie...

Poleć forum