1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XK3Y - pytania

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez MaTTiQ, Grudzień 29, 2013.

  1. MaTTiQ

    MaTTiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam,

    Mam kilka pytań odnośnie ODE x360key. Interesuje mnie granie online stąd zainteresowałem się tym rozwiązaniem. Dodam, że CPU i DVD key mam.

    1. Pomijając fakt kosztów, czy xk3y jest w jakimś stopniu lepszym rozwiązaniem niż LT? Ma jakąś znaczącą przewagę?
    2. Czy xk3y daje mi możliwość grania w gry z zabezpieczeniem CIV w trybie online? Głównie mam tu na myśli FIFĘ 14. Czytałem, że w przypadku LT bezpiecznie jest wypalić płytę IHAS-em. Jak jest w przypadku ODE?
    3. Czy xk3y ogranicza mnie pod względem grania online czy też może istnieją tytuły, w które na 100% nie zagram online?
    4a. Czy mogę wgrać np. DLC wrzucone przez Horizona na pendriva z poziomu oryginalnego dasha? Czy też może to być przyczyną zbanowania konsoli?
    4b. Jeśli odpowiedź w 4a. jest negatywna, to czy natomiast mogę dowolnie kupować online DLC i aktywować poprzez opcję "Wprowadź kod"?
    5. Jakie są czynności zabronione tj. które spowodują, że M$ zbanuje mi może zbanować konsolę? Oprócz oczywiście samego faktu korzystania z ODE.
    6. Czy mogę aktualizować dasha w dowolnym momencie? Czy aktualizacja ma wpływ na działanie xk3y-a?
    7a. Zakładając, że wycieknie jakaś gra przed premierą (tak jak to było w przypadku GTA V), czy mogę bezpiecznie odpalić grę z obrazu ISO i grać w trybie jednoosobowym czy też jest to niebezpieczne i lepiej się wstrzymać?
    7b. Podobne pytanie do punktu 7a. tylko przypadek, gdy gra wychodzi za granicą, a w Polsce premiera jest kilka dni później. Czy mając region ustawiony na xlive na PL, mogę grać online bezpiecznie w dniu premiery za granicą czy lepiej poczekać do premiery w PL? To samo pytanie również do trybu jednoosobowego.
    8. Aby bezpiecznie używać obrazów ISO do grania muszę każdy przepuścić przez abgx360 zanim wrzucę na dysk i zacznę grać?
    9a. Czy "Title Update'y" będę musiał wgrywać ręcznie przez jakieś "czary-mary" czy też normalnie wyskoczy mi powiadomienie podczas uruchamiania gry, tak jak to mają posiadacze oryginalnych konsol podłączonych do Internetu?
    9b. Czy wspomniane TU wgrają się na dysk i tam będą siedzieć, a w gry mogę grać z plików ISO bez potrzeby ich instalowania? Czy też, żeby grać z TU gra musi być zainstalowana na dysku?
    10. Czy dobrym rozwiązaniem jest jakiś nieduży dysk 2,5" (ok. 40GB) na TU, aktualizacje itp., a na pliki ISO z taką pojemnością jaką będę potrzebował?
    11. Czy wybierając LT mogę pobierać dowolnie DLC oraz gry XBLA, co może dać przewagę LT na ODE?

    Osoby, które znają dobrze temat prosiłbym o odpowiedzi na pytania. Nawet na część czy też pojedyncze. Treści na temat xk3y-a na polskich forach jest bardzo mało, dlatego zebrałem swoje pytania, które były dla mnie najważniejsze.
    Jestem zdecydowany na xk3y-a, ponieważ nie mam IHAS-a (bez którego przy grach z CIV nie da rady) oraz na dłuższą metę kupno płyt DVD-DL i ich zużycie, skłania mnie do wyboru właśnie xk3y-a.

    Pozdrawiam :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1)Lepszym bo nie trzeba płyt nagrywać
    2)Bez problemu ci pójdzie każda gra
    3)Nie ma żadnych ograniczeń, jest tak samo jak przy lt
    4a) to nie jest rgh
    4b) bez problemu możesz sobie kupować rzeczy na xbox live lub przez kod
    5)Nie grać gier przed premierą światową
    6)Dash nie ma wpływu na xkey i możesz kiedy jest to wymagane do xbox live
    7a)Starczy zmienić date na xboxie i grać ofline. Nic ci nie grozi jak profil się nie łączy z xbox live
    7b)Gry gramy na premierę pod która jest konto i region ustawiony na xboxie.
    8)Nie ma takiej potrzeby ale możesz
    9a)Nie trzeba nic wgrywać tylko ISO wrzucasz na dysk.
    9b)Nie musisz instalować gier możesz grać bez instalacji.
    10)Możesz pendrive lub jakiś dysk do konsoli, dużego dysku z obrazami ISO nie można używać do save itd.
    11)Tylko te darmowe to nie jest rgh
     
    1 osoba to lubi.
  4. MaTTiQ

    MaTTiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    ad. 9a.
    Tzn. mam na myśli to czy aktualizacje i patche do gier (nazywane jako Title Update [TU]) będę mógł instalować? Wiem, że posiadaczom konsol nieprzerabianych podłączonych online wyskakuje powiadomienie przy włączaniu gier, gdy wyjdzie TU. Ale czy to powiadomienie wyskakuje gdy ma się wgraną grę na HDD (zainstalowaną) czy też podczas grania z płyty (ISO) gracze dostają TU?
     
  5. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak dostajesz TU ja są dostępne jak orginalne gry.
     
    1 osoba to lubi.
  6. MaTTiQ

    MaTTiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    I TU też dostane grając z ISO nie instalując gry na HDD?

    Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
     
  7. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Do TU nie trzeba gry instalować na dysk.
     
    1 osoba to lubi.
  8. MaTTiQ

    MaTTiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    ad. 6.
    Chciałbym jeszcze się upewnić odnośnie tych dowolnych aktualizacji dashboardu. Mianowicie zaniepokoił mnie problem użytkownika w temacie z LINKU. Chodzi tu o fragment:
    Wnioskuję po tym, że nie ma dowolności przy aktualizacji dashboardu. W takim razie jak to z tym jest?
     
  9. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak to jest ,że konsola do xkey nie ma lt więc takiego problemu nie będzie.
     
  10. MaTTiQ

    MaTTiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Możesz dokładniej wyjaśnić? Nie zrozumiałem do końca twojej wypowiedzi. :)
     
  11. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Konsola do której dajesz xkey nie posiada lt tylko ofw(orginalny soft) a on ma problem z dashem bo ma stare lt lub napęd Samsunga. Przy Ofw taki problem cię nie dotyczy i możesz być spokojny.
     
    1 osoba to lubi.
  12. MaTTiQ

    MaTTiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    @The mistic40, masz lub miałeś xkey-a? Jeśli masz to wiesz może coś na temat jakichś ewentualnych drobnych czy też poważniejszych problemów związanych z nim? Albo może ktokolwiek inny wie coś może na ten temat?

    Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
     
  13. MaTTiQ

    MaTTiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ktokolwiek inny wie coś na temat drobniejszych i tych poważniejszych problemów jakie mogą wystąpić z xk3y-em? Ogólnie cisza w temacie oznacza dla mnie brak większych problemów, ale wolałbym potwierdzenia ;-)

    Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
     
  14. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak poczytasz dokładnie na stronie xkeya to się dowiesz a xkey miałem:)
     
  15. MaTTiQ

    MaTTiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Masz na myśli forum xk3y-a? Nie musze od razu wszystkiego wiedzieć i mogę poczytać tylko chodzi mi o wiarygodne źródło informacji.

    Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
     
  16. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Na stronie producenta jest pełno:) minus po angielsku ale od czego jest gogle chrome. Ogólnie nie ma z tym żadnych problemów tylko odpowiednio zamontować i poczytać instrukcje.
     
  17. MaTTiQ

    MaTTiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam po przerwie,
    Jestem w końcu po zakupie xkey-a i mam 2 ważne dla mnie pytania w temacie.

    1. Czy konto w Xbox Live zakłada się w trybie emulacji (czyli używania xk3y-a) czy też w trybie normalnym? Czy może jest to obojętne?
    2. W przypadku gdy wybiera się podłączenie do Internetu wyświetla się komunikat, że mogą się pobrać aktualizacje. Czy jest to bezpieczne i czy w ogóle powinno się aktualizować konsolę z poziomu Internetu czy też robi to się w inny sposób. Wiem, że gry można normalnie przez sieć aktualizować, ale na temat konsoli nie mogę nic znaleźć.

    Prosiłbym o wypowiedź osób, które znają dobrze temat gdyż chcę uniknąć pomyłek.
     
  18. andrzejegon

    andrzejegon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam powiem krótko mam xkey-a pobieram wszystko bez problemów wiekszych
     
  19. MaTTiQ

    MaTTiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Temat ma 3 miesiące i xkey-a mam już jakiś czas, więc mam już trochę z nim doświadczenia ale gdyby ktoś inny miał pytania to pisać w tym temacie bo mam go oznaczony jako obserwowany.

    Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
     
  20. rafal1100

    rafal1100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam .Mając RGH mogę zamontować xk3y-a ?
     
  21. roladazkluskami

    roladazkluskami Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2015
    Posty:
    101
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Po co?

    Xkeya montujesz jak chesz grać na Xbox live.
    edit: i nie bawić się w nagrywanie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum