1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xlink KAI problem z połączeniem Xbox Laptop

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Korsak, Sierpień 21, 2010.

  1. Korsak

    Korsak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam otóż mam taki problem, że konsola mi nie widzi laptopa wszystko mam dobrze skonfigurowane ale pod koniec nie potrafię się połączyć. Mam router Linksys wrt54g2 próbuje się połączyć konsolą przez kabel a lapkiem przez wifi. Problem jest gdy staram wchodzę na zakładkę "Sprawdź połączenie z PC" mam tak konfigurację nastawioną na ręczną czyli ip itp. ponieważ na automacie konsola otrzymuję jakieś dziwne ip. 169.254.179.244 wraz z maską i nie widzi mi bramy. Proszę o pomoc bo już cały dzień się z tym bawię i nie mogę nic znaleźć i nie wyskakujcie mi z hasłami google nie boli bo nie jestem na tyle tępy żeby tego wcześniej nie zrobić.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Daniello09

    Daniello09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    209
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Jak masz połączenie pc/ lapek- wifi to kai nie znajdzie ci konsoli.
    Musisz wszystko mieć podłączone kablem tj. lapek- router- xbox. Wszystko kablem.
     
  4. Paso_holik

    Paso_holik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a mac adres dopisałeś z konsoli na routerze?? aby po nim nadać konsoli ip, BTW ja bym osobiście dał DHCP i olał przypisywanie na stałe IP. A na wifi jakbyś z netu korzystał to wtedy możesz wykorzystać sztywne IP.
     
  5. sla82

    sla82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam włączone DHCP, na konsoli wszystko "automatycznie", MAC-a nie zmieniałem. No i "udostepnione" połączenie bezprzewodowe na laptopie.
     
  6. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    korsak pierw najważniejsza rzecz:

    1. jakie masz łącze i ile mb,
    2. masz jtaga?
     
  7. virusek

    virusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubin
    Okej, mam już możliwość przetestowania na nowo kaia :) I na nowo mam problemy.
    Więc sytuacja wygląda tak: Teoretycznie jest wszystko okej. Network Reachable: Yes. Konsole wykrywa (configured successfully) ale przy żadnej grze nie widać hostów (sprawdzane przy F1 2010, Halo Reach, Red Dead Redemption) sprawdzałem czy są jakieś patche do nich ale znalazł tylko do RDR i ściągnął prawidłowo.
    Konsola jest z JTagiem i patchem na pinga.
    Internet z TP 2MB z Liveboxem :) Proszę o pomoc w czym może być problem
     
Wczytywanie...

Poleć forum