1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xlink kai problem UPC

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez lansio94, Listopad 2, 2010.

  1. lansio94

    lansio94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    Mam problem z konfiguracją xlink kai. Mój internet to UPC. Łącze się w następujący sposób:

    Router: Kabel- Konsola
    WiFi - Komputer

    Xbox normalnie łączy się z live ale nie wykrywa komputera. Drugi problem to taki że mam otworzony port w ustawieniach routera (30000) lecz xlink i tak go wykrywa jako zamknięty. Prosiłbym o pomoc bo już nie wiem co robić. :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    zapewnie, a wręcz na 90% Twój router nie obsługuje "czegoś tam" dzięki czemu mógłbyś grać na xlink używając wifi ...

    poprostu xlink jeżeli jesteś połączony przez Wi-Fi nie będize w stanie wydobyć z konsoli adres MAC, przez co nawet jeżeli uda Ci się odblokować port 30000, to i tak nie pograsz ze względu, że xlink nie może wyszukać działającej konsoli.

    jedyne i 100% wyjście, to podłącz komputer do routera kablem, to samo xboxa kablem do routera. Wtedy wszystko pójdzie na luzie, bez stresu.
     
  4. lansio94

    lansio94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    Dobra spróbuje zrobić tak jak napisałeś i napiszę czy zadziałało

    Podłączyłem i pc i xboxa kablem do routera i xbox wykrywa pc (przez windows media player) i port mam otwarty lecz gdy próbuje z kimś zagrać nie wykrywa żadnych serwerów
     
  5. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    hmn ... bo nikt nie stawia serwerow ? :)

    btw. ze wzgledu na limit ping, możesz zagrać tylko i wyłącznie z polakami, ping do hosta nie może być większy niż 30.
     
  6. lansio94

    lansio94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    Wszytko już jest ok można grać dzięki za pomoc.
     
  7. masiusgn

    masiusgn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Elo nie będę tworzył nowego tematu ... nie znalazłem nic na tema mojego problemu może źle szukałem ale nw... problem polega na tym że xlink kai nie wykrywa konsoli wszystko jest zrobione dobrze połączenie z kompem jest muzyka itd... udostępnione wszystko widzi xbox... port 30000 odblokowany , Network Reachable: Yes, ip się zgadza , co tam jeszcze oczywiście sprawdzam czy xlink kai wyszukał xboxa po przez włączenie gry black ops i wyszukiwanie serwerów ... ale nic z tego mam zbanowana konsole i z xbox live jest połączenie i konsola zablokowana blebleble.... więc oco kaman?

    robiłem to za pośrednictwem tej strony: Instalacja i konfiguracja XLink Kai dla XBoX 360
    próbowałem dawać ip automatycznie na xbox i recznie i nic dns ustawione , Połączenie po przez Modem->ethernet do kompa->ethernet od kompa do xboxa Też internet upc inaczej nie mogę połączyć ponieważ mam jedno wyjście w modemie na lana
    HELP!
     
  8. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
  9. masiusgn

    masiusgn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    i kij zrobiłem tak jak tam pisało ustawiłem tego maca i dalej nie widzi konsoli... już nie wiem...;p
     
Wczytywanie...

Poleć forum