1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[Xlink kai]Najdziwniejsza konfiguracja, pomocy :]

Temat na forum 'XLink Kai' rozpoczęty przez z0nk31, Wrzesień 20, 2012.

  1. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    witajcie
    Borykamy się z takim oto problemem:
    [​IMG]
    wydaje mi się że problem jest w momencie wysyłania sygnału bezprzewodowo
    da się poprawnie to skonfigurować czy raczej nie będzie latać ?
    miał ktoś taki problem ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Yanku

    Yanku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2012
    Posty:
    70
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    podłącz na sprawdzenie komputer do routera kablem ... będzie działać na 100% :) (ps, weź poprawkę na to że na WIFI i na Kablu masz 2 różne IP - przekierowanie portów musisz zrobić inne jak podłączysz na test kabel)

    sprawdz sobie ip uruchom > cmd > systeminfo

    miałem podobny problem, męczyłem się i męczyłem, aż doczytałem że komputer nie może być na wifi i po kablu działa ;)
     
    1 osoba to lubi.
  4. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    router wysyłający sygnał jest jakies kilka domów dalej (ok. 60m w linii prostej) więc kabel odpada.
    tak też się domyślałem że wymagane jest spięcie kompa z routerem ale jednak kombinowaliśmy jak mogliśmy.
     
  5. Yanku

    Yanku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2012
    Posty:
    70
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    To jaki ten router ma nadajnik ? oO
    ludziom tam mieszkającym mózgów nie wypala ? :D
    60m w lini prostej na dworze to rozumiem, ale przez kilka ścian ? Ja w domu przez 4 ściany mam problem ... 10m odległości ... :)

    Jedyne rozwiązanie w tej sytuacji (jeśli poważnie aż taki sygnał jest dobry) to adapter wifi do xboxa i połączenie bezprzewodowe do routera bezpośrednio i dodatkowy komputer w tamtym domu z xlinkiem podpiętym po kablu :)
     
  6. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Internet radiowy, to chyba jest osiedle domków
    nieważne, w każdym razie nie działało i wątpię żeby poszło :/
    chyba że istnieje inny sposób
     
  7. robert199788

    robert199788 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sidzina
    Ja bym to zrobił w ten sposób.

    Kupił AP z trybem WISP. Tym AP połączyłbyś się z tym Access Point'em co neta rozsyła (zamiast karty sieciowej). Później tylko podłączasz Xboxa do zakupionego AP i masz net. Oczywiście możesz podłączyć jeszcze do niego kompa(ma 2 wyjścia LAN). Polecam AP WL-5460 sam taki posiadam.
     
  8. Tymonxxx123

    Tymonxxx123 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2012
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    TSP
    Myślisz że 3 ruter rozwiąże problem :)
     
  9. robert199788

    robert199788 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sidzina
    Tak. Nie myl pojęć router a AP. Ten AP co wymienilem posiada tryb WISP, ktory odbiera neta i rozsyła go na 2 wejscia LAN. Do 1 lana podlaczasz xboxa ,a do 2 lana kompa. Proste!

    Wysłane z mojej ekspirii X8 za pomocą Tapatalk
     
  10. Tymonxxx123

    Tymonxxx123 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2012
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    TSP
    A co to jest WISP rozważam zakup tp linka.
     
  11. robert199788

    robert199788 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sidzina
    Poczytaj w google, napewno cos znajdziesz. Ja teraz nie mam zbytnio czasu. A zreszta wyjasnilem to w moim poprzednim poscie.

    Wysłane z mojego E15i za pomocą Tapatalk
     
  12. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    ja tu nie widzę żadnego problemu

    łączysz pc i konsole kablem - masz wtedy połączenie LAN

    ustawiasz statyczne adresy ip i musi chodzić

    problemem pewnie są zablokowane porty i tu: albo wpisujesz porty w routerze albo dzwonisz do dostawcy neta i prosisz o odblokowanie portów
     
  13. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    no to chyba nie dostrzegasz problemu opisanego w poscie #1:
    a) NIE DA SIĘ połączyć kablem routera z kompem
    b) porty są odblokowane na bank na każdym możliwym routerze
    czytanie się kłania a w szczególności ze zrozumieniem

    samo połączenie konsoli z kompem i tak nic nie daje w tym przypadku
     
  14. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    a po ci Ci połączenie kablem?

    masz pc z bezprzewodową sieciówką to chyba neta masz?
    konsolę dajesz po kablu i tyle w temacie

    udostępnianie masz włączone?


    ja mam laptopa po wi-fi i LAN po kablu - xlink, xbconnect działają

    napisz co się dzieje - nie wykrywa konsoli czy co?

    ps. nigdzie nie pisałem o łączeniu kompa i routera kablem więc to chyba kolega ma jakieś problemy z czytaniem i zrozumieniem tego co czyta

    a to że masz wpisane porty w routerze wcale nie oznacza że są one otwarte
     
  15. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    faktycznie, coś sobie ubzdurałem tak więc zwracam humor :)
    porty są na bank otwarte
    ustawiamy XBS Link i w każdym podejściu wyświetla się error że "blabla port is closed" a na kai jest "Network Reachable = Not yet"
    brakło pomysłów

    net jest, owszem, ale w każdej możliwej konfiguracji wyskakuje błąd że porty zamknięte
     
  16. Yanku

    Yanku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2012
    Posty:
    70
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Rozumiem, że masz xboxa podłączonego kablem a komputer na wifi ?
    I Ci to działa ? oO u
    Bo nie spotkałem się z nikim komu by to działało :)
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Konsoamusi,byc po kavlu, komputer moze na wifi. Sam tak mialem dlugi czas

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  18. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    porty masz zamknięte - ja miałem to samo, wpisywałem porty - kombinowałem jak koń pod górkę

    masz radiówkę (ja też) i z miejsca masz wewnętrzny adres ip - Nat ścisły lub umiarkowany (czyli porty zamknięte)

    ja musiałem dzwonić do mojego dostawcy - koleś przekierował mi cały adres i problem zniknął

    musisz skontaktować się ze swoim dostawcą i pogadać o możliwości otwarcia portów lub wykup sobie zewnętrzny (stały) adres ip - wtedy porty nie mogą być blokowane (jest to zabronione prawnie)

    stały adres ip to zazwyczaj +10zł do rachunku

    @Yanku tak, konsole podłączam kablem do laptopa, laptop po wi-fi do routera
     
  19. Tymonxxx123

    Tymonxxx123 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2012
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    TSP
    Czy ktoś pomoże

    Czyli jednak mogę się pożeganać z graniem :(
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. Daniel1979
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    1049

Poleć forum