1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xlink Kai - problem z wyszukaniem serwerów....

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez HydeFromT70s, Listopad 16, 2009.

  1. HydeFromT70s

    HydeFromT70s Banned

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam,

    Próbuje ostatnio pograc przez System Linka korzystajac z tego programu. Wszystko jest niby cacy, router skonfigurowany, przepuszcza odpoweidnei porty, xlink wykrywa konsole, znajduje serwery itd., ale np w grze MW2 jak wejde na System Link i Join Game to nic mi nei wykrywa. Probowalem zmieniac areny i dalej nic :( Mam neta po światłowodzie 6Mb/s, pingi w granicach 20-40ms i klapa.... Jakieś pomysly ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. szyna55

    szyna55 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2008
    Posty:
    259
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam ten sam problem.
     
  4. pike

    pike Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Sprawdzcie porty ma byc UDP a nie TCP.Ja mialem ten blad i byla kaszana.Macie byc w pokoju z osoba hostujaca. Join game na xboxie i odswierzamy x-em az wskoczy host.
     
  5. nack_nack

    nack_nack Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wloclawek
    nie wiem czemu wam nie działa mi to działa mamy swoją małą grupe od 2 lat ping musi byc 30 - 31 ale nawet przy wyższym pingu powinien wam wykryć serwer potem najwyżej nie joinol by sie zobaczcie w xlinku czy wam wykrywa xboxa albo nie raz moze xbox wykrywac jako psp
     
  6. juve22

    juve22 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja mam ten sam problem, wszystko mam skonfigurowane prawidłowo xlink mi wykrywa konsole i piszę xbox/xbox 360 configured successfully. Port mam ustawiony 30000 na UDP, szczerze to ja już nie mam pojęcia co może być nie tak. Jak macie jakieś pomysły to z chęcią wypróbuję.
     
  7. fuktu

    fuktu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdnica
    xlink nie wykrywa mi konsoli co mam zrobic??
     
  8. marzzz73

    marzzz73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    witam , miałem także takie problemy jak wy , porty ok , ping również , konsola wykryta itd.. , problemem u mnie był router , nie wiadomo czemu bo jest sprawny , po podłączeniu się bezpośrednio pod laptopa wszystko śmiga jak należy. pozdrawiam



    ps. wyłączcie także NOD32 jeśli macie , bo mimo przekierowania portów i tak nie puszcza
     
  9. nico724

    nico724 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jesli macie wew. ip to i tak nie pogracie ;) wtedy macie umiarkowany NAT i gra staje sie niemozliwa nawet po ustawieniu DMZ lub odlokowaniu portow w routerze ;)
     
  10. Kamil2264

    Kamil2264 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra ja mam z kolei taki problem. Kai działa, diagnostyka jest taka jaka powinna, widzę inne pokoje jak sam założe to inny widzą mój ale przy próbie podłączenia mnie wywala, tak samo innych wywala gdy próbują się podłączyć do mnie. xbox jest podłączonykablem krosownaym do pc a ten przez usb do modemu, a ten łączy się z siecią. nie routera żeby ktoś nie pomylił, więc to nie jest wina przekierowań portów, bo na modemie to chyba znaczenia nie ma. Mam zewnętrzne ip, dostawca mówił że portów nie blokują. Przy ikonie połączenia xbox-pc jest napisane że połączenie jest ograniczone...

    Teraz dla porównania Leaf Network. Ten program działa. Na początku też miałem to samo co w kaiu, tzn ja widzę inncyh, inni widza mnie ale przy próbie połączenia kickuje. Po ustawieniu port forwadingu W OPCJACH LEAFA, program zaczął działać bez żadnych problemów. Z akiem wcześniej miałem jeszcze inne problemy które jakoś rozwiązałem ale tego jakoś nie mogę, proszę o pomoc.

    Obecne ustawienia kaia

    # XLink Kai Engine Configuration
    # Version 7.4.18

    [KaiUserConfig]

    # Username for automatic login
    kaiUsername=!

    # Password for automatic login
    kaiPassword=!

    # Use automatic login
    kaiAutoLogin=0

    # Use Web User Interface instead of GUI program
    kaiWebUI=0

    # Automatically launch Kai user interface
    kaiLaunchUI=1

    # User interface program name
    kaiUI=kaiUI.exe

    # Web UI Password
    kaiHTTPPassword=!

    # Web UI Skin
    kaiSkin=!

    # Automatically open chat
    kaiAutoOpenChat=0

    # Enable PSP Mode (Automatic SSID detection)
    kaiPSPMode=0

    # Disable sleep mode
    kaiDisableSleep=0

    # MBCS code page for asian character sets
    kaiCodepage=0

    # Language
    kaiLanguage=en

    # Enable port address translation
    kaiPAT=0

    # Set UDP port for peer-to-peer connections (0=random)
    kaiPort=0

    # Set UDP port for deep connections (0=disable)
    # Do not enable this unless you are sure that you require deep resolution
    kaiDeepPort=0

    # Set TCP port for Web UI connections (connect with Welcome page[portnumber]/)
    # Default is 34522 - this does not need to be changed in most cases. You DO NOT need to forward this port in your router.
    kaiWebUIPort=34522

    # Use PSSDK or Winpcap
    kaiLib=pssdk

    # Autodetect Proxy Server
    kaiProxyAutoDetect=1

    # Proxy server IP address
    kaiProxyServer=!

    # Proxy server port
    kaiProxyPort=0

    # Network adapter (!=autodetect)
    kaiAdapter=!

    # Automatically shut down engine after x minutes (0=never)
    kaiTimeout=0

    # Automatically shut down engine when UI closes
    kaiUIClose=1

    # Accept connections from user interfaces on other computers
    kaiAcceptRemote=1
     
Wczytywanie...

Poleć forum