1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xlink i port 30000 w UPC

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez grampp, Wrzesień 3, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. grampp

    grampp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2008
    Posty:
    406
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam otóż chciałem popykać na xlink, i zainstalowałem xlinka, mam połączenie xbox->laptop->(wifi)->router wiem ze powinno sie kablem do routera ale mam go za daleko, a chodzi tu o ten nieszczesny port 30000
    Mam router TP-Link TL-WR34OGD , wchodze w ustawienia routera i tworze port 30000, UDP, daje enabled i zapisuje, lecz jesli sprawdzam programem Pf port checker to wyskakuje ze port jest dalej zamknięty, uruchamiam Xlink to na gorze " Looking for Kai Engine" niewiem co zrobić by otworzyć ten nieszczesny port chodz wszystko zrobiłem tak jak jest w poradniku XLink Kai - Największe polskie forum o Xlinku • Zobacz temat - Konfiguracja XLink Kai i nie tylko.
    Wyłączyłem tez zapore sieciową, konsola po podpieciu kabla do lapka wykrywa połączenie z lapkiem i netem (mam bana na xboxa) co jest nie tak?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    na IP laptopa odblokowałeś ten port?
     
  4. darmon

    darmon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    628
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    W Xlink port 30000 zamien na 0, powinno byc ok.
     
    1 osoba to lubi.
  5. Paso_holik

    Paso_holik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    sprawdź czy może windowsowa zapora nie blokuje tego portu, antwirus też sprawdziłeś, mogę Ci potwierdzić że Kai działa na UPC bez problemu nawet z ich routerem bezprzewodowym Thomsona.
     
  6. pryiwumek

    pryiwumek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam podobny problem jak kolega dlatego piszę tutaj. Mam taki sam sprzet i udalo mi sie wszystko skonfigurować. Działało dopóki nie wyłączylem xlinka. Chcialem sie upewni że juz jest wszystko ok. wylączylem, wlączyłem i znowu nie dziala. W tym czasie nic nie zmieniałem. Macie moze jakieś pomysly co jest tego przyczyna ?
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum